Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

3 μεζεδοπωλεία στην Κυψέλη που θα σας εκπλήξουν

To Athensmagazine.gr προτείνει!

31 Οκτωβρίου 2020 09:46
3 μεζεδοπωλεία στην Κυψέλη που θα σας εκπλήξουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κυψέλη συνεχώς εξελίσσεται σε ένα hot spot εξαιρετικού φαγητού και παρείστικης διασκέδασης και για το λόγο αυτό σας βρήκαμε τα 3 καλύτερα μεζεδοπωλεία που πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε.


Κυβέλη

Η πιο φρέσκια και όμορφη άφιξη στην πιάτσα της Κυψέλης έκανε γρήγορα το «μπαμ» και… ακούστηκε μέχρι τα πέρατα της πόλης. Όχι άδικα, μιας και είναι ένα εξαιρετικό μεζεδοπωλείο με ωραιότατους μεζέδες και καλές τιμές. Στον φωτεινό του χώρο με την μοντέρνα διακόσμηση θα πιάσετε τραπέζι και θα δοκιμάσετε παστουρμαδόπιτα και φρουτάλια φτιαγμένες με παραδοσιακές συνταγές, χοιρινή τηγανιά, καλοψημένο χορταστικό κοτόπουλο χαρακίρι περασμένο σε σούβλα, μοσχαρίσια μπριζόλα με καραμελωμένα λαχανικά, μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι και τριμμένη μυζήθρα.

Μεζεδομαχίες

Ένα μεζεδοπωλείο με συμπαθητική διακόσμηση στην Φωκίωνος Νέγρη στήνει cosy σκηνικό για… μάχες με μεζεδάκια (και όχι μόνο). Στις Μεζεδομαχίες η ελληνική κουζίνα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, ενώ δεν λείπουν και τα «πειράγματα» σε παραδοσιακές συνταγές. Οι μερίδες είναι μεγάλες και περιλαμβάνουν νοστιμιές όπως εξαιρετική ψαρόσουπα, «πειραγμένη» πατατοσαλάτα, νοστιμότατο και πικάντικο σπετσοφάι, σαγανάκι μελιτζανάτο με σαλτσούλα, αφράτα τηγανιτά κολοκυθάκια, σουτζουκάκια με «χεράτες» τηγανιτές πατάτες, νόστιμη φάβα και κάποια πιάτα ζυμαρικών, όπως λιγκουίνι με χοιρινό και λαχανικά.

Μπακαλόγατος

'Ομορφο μεζεδοπωλείο στην Κυψέλη, που βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος και σερβίρει μεζεδάκια και εκλεκτό φαγητό από την Κάσο (δοκιμάστε οπωσδήποτε το κασσιώτικο πιλάφι με κανέλα, κοτόπουλο και γιαούρτι, και τις μακαρούνες με σιτάκα, ένα ντόπιο λευκό τυρί) αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε επίσης το πολίτικο σουτζούκι, το λουκάνικο Λευκάδας, το χιώτικο μαστέλο και τα κασσιώτικα ντολμαδάκια. Για τους λάτρεις της σχάρας, ψήνει επίσης ωραιότατα μπριζολάκια, μπιφτέκια και λοιπά κρεατικά.

 

Αφιερώματα

Ροή ειδήσεων

Share