Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Βόλτα στα 3 καλύτερα μεζεδοπωλεία της Νέας Μάκρης

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

2 Νοεμβρίου 2020 10:35
Βόλτα στα 3 καλύτερα μεζεδοπωλεία της Νέας Μάκρης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νέα Μάκρη είναι ένας προορισμός για καλοκαίρι αλλά και για χειμώνα καθώς τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά για τις βόλτες του σαββατοκύριακου. Καλά μέρη για φαγητό υπάρχουν και εμείς σήμερα θα σου προτείνουμε 3 μεζεδοπωλεία δίπλα στην θάλασσα για όλα τα γούστα.

Ο Χοντρός

Το μεζεδοπωλείο Χοντρός στη Νέα Μάκρη είναι ένα από τα πιό γνωστά μεζεδοπωλεία της Ανατολικής Αττικής, αν θέλετε να απολαύσετε ελληνική κουζίνα. Βρίσκεται στην παραλία της Νέας Μάκρης από το 1999 και προσφέρει ιδιαίτερους μεζέδες και καλό σπιτικό φαγητό.

Ο χώρος είναι παραδοσιακός με όμορφη διακόσμηση, τραπεζάκια στον κήπο και θέα στην παραλία ενώ το πλούσιο μενού περιλαμβάνει δημοφιλείς ελληνικές συνταγές και σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται με τα πιο αγνά υλικά. Δοκιμάστε σαγανάκι με γαύρο, πικάντικο γεμιστό μπιφτέκι, καλαμαράκια, μπακαλιάρο, κολοκυθοκεφτέδες, χταποδάκι αλλά και ζουμερό κοτόπουλο που θα συνοδεύσετε με καλο κρασί και ελληνικά αποστάγματα.


Στη Σέσουλα

Και ώρα για λίγο διάλλειμα από την ψαροφαγία, σε αυτό μεζεδοπωλείο με τίμιο φαγητό και ατμόσφαιρα, στην οποία θα δοκιμάσουμε εκλεκτά εδέσματα. Κολοκυθοκεφτέδες με σος γιαουρτιού, σαγανάκι, εκπληκτική παστουρμαδόπιτα, παϊδάκια κοτόπουλο, λαχταριστή, τηγανιά, θεσπέσια μπιφτεκάκια και ζουμερή σταυλίσια είναι μερικά από τα highlights του μενού, τα οποία φυσικά σερβίρονται με τη σέσουλα και- ανάλογα το πιάτο – συνοδεύονται με φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες.

Ακρογιάλι

Κλείστε τα μάτια και μεταφερθείτε στο κατάστρωμα ενός κρουαζιερόπλοιου απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο.

Κάπως έτσι αισθάνεσαι όταν κάθεσαι στο μεζεδοπωλείο «Ακρογιάλι» του Ζούμπερι. Από τη δεκαετία του 40, όταν ο Δημήτρης Λάμπρου άνοιξε αυτή την παραλιακή ταβέρνα έως σήμερα -που τα ηνία έχουν αναλάβει ο Σωτήρης Κοτούπας και ο Ιωάννης Γιαράζης- πολλά έχουν αλλάξει εκτός από την αναλλοίωτη στο χρόνο, ποιότητα του φαγητού τους.

Ολόφρεσκο ψάρι, αστακομακαρονάδες και εκλεκτοί μεζέδες που σερβίρονται πάνω στο κύμα σε ένα παραδοσιακό και χαλαρό περιβάλλον!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share