Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόρος: 8 προορισμοί για καλό φαγητό

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

30 Ιουνίου 2020 08:50
Πόρος: 8 προορισμοί για καλό φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πόρος είναι από τα πιο αγαπητά νησιά του αργοσαρωνικού για την ομορφιά του και τις ομορφες παραλίες του. Υπάρχει όμως και έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν πολλά μέρη για καλό φαγητό. Εμείς εδώ στο athensmagazine.gr συγκεντρώσαμε τα 8 καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες και σας τα παρουσιάζουμε.


Πλάτανος

Ανεβαίνοντας στα γραφικά σοκάκια του Πόρου από την πλατεία Δημαρχείου ή από το σινεμά "Διάνα", στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου θα συναντήσετε την κλασική και παραδοσιακή ταβέρνα "Πλάτανος".

Τα τραπέζια της απλώνονται κάτω από έναν μεγάλο πλάτανο που συμπληρώνει πάνω από 200 χρόνια ζωής. Το WiFi είναι δωρεάν και είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωί για να πάρετε το πρωινό σας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η ταβέρνα φημίζεται για το ψητό αρνί σούβλας, το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι. Όλα μας τα κρεατικά είναι άριστης ποιότητας και τα φαγητό μας μαγειρεμένο με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά της αγοράς. Όλα αυτά συνοδεύονται από ζυμωτό ψωμί.

ASKELI Αll day-Restaurant

Στο όμορφο και κοσμοπολίτικο Ασκέλι, πλάι στο κύμα μπορείτε να απολαύσετε υπέροχο φαγητό στο νέο εστιατόριο ΑΣΚΕΛΙ Αll day-Restaurant. Αυθεντικές Ελληνικές, Μεσογειακές γεύσεις είναι εδώ για να σας μυήσουν στην μεταμοντέρνα Ελληνική φιλοσοφία. Τον κατάλογο τον επιμελείται ο γνωστός σεφ Μιχάλης Πετροπετσιώτης.

Η θαλασσινή αύρα σου ανοίγει την όρεξη για ένα μεσημεριανό γεύμα ή ένα ρομαντικό δείπνο με θέα τη θάλασσα. Η φιλική εξυπηρέτηση το ευχάριστο περιβάλλον και οι στιλιστικές επιλογές, συνδυάζουν μοναδικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο.

Δοκιμάστε λιγκουίνι θαλασσινών, μιλφέιγ ντομάτας με μαστέλο Χίου, αχνιστά όστρακα, κεφτεδάκια με μους φέτας και τις υπόλοιπες υπέροχες γεύσεις, που κάνουν το ΑΣΚΕΛΙ Αll day-Restaurant, να ξεχωρίζει στον Πόρο.


Ποσειδών

Στην παραλία με την φανταστική θέα της πασίγνωστης οροσειράς “Η Κοιμωμένη”, θα απολαύσετε καλομαγειρεμένο μεσημεριανό ή δείπνο σε λογικές τιμές. Επισκεφθείτε μας το απόγευμα, καθώς το ηλιοβασίλεμα από την ταβέρνα μας είναι ανεπανάληπτο!

Το φαγητό μας παρασκευάζεται με μεγάλη φροντίδα και υπερηφάνεια και ο σκοπός μας είναι η ποιότητα σπιτικού φαγητού! Η γευστική εμπειρία προέρχεται από την φρεσκότερη τοπική παραγωγή και μαγειρεμένη καθημερινά στην “Κουζίνα” που σερβίρεται με το πιο φιλικό χαμόγελο.

Πρίμα Σέρα


Η ψαροταβέρνα “Πρίμα Σέρα” βρίσκεται στη Πούντα, την πιο όμορφη, ίσως, περιοχή της παραλίας του Πόρου, που έχει κρατήσει, όσο είναι δυνατόν, αναλλοίωτα τα γραφικά στοιχεία του παλιού Πόρου, είτε αυτά είναι σπίτια, είτε είναι ψαροκάϊκα και καϊκες.

Η ταβέρνα αποτελεί συνδυασμό του κλασικού και του σύγχρονου με τη νοσταλγία της παραδοσιακής συνταγής αλλά και τις προσωπικές “πινελιές” του ιδιοκτήτη.

Είναι μία από τις καλύτερες και πιο παλιές ψαροταβέρνες του νησιού, από την οποία οπωσδήποτε περνούν όλοι οι επώνυμοι – και όχι μόνο – επισκέπτες του νησιού.

