Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαύριο: 3 μεζεδοπωλεία που μυρίζουν θάλασσα

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

21 Αυγούστου 2020 09:50
Λαύριο: 3 μεζεδοπωλεία που μυρίζουν θάλασσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Λαύριο επιλέγουν πολλοί Αθηναίοι να κάνουν τις μίνι εξορμήσεις τους για μπάνιο και κάποιοι ακόμα και τις διακοπές τους. Είναι ένας προορισμός σχετικά κοντά στην Αθήνα με καθαρές και όμορφες παραλίες. Γαστρονομικά υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες που προσφέρουν καταπληκτικό φαγητό με έμφαση στα θαλασσινά. Εμείς αυτή τη φορά πάμε για ουζάκι και μεζέδες στα 3 καλύτερα μεζεδοπωλεία.

Το Λιμάνι

Στο μεζεδοπωλείο - ουζερί Το Λιμάνι θα βρείτε νόστιμους μεζέδες σε θαλασσινά ή κρεατικά και φρέσκο ψάρι ανάλογα με την εποχή να συνοδεύουν μοναδικά ουζάκι, τσιπουράκι, παγωμένη μπίρα ή κρασί. Δοκιμάστε οπωσδήποτε γαρίδες πανέ με σουσάμι, σαρδέλα παντρεμένη (φιλεταρισμένη με μαϊντανό και σκόρδο) και φρέσκα μύδια.

Καραχάλιος

Το μεζεδοπωλείο - ταβέρνα Καραχάλιος στο Λαύριο προσφέρει ελληνική κουζίνα, νόστιμους ψαρομεζέδες , στο λιμάνι, δίπλα στη θάλασσα εδώ και 15 χρόνια. Οι ιδιοκτήτες ψαρεύουν μόνοι τους και ετοιμάζουν καθημερινά τα πιο λαχταριστά εδέσματα της θάλασσας και σπιτικές σπεσιαλιτέ.

Δοκιμάστε χταποδάκι ψητό, καλαμαράκια τηγανητά, κριθαρότο με γαρίδες ή αστακό, τσιπούρες, κουτσομούρες, αθερίνες στα κάρβουνα, εκπληκτική γαριδομακαρονάδα ή και αστακομακαρονάδα αλλά και επιλεγμένα μαγειρευτά, όπως μουσακά ή κοτόπουλο με πατάτες. Παρέα με το εκλεκτό ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί, τα ψάρια και τα θαλασσινά θα γίνουν οι αγαπημένες επιλογές στην καλή ψαροταβέρνα Καραχάλιος.

Αθερινάκι

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και υπέροχοι μεζέδες σε ένα φιλικό περιβάλλον με πολύ καλό σέρβις.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share