Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καισαριανή: 5 υπέροχα μεζεδοπωλεία που θα λατρέψεις

Εδώ θα περάσεις όμορφα!

6 Οκτωβρίου 2020 08:09
Καισαριανή: 5 υπέροχα μεζεδοπωλεία που θα λατρέψεις

Υπάρχουν πολλών ειδών μεζεδοπωλεία. Κλασικά, πιο μοντέρνα, με δυνατή ή χαμηλή μουσική, ακόμη και με ζωντανή μουσική. Επίσης, μεζεδοπωλεία μικρά, ζεστά, παρεΐστικα, με φοβερή ατμόσφαιρα ιδανικά για την έξοδο του Σαββάτου και της Κυριακής που σχεδιάζετε όλη την εβδομάδα. Εμείς διαλέξαμε τα 5 καλύτερα της Καισαριανή που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Μπακαλόγατος

Ο Μπακαλόγατος είναι ένα καινούργιο μεζεδοπωλείο στην Καισαριανή που άνοιξε σχετικά πρόσφατα αλλά αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό. Το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο ειναι ιδανικό για να απολαύσεις ελληνικό φαγητό με την παρέα σου σε ένα χώρο που κυριαρχεί το πράσινο και το άσπρο χρώμα που υπάρχουν φωτογραφίες από παλιές ελληνικές ταινίες που μπορείς να ακούσεις ζώντανη ελληνική μουσική από Τρίτη έως Σάββατο βράδυ και Κυριακή.

Το κουτούκι του Καλλίνικου

Μιλάμε για ένα από τα πιο ξακουστά κι αγαπημένα κουτούκια της Καισαριανής. Για εσένα που σε τραβάει το βίντατζ και που αγαπάς τις παλιές ελληνικές ταινίες, ναι ναι αυτές με τις κλασικές σκηνές στα κρασοπουλιά. Όχι μόνο επειδή θα σου θυμίσει τέτοιο, αλλά κι επειδή έχει στον τοίχο του φωτογραφίες με τον Βέγγο και άλλους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Θα φας πολύ καλούς μεζέδες και φαγητό, θα πιεις τα τσιπουράκια σου και θα ακούσεις και την μουσικούλα σου και θα περάσεις φίνα.

Ρετρό 27

Το γνωστό μεζεδοπωλείο Ρετρό 27 προσφέρει άπλετη διασκέδαση σε συνδυασμό με πολύ καλούς μεζέδες και τσίπουρο η ποτό. Το μαγαζί κάθε Παρασκευή και Σάββατο σφύζει από ζωή ενώ τα ξέφρενα πάρτι και οι ελληνικές βραδιές του δεν απουσιάζουν. Ο χώρος και η διακόσμηση προσφέρουν μία άλλη οπτική ενώ σου υπόσχομαι μία βραδιά εκεί θα σε κάνει να αγαπήσεις το μέρος και να το κάνεις στέκι σου!

Ρακάκι

Το εστιατόριο Ρακάκι στην Καισαριανή είναι ένα φημισμένο κρητικό μεζεδοπωλείο. Από το 2007, το Ρακάκι δημιουργήθηκε από δύο αδέρφια με καταγωγή από την Ιεράπετρα και από τότε αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για νόστιμη και τίμια κρητική κουζίνα. Εδώ θα δοκιμάσετε αυθεντικές κρητικές γεύσεις με υλικά πρώτης ποιότητας και φαγητό φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι Κρητικής προέλευσης. Στο Ρακάκι θα δοκιμάσετε νόστιμο οφτό αρνάκι, παραδοσιακό γαμοπίλαφο, μακαρούνες κρητικές, αυγά με στάκα και εξαιρετικούς χοχλιούς μπουμπουριστούς.

Στο Ρακάκι πάντα το γεύμα κλείνει με κάποιο παραδοσιακό γλυκό όπως μυζηθρόπιτα αλλά και με ρακόμελο ή ρακή με δυόσμο. Η ρακή και το κρασί είναι επιλεγμένα από τοπικές, μικρές μονάδες της Κρήτης εγγυημένης ποιότητας. Το περιβάλλον έιναι φιλοξενο και ζεστό χωρίς να λείπουν οι σύγχρονες πινελιές. Τους καλοκαιρινούς μήνες επιλέξτε ένα από τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο.

Λόρδος Μεζεδάκι

Ο Λόρδος Μεζεδάκι είναι ένα από τα μεζεδοπωλεία της πλατείας Καισαριανής. Νόστιμες προτάσεις περιμένουν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν μέσα από ένα πλούσιο κατάλογο. Από τους μεζέδες ξεχωρίσαμε τους ντοματοκεφτέδες του σεφ, τις τυρόφλογέρες με μέλι και σουσάμι και τις υπέροχες τηγανιές, την καρυδάτη μελιτζανοσαλάτα αλλά και τις φρέσκιες τηγανητές πατάτες. Όλα τα φαγητά ετοιμάζονται επιτόπου και είναι φτιαγμένα από ποιοτικά υλικά. Στο ζεστό περιβάλλον του μεζεδοπωλείου Λόρδος Μεζεδάκι θα συναντήσετε αυτό που λέμε value for money!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share