Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα 9 καλύτερα εστιατόρια στο Χαλάνδρι

Αν είστε καλοφαγάδες πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφτείτε!

2 Ιουλίου 2021 13:31
χαλανδρι εστιατοριο φαγητο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Χαλάνδρι έχει πολλές επιλογές για να φαγητό, ποτό και πλούσια νυχτερινή ζωή. Μεζέδες, έθνικ πιάτα, ταβέρνες, ελληνικό φαγητό και ότι άλλο φανταστείς θα το βρεις εδώ. Εμείς όμως στο athensmagazine.gr συγκεντρώσαμε τα 9 καλύτερα εστιατόρια που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, ενώ παράλληλα σας παρουσιάζουμε και τα καλύτερα καφέ σε μια από τις ωραιότερες συνοικίες των Βορείων Προαστίων, το Χαλάνδρι!

Botrini's

Το budget ανεβαίνει