Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καλλιθέα: 5+1 μεζεδοπωλεία που θα σας εκπλήξουν

Θα γίνουν το στέκι σας!

7 Οκτωβρίου 2020 09:17
Καλλιθέα: 5+1 μεζεδοπωλεία που θα σας εκπλήξουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Καλλιθέα μπορεί να μην πείθει τον κόσμο να κατηφορίσει για ποτό και διασκέδαση καθώς υπάρχουν άλλα μαγαζιά με περισσότερες επιλογές. Όσων αφορά όμως τα μεζεδοπωλεία και τα φαγάδικα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο. Ότι μπορείς να φανταστείς θα το βρεις εδώ. Εμείς στο Athensmagazine.gr συγκεντρώσαμε τα 6 καλύτερα μεζεδοπωλεία και σας τα παρουσιάζουμε.

Μοτοσακό

Όμορφος, «σπιτικός» χώρος, μεζεδοπωλείο, με ένα μοτοσακό… να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και ένας μεγάλος μαυροπίνακας που μας ενημερώνει για όλους τους πεντανόστιμους μεζέδες και τα πιάτα ημέρας είναι το σκηνικό που συναντάμε στο Μοτοσακό, κοντά στις γραμμές του ηλεκτρικού. Μας κέρδισε όχι μόνο για τις ωραίες γεύσεις – δοκιμάστε τα αυγά με τη στάκα, την χοιρινή τηγανιά, τους κεφτέδες μπακαλιάρου, λουκουμάδες με φέτα, fish and chips και χοχλιούς (το Μοτοσακό έχει αδυναμία στα θαλασσινά), αλλά και για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του.

Ρακί Μεζέ

Το γνωστό εστιατόριο «Καστελλόριζο» μεταμορφώθηκε σε μεζεδοπωλείο με ιδιαίτερη αγάπη στα θαλασσινά. Χώρος όμορφος, φωτεινός και με μοντέρνες ανέσεις, αν και βασίζεται σε ρετρό διακόσμηση (οι τοίχοι φιλοξενούν παλιές διαφημίσεις ούζου), το Ρακί Μεζέ μυρίζει θάλασσα, η οποία καταφθάνει στο τραπέζι σας σε μορφή ουράς πεσκανδρίτσας, κυδωνιών με μυρωδικά, πολίτικων μυδιών, τσίρου, μυδοπίλαφου και πολλών ακόμα γεύσεων σε value for money τιμες. Συνδυάστε τους μεζέδες σας με τσίπουρο και κρασί και θα περάσετε εγγυημένα πολύ καλά.

Κοράλλι

Η προσεγμένη ποιότητα στα τροφικά υλικά, τα ιδιαίτερα προσεγμένα πιάτα, η πρόθυμη και γρήγορη εξυπηρέτηση, το όμορφο περιβάλλον, αλλά και οι αληθινά προσιτές τιμές, είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν το μεζεδοπωλείο – ουζερί Κοράλλι να ξεχωρίζει από το 1995!


Ο εξωτερικός χώρος στο Κοράλλι είναι ένα καταπράσινο περιβάλλον και σας δίνει την δυνατότητα να απολαμβάνετε τα εκλεκτά και νόστιμα φαγητά τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Το εστιατόριο Μεταξύ μας στο Μοσχάτο είναι ένα μουσικό μεζεδοπωλείο, με ελληνική κουζίνα, τέλειους μεζέδες και σπιτικό φαγητό. Αυτό που έλειπε στην περιοχή, βρέθηκε στο Μεταξύ μας, που εδώ και χρόνια έχει κλέψει στην κυριολεξία την καρδιά όσων αγαπούν το καλό φαγητό. Σε έναν όμορφο και άνετο χώρο με πράσινους τοίχους και χρωματιστές καρέκλες, δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον για να φάτε καλά, να πιείτε και να διασκεδάσετε.

Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά, μεζέδες και σαλάτες, από μπεκρή μεζέ μέχρι τηγανιά κοτόπουλο, , κρεατικά και ψητά της ώρας. Συνδυάστε το γεύμα σας με τα καλύτερα αποστάγματα και το βαρελίσιο κρασί, ενώ απολαμβάνετε τη ζωντανή μουσική που δίνει ξεχωριστό στίγμα και ανεβάζει το κέφι της παρέας, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, εξυπηρετήστε καθημερινά στην όμορφη αυλή μας.

Μένητες

Οι Μένητες στην Καλλιθέα, κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού, είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο με ανδριώτικες σπεσιαλιτέ και όχι μόνο. Πρωταγωνίστρια στο μενού η Φουρτάλια της Ανδρου, ομελέτα με πατάτες και παραδοσιακό ανδριώτικο λουκάνικο. Εκτός από την φουρτάλια μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά άλλα νόστιμα ορεκτικά όπως ψητά μανιτάρια, παστουρμαδοπιτάκια, τυροκαυτερή κ.ά

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια σειρά από κρέατικά της ώρας και διάφορα άλλα πιάτα, παραδοσιακά , της ελληνικής κουζίνας όλα φτιαγμένα από προϊόντα από μικροπαραγωγούς. Ο εσωτερικός χώρος θυμίζει ταβερνάκι από τα παλιά ενώ οταν ο καιρός το υεπιτρέπει ζητήστε να καθίσετε στην αυλή ή ακόμα και στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

Πετάει ο γάιδαρος;

Πετάει δεν πετάει, στο new age μεζεδοπωλείο θα φας καλά και θα περάσεις ακόμα καλύτερα. Καθότι βρίσκεται στα πέριξ της Παντείου, θα περίμενες ότι το στέκι με το παιχνιδιάρικο όνομα απευθύνεται μόνο σε φοιτητές όμως οι θαμώνες του τελικά δεν γνωρίζουν από ηλιακά όρια.

Το ρετρό σκηνικό περιλαμβάνει αποκόμματα περιοδικών και εφημερίδες του ’60, βινύλια κρεμασμένα σε αυτοσχέδια ξύλινα καφάσια που λειτουργούν ως ράφια, παλιές αφίσες και ένα ποδήλατο που σκαρφαλώνει στον τοίχο. Φυσικά δεν λείπει και ο μαυροπίνακας που μαρτυρά καθημερινά το μενού το οποίο κυμαίνεται σε λαχταριστούς μεζέδες: πίτα σφακιανή, μαραθόπιτα, φάβα με λιαστή ντομάτα, σαγανάκι με αυγό, παστουρμά και σάλτσα ντομάτας και άφθονο τσίπουρο.

Γράπα

Το μεζεδοπωλείο Γράπα είναι ένα καινούργιο στέκι που άνοιξε πρόσφατα στην Καλλιθέα στην όδο Σαπφούς 101. Πρωταγωνστής όπως είναι φυσικό είναι η ελληνική κουζίνα, οι νόστιμοι μεζέδες, το τσίπουρο και το κρασί. Ο χώρος είναι περιποιημένος, ζεστός και μοντέρνος όπου υπάρχουν αναρριχώμενα φυτά στους τοίχους που θα μπορούσε να γίνει το στέκι της παρέας σας.

Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σαλάτα πράσινη με ρόδι, κουκουνάρι & ψητό χαλούμι, σαλάτα με φακές και κινόα αρωματισμένη με δυόσμο και πορτοκάλι, ρολλάκια κανταϊφι με μους τυριών, μέλι & δυόσμο, καραμέλες απο φύλλο κρούστας, φέτα μέλι & σουσάμι, πατάτες διπλομαγειρεμένες φούρνου τηγανητές, κότσι χοιρινό στο φούρνο, ποικιλία κρεάτων, μπούτι κοτόπουλο γεμιστο με γραβιέρα, μπέικον & κόκκινες πιπεριές, κριθαρώτο με άγρια μανιτάρια και κριθαρώτο με γαρίδες.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share