Δοκιμάστε το “τρομερό carpacio ξιφία”, ψητό χταποδάκι, ψητό καλαμάρι και συνεχίστε με τη μοναδική αστακομακαρονάδα της Πρίμα Σέρα. Και βέβαια την απόλαυση ενός τέτοιου φαγητού δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύσει ένα κρασί ισάξιο σε γεύση και ποιότητα. Η κάβα της “Πρίμα Σέρα” είναι πολύ ενημερωμένη και ο ιδιοκτήτης της θα χαρεί να σας βοηθήσει στην επιλογή του κρασιού.

Για όσους πάλι θέλουν, συνοδεύστε τα καλοψημένα φρέσκα ψάρια από το μαριδάκι ή αθερίνα, μέχρι τη σφυρίδα ή συναγρίδα με παγωμένο κρασί από τα βαρέλια και τους ψαρομεζέδες και τα ορεκτικά με ούζο ή τσίπουρο.

Βασίλης (Μουρτζόυκος)


Το εστιατόριο “Ο ΒΑΣΙΛΗΣ” είναι μία διαχρονική, ελληνική πρόταση, της παραλίας του Μεγάλου Νεωρείου, του Πόρου. Παραμένει σε δράση από το 1939 και είναι ένα ιστορικό σημείο γευστικής συνάντησης για παλιούς καλούς και νέους φίλους.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά εστιατόρια του Πόρου, που δείχνει έμπρακτα την εκτίμηση και την αγάπη του για το νησί.

Είναι ένας απλός, λιτός χώρος, με καλό φαγητό και με δυνατό του σημείο την αυλή με τα πεύκα και θέα στο μικρό και ρομαντικό όρμο του Νεωρείου.

Από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη, θα συναντήσετε εκεί τους φίλους του καλού φαγητού και της ρομαντζάδας. Είναι ένα στέκι για όλη την ημέρα, που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι.


Ευριάλλη


Σε ένα υπέροχο σημείο στο Ασκέλι, το Restaurant “Ευριάλλη” είναι ίσως το πιο ειδυλλιακό μέρος για να απολαύσετε ένα αξέχαστο δείπνο. Τα τραπέζια του εστιατορίου, βρίσκονται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, με θέα το Ασκέλι, την πίσω πλευρά της Σφαιρίας και τα βουνά της Τροιζηνίας.
Το βράδυ, ντόπιοι και επισκέπτες του νησιού, προτιμούν το ρεστοράν «Ευριάλλη» για να απολαύσουν ειδυλλιακό και ήρεμο δείπνο, κάτω από τους ευκαλύπτους της τραπεζαρίας.
Η πίτσα, είναι από τις σπεσιαλιτέ της «Ευριάλλης» και έχει καθιερωθεί σαν πιτσαρία στις προτιμήσεις των ποριωτών.


Ο Πέτρος


Η ταβέρνα “Ο Πέτρος” βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, στο τέλος του Μεγάλου Νεώριου, απέναντι από την αμμουδιά. Είναι μία πολύ όμορφη, γραφική ταβέρνα, ακριβώς πάνω στην θάλασσα, με θέα σε όλο τον κόλπο του Πόρου. Λειτουργεί το μεσημέρι και το βράδυ.

Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στην μαγευτική πλαζ του Νεώριου και στη συνέχεια να γευτείτε μαγειρευτο φαγητό από την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, ψητά της ώρας στην σχάρα, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά της ημέρας, από τους ψαράδες της περιοχής.


Άσπρος Γάτος

Ο “Άσπρος Γάτος” είναι ένα ελληνικό εστιατόριο με μεγάλη ιστορία, παράδοση και με φίλους απ’ όλο τον κόσμο. Λειτουργεί από το 1909. Ο Άσπρος Γάτος είναι μια από τις πιο παλιές και πιο γραφικές ταβέρνες του Πόρου, με πανοραμική θέα, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.

Στον “Άσπρο Γατο” θα απολαύσετε ουζάκι με χταπόδι λιαστό, καλαμαράκια, γαρίδες, μεγάλη ποικιλία μεζέδων, πιτάκια, ψαροκεφτέδες, διάφορα σαγανάκια, καταπληκτικές μακαρονάδες με θαλασσινά, την αστακομακαρονάδα του Άσπρου Γάτου, φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα, υπέροχες σαλάτες και φυσικά όλη τη ποικιλία των κρεάτων της ώρας.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share