Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γαλάτσι: Τα 5 καλύτερα μεζεδοπωλεία για τσίπουρα και ρακές

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

19 Οκτωβρίου 2020 09:18
Γαλάτσι: Τα 5 καλύτερα μεζεδοπωλεία για τσίπουρα και ρακές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Γαλάτσι είναι μια από τις αγαπημένες συνοικίες της Αθήνας λόγω της ζωής που προσφέρει. Έχει πάρα πολλές επιλογές όχι μόνο για ποτό και καφέ αλλά και αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες με πιστούς οπαδούς οι οποίοι είναι λάτρες του καλού φαγητού. Για όσους όμως θέλουν κάτι διαφορετικό τότε τα μεζεδοπωλεία με την καλή μουσική και τα τσίπουρα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο είναι μονόδρομος. Εμείς εδώ στο athensmagazine.gr έχουμε συγκεντρώσει τα 5 καλύτερα και σας τα προτείνουμε.


Τα Πάνω Κάτω

Το καλύτερο Μουσικό Μεζεδοπωλείο λέγεται "Τα Πάνω Κάτω" και είναι στο Γαλάτσι. Αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς στη διασκέδαση της Αθήνας αφού τα live σχήματα που φιλοξενεί απογειώνουν τη διασκέδαση και είναι γνωστά ονόματα από τη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική σκηνή της χώρας.

Παρότι μεζεδοπωλείο ο καταλογός τους θα σας εκπλήξει καθώς έχει πληθώρα επιλογών, από κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα μυρωδικά, τάρτα με σπανάκι, κοτόπουλο a la crem, μοσχαρίσια μπιφτέκια, ψαρονέφρι με προσούτο, μοσχαράκι με ρύζι, μπιφτέκια κοτόπουλο, μέχρι και T-Bone στη σχάρα. Η διασκέδαση και οι γεύσεις είναι στα ύψη όμως οι τιμές του είναι ιδιαίτερα καλές σε ότι και αν επιλέξεις.

Καταφύγιο

Το εστιατόριο Καταφύγιο στο Γαλάτσι θα γίνει το στέκι της παρέας για ελληνική κουζίνα και μεζέδες. Ένας ζεστός, λιτός και παρεΐστικος χώρος με αγάπη στην παράδοση θα φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο τους φίλους και την οικογένειά σας.

Το μενού στο Καταφύγιο βασίζεται σε παραδοσιακές και πάντα θρεπτικές συνταγές που ετοιμάζονται με τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς και συνοδεύονται ιδανικά με καλό κρασί και ελληνικά αποστάγματα. Δοκιμάστε χειροποίητους και πεντανόστιμους κεφτέδες, σαγανάκι με μέλι και σουσάμι, μύδια αχνιστά, χταποδάκι στα κάρβουνα, χωριάτικο λουκάνικο, μαγειρευτά και κρεατικά καθώς και πιάτα ημέρας που καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις.

Η Αυλή του Ζήκου

Το σήμερα συναντά κάτι από τα παλιά κι αυτή τη φορά αντί για τη μεγάλη οθόνη μας ταξιδεύουν οι υπέροχες προτάσεις της Αυλής του Ζήκου. Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Γαλατσίου, ο θρυλικός Ζήκος σας περιμένει στην αυλή του για να δοκιμάσετε τα υπέροχα πιάτα του. Λουκουμαδάκια τυριών με μαρμελάδα ντομάτας, μιλφέϊγ μελιτζάνας με φάβα, ντομάτα και κάππαρη, θράψαλο σχάρας με λαδολέμονο ή γεμιστό με τυριά και πιπεριά, κεφτεδάκια τηγανιτά με φρέσκιες πατατούλες, μπιφτέκι της μαμάς μοσχαρίσιο είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές του καταλόγου που καλύπτει τους φίλους του κρέατος αλλά και όσους προτιμούν τα θαλασσινά.

Για όσους αναζητούν ένα καλό μεζεδοπωλείο με Ελληνική κουζίνα στο Γαλάτσι η Αυλή του Ζήκου είναι μία από τις ιδανικότερες επιλογές.

Αρισμαρί και Αβάρσαμο

Καινούριο στέκι, γεμάτο ενδιαφέροντα πιάτα και γεύσεις που μυρίζουν Αρισμαρί & Αβάρσαμο είναι το ομώνυμο μεζεδοπωλείο στο Γαλάτσι που θα σας εκπλήξει από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Για να ανακαλύψετε τι σημαίνουν οι λέξεις αυτές στην κρητική διάλεκτο, επισκεφθείτε το ζεστό και φιλόξενο χώρο που εμπνεύστηκαν οι ιδιοκτήτες του Σάββας Μπάρκουλας και Ζαχαρίας Μαυρομανωλάκης.

Θα γευτείτε αυθεντικές κρητικές συνταγές οπως χοχλιοί μπουμπουριστοί, απάκι τηγανιά, σύγλινο Κρήτης με στάκα και αυγά, σφακιανή πίτα αλλά και ξεροτήγανα, καθώς και άλλες παραδοσιακές ή μη συνταγές από την ελληνική ύπαιθρο με διαφορετική μαγειρική οπτική. Η ατμόσφαιρα στο Αρισμαρί & Αβάρσαμο θα σας ανεβάσει τη διάθεση και θα σας μυήσει σε ανεπανάληπτες γαστρονομικές περιπέτειες.

Λέσβιον

Παλιά αλλά σταθερή αξία, σε μια νοσταλγική γειτονιά στις ανηφοριές του Γαλατσίου, το Λέσβιον αποτελεί έναν χώρο μεταξύ καφενέ, ουζερί και παραδοσιακού μεζεδοπωλείου που λειτουργεί από νωρίς για καφεδάκι, αλλά από το μεσημέρι ξεφουρνίζει υπέροχα μεζεδάκια με μυρωδιά θάλασσας.

Γαύρος και παστή σαρδέλα, κοκκινιστές σουπιές και μαριδάκι, φρέσκα μπαρμπούνια και φαγκρί ή χταποδάκι συνοδεύουν ιδανικά το ούζο από τη Μυτιλήνη (εδώ θα βρείτε 10 διαφορετικές ετικέτες και άλλες τέσσερις τσίπουρου), ενώ για όσους δεν έχουν όρεξη για θαλασσινά, ετοιμάζονται και ωραιότατα κεφτεδάκια, λαδοτύρια, γίγαντες και κουκιά.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share