Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

3 αγαπημένα μαγαζιά στο Γουδή για τέλειο φαγητό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

28 Ιουνίου 2020 18:49
3 αγαπημένα μαγαζιά στο Γουδή για τέλειο φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή την φορά θα βγούμε στο Γουδή και όχι στο Γουδί, μιας και άλλαξε πια η ορθογραφία, και εμείς θα σας συστήσουμε σε 3 αγαπημένα μαγαζιά για καλό φαγητό.

Ελαϊκόν

Το Ελαϊκόν στο Γουδή είναι από τα πιο γνωστά ταβερνάκια στο Γουδί. Λίγο πιο πάνω από την Πλατεία Ελευθερίας μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμο φαγητό σε λογικές τιμές. Από το μενού σας προτείνουμε να δοκιμάσετε καραμελωμένο συκώτι, παραδοσιακό πηλιορίτικο σπετζοφάι, μανιτάρια πλευρώτους σχάρας, σαγανάκι με λουκάνικο, τηγανάδα και νόστιμο απάκι, ενώ συνοδευεται τα κρεατικα σας με διάφορες νόστιμες σαλάτες και ορεκτικά. Στο Ελαϊκόν, το τσίπουρο έρχεται από τον Τύρναβο και την Καβάλα ενώ η ρακή είναι απευθείας από Κρήτη.

Μεξικάνος

Το εστιατόριο Μεξικάνος στο Γουδή είναι το κατάλληλο στέκι για μεξικάνικη κουζίνα στην Αθήνα. Εδώ θα ανακαλύψετε εξωτικές σπεσιαλιτέ με ρίζες των Μάγια και των Αζτέκων, με γεύση τεκίλας και πιπεριάς. Ο χώρος του Μεξικάνου είναι ζεστός και πολύχρωμος με αυθεντική ατμόσφαιρα και αυθεντικό φαγητό Μεξικού.

Δοκιμάστε παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα, που προέρχονται από τους αρχαίους λατινοαμερικάνικους πολιτισμούς, φτερούγες κοτόπουλο με καυτερή κόκκινη σάλτσα, ζυμωτές πίτες τορτίγιας με φασόλια, γουακαμόλε, sour cream και χοιρινό, enchiladas, tacos, tostadas, burritos, εξωτικά επιδόρπια και δροσιστικές μαργαρίτες.

Η Κρήτη

Αυθεντική κρητική κουζίνα δεν βρίσκει κανείς μόνο στην Κρήτη αλλά και στην περιοχή του Γουδή. Στην ταβέρνα “Η Κρήτη” τρώμε μεζέδες από φρέσκα (κι όχι κατεψυγμένα) ψάρια και θαλασσινά, αλλά και πολύ καλό φαγητό και παραδοσιακά εδέσμαστα. Στην κουζίνα της ταβέρνας βρίσκεται η κα. Έλλη, η οποία διαθέτει τεράστια εμπειρία σε νησιωτικές κουζίνες.
Το μενού εμπεριέχει πολλά θαλασσινά και ψάρια και οι σαλάτες είναι εποχικές και απλές, χωρίς υπερβολές.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share