Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

5 νόστιμα σημεία στην Πάχη

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

28 Ιουνίου 2020 19:15
5 νόστιμα σημεία στην Πάχη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πάχη απέχει μόλις 30-40 λεπτά από την Αθήνα κάτι που την κάνει top προορισμό για σύντομες αποδράσεις. Όταν λοιπόν βρεθείς εδώ κοντά μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα παρακάτω εστιατόρια και ταβέρνες.


Μουράγιο

Σταθερή αξία η ταβέρνα Μουράγιο για τους ντόπιους, τους επισκέπτες και πολλούς επώνυμους που το επιλέγουν για τις γεύσεις του και την άριστη εξυπηρέτηση. Απολαύστε ούζο ή τσίπουρο με μια μεγάλη ποικιλία μεζέδων, θαλασσινά και κρεατικά, φρέσκα ψάρια και πιάτα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.


Amalfi

Ένα εστιατόριο με πολύ καλό φαγητό στο λιμανάκι της Πάχης, σπάει το "μονοπώλιο" των ψαρομάγαζων της περιοχής. Μοντέρνο, με ωραία μεσογειακή κουζίνα, το μοναδικό εστιατόριο αξιώσεων σε ολόκληρη την περιοχή. Στο λιμανάκι της Πάχης, με εντυπωσιακή open kitchen και διακόσμηση που συνδυάζει το βιομηχανικό ντιζάιν με νεο-μπαρόκ στοιχεία. Ξεχωρίσαμε τις τραγανές και ζουμερές γαρίδες σε κρούστα μπίρας, τυλιγμένες σε κανταΐφι και το αρωματικό «Τσουκάλι του ψαρά» με διάφορα οστρακοειδή αχνισμένα με πιπερόριζα.

Οι πένες με κοτόπουλο ήταν al dente, αλλά χωρίς αρτύματα, ενώ το καλοφτιαγμένο ριζότο με κοτόπουλο και μήλο είχε φινέτσα και φρεσκάδα. Ενδιαφέρουσα η πίτσα με φρέσκο σολομό και μάραθο, χρειαζόταν όμως λίγη γευστική ένταση. Υπερπαραγωγή η «Ποικιλία στο γκριλ», που έρχεται σε μια πιατέλα πάνω από ένα μέτρο και συνοδεύεται από ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές και τρία ντιπ. Εντυπωσιακό το «σπασμένο μιλφέιγ»: μια «οβίδα» γεμισμένη με παγωτό σοκολάτα και βανίλια, σπασμένη σφολιάτα και κρέμα που σε κάνει να παραβλέπεις το κάπως φορτωμένο concept.

Αριστόδημος

Ανεπιτήδευτη ταβέρνα με εξέδρα πάνω από τη θάλασσα στην Πάχη, ένα όμορφο λιμανάκι με ψαρόβαρκες. Φρέσκα ψάρια από τα δίχτυα και μαστορικά ψημένα από τον ιδιοκτήτη και ψήστη Μηνά Σαμούρη. Καλοτηγανισμένα καλαμαράκια, ψαρόσουπα ή μύδια σαγανάκι σε ένα προορισμό που είναι καλά κρυμμένο μυστικό για κυριακάτικες εξόδους. Το ιδανικό μέρος για τέλειο φαγητό.

Ακρογιάλι

Η Ταβέρνα Ακρογιάλι ιδρύθηκε το 1948 από τον Προκόπη Παχή. Βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Περιστερών 100μ μετά το τούνελ προς Μωραίτικα. Ο συνδυασμός ποιοτικού φαγητού και φυσικού περιβάλλοντος θα σας μαγέψει.
Απολαύστε τα σπιτικά παραδοσιακά κερκυραικά πιάτα καθώς και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά τόσο κοντά στη θάλασσα.


Ψαροταβέρνα Παχάκι

Σε μια πολύ ωραία τοποθεσία βρίσκεται η ταβέρνα το Παχάκι και προσφέρει καλό φαγητό. Εδώ θα φάτε νόστιμα ψαρικά, θαλασσινά, ορεκτικά αλλά και κρεατικά με θέα το απέραντο γαλάζιο.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share