Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παλαιό Φάληρο: 6 μεζεδοπωλεία όνειρο

Εδώ θα περάσετε όμορφα!

12 Οκτωβρίου 2020 07:39
Παλαιό Φάληρο: 6 μεζεδοπωλεία όνειρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το όμορφο Φάληρο είναι ότι πρέπει για την έξοδο σου, είτε για φαγητό είτε για ποτό, καθώς προσφέρει πολλές επιλογές. Αν επιθυμήσατε όμως ουζάκι, τσίπουρο, μεζεδάκια και τα συναφή τότε εμείς σας έχουμε τις καλύτερες επιλογές για διασκέδαση και φαγοπότι στα μεζεδοπωλεία του Φαλήρου.

Το Μικιό

Με τις συνταγές της κρητικιάς γιαγιάς στις αποσκευές τους, οι ιδιοκτήτες του γλυκύτατου αυτού μεζεδοπωλείου έφτασαν στο Παλαιό Φάληρο και άπλωσαν στην πιο όμορφη γωνιά της περαντζάδας της οδού Αγ. Αλεξάνδρου τα τραπεζάκια όπου σερβίρουν άφθονη τσικουδιά και νοστιμιές από τη «λεβεντογέννα».

Στον παρεΐστικο εσωτερικό χώρο ή, όταν ο καιρός το επιτρέπει, στα λευκά τραπεζάκια του τεράστιου πεζοδρομίου, θα δοκιμάσετε υπέροχα καλτσούνια με δυόσμο, αυθεντικές σφακιανές πίτες και μαραθόπιτες, απάκι και ντολμαδάκια που «μυρίζουν» Κρήτη.

Η Παλιά Φάβα

Το τσουκάλι της κυρίας Ντίνας έχει αποκτήσει διαστάσεις «θρύλου» στο Παλαιό Φάληρο, σε ένα ήσυχο, “off” δρομάκι όπου κρύβεται ανάμεσα σε αυλόπορτες μονοκατοικιών μια σκεπαστή αυλίτσα και ένας νοσταλγικός εσωτερικός χώρος διακοσμημένος με κρασοβάρελα και ρετρό κουρτινάκια.

Στο τραπέζι καταφθάνουν λαχταριστά μαγειρευτά ημέρας, από κόκορα μέχρι κουνέλι στιφάδο και από λαχταριστά μπιφτέκια μέχρι… αγριογούρουνο ή ελάφι κοκκινιστό, ανάλογα με τα «κέφια» της κουζίνας. Θα δοκιμάσετε επίσης σαντορινιά σαλάτα, «βαρβάτη» πατατοσαλάτα και ορεκτικά όπως μελιτζάνες με τυρί σε πήλινο.

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας

Ο τζίτζιρας κι ο μίτζιρας είναι ένα μεζεδοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο με εξαιρετικούς μεζέδες και όμορφη ατμόσφαιρα. Φανταστικές πίτες, νόστιμες σαλάτες, μελιτζανοσαλάτα, special κεμπάπ πολίτικο, ζουμερά ψητά κρέατα, γαμοπίλαφο και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες είναι μερικά από τα φαγητά που θα σε κάνουν να ξαναπάς. Σταν συν του μεζεδοπωλείου το πολύ καλής ποιότητας χύμα κρασί κόκκινο ή λευκό αλλά και το τσίπουρο και η ρακή.

Τόσα «καλούδια», σε συνδυασμό με το άψογο σέρβις και το φιλικό περιβάλλον το κάνουν ιδανικό γιανα περάσεις όμορφες στιγμές με φίλους ή με την οικογένεια. Μην παραλείψεις κάποιο από τα χειροποιητα επιδόρπια του μαγαζιού.

Αρσένης

Ο Αρσένης είναι μια παραδοσιακή μουσική ταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο, που λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια, προσφέροντας γνήσια ελληνική κουζίνα. Το ντεκόρ είναι παλιομοδίτικο, αποπνέοντας αέρα οικογενειακό. Στο φόντο επικρατούν οι τοιχογραφίες - ανάμεσά τους και μία με το Ποντικονήσι, καθώς ο ιδιοκτήτης Αρσένης Ίσερης είναι Κερκυραίος στην καταγωγή. Στο μενού θα βρείτε φιλέτα (πιπεράτο, αλά κρεμ, με σος μαδέρα κ.ά. ) και πολλές παραδοσιακές συνταγές.

Το ψητό ψωμί με λαδορίγανη, που σερβίρεται στην αρχή, γίνεται ανάρπαστο, όπως επίσης και το κρεμ καραμελέ, στο τέλος. Στην ταβέρνα Αρσένης θα διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική και φυσικά με όλα τα σπέσιαλ πιάτα ημέρας και τις σπιτικές συνταγές που ετοιμάζονται καθημερινά.

Αυλή των Γεύσεων

Το εστιατόριο Αυλή των Γεύσεων στο Παλαιό Φάληρο είναι ένας παραδοσιακός χώρος όπου μπορείτε να απολαύσετε καλή ελληνική κουζίνα. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, vintage διακόσμηση και μια όμορφη αυλή δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεστε σε κάποιο χωριό.

Το μενού του εστιατορίου βασίζεται σε κλασικές ελληνικές γεύσεις και σε παραδοσιακούς μεζέδες που μπορείτε να συνοδεύσετε με κρασί, ούζο, τσίπουρο Τυρνάβου και ρακόμελο. Δοκιμάστε γαρίδες σαγανάκι, φάβα Σαντορίνης, καλτσούνια με χορταρικά και μυζήθρα, μανιτάρια ψητά με σως βαλσάμικου, ζουμερό μπιφτέκι σχάρας, παραδοσιακό λουκάνικο Καρδίτσας και κεφτεδάκια της μαμάς, καλαμαράκια, ψητές σαρδέλες και εκπληκτικά μαγειρευτά κάθε Κυριακή.

Αλκυόνες

Καλώς ήρθατε στο μουσικό μεζεδοπωλείο Αλκυόνες! Ένα μέρος όπου η Ελληνική παράδοση συναντά τη Πολίτικη κουλτούρα σ’ ένα περιβάλλον οικογενειακό, σε συνδυασμό με πολύ κέφι και κυρίως με ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις! Ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι και κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής με ζωντανή μουσική.

Η ποιοτική διασκέδαση ξεκινά στο μεζεδοποιείο «Αλκυόνες» με ένα κεφάτο κι ανανεωμένο μουσικό πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με τραγούδια κλασικά και διαχρονικά, ελαφρολαϊκά, λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά. Η συμμετοχή σας επιβάλλεται, ώστε να στήσουμε μοναδικά κι αξέχαστα γλέντια. Οι παλιοί γνωρίζουν, οι νέοι… θα μάθουν!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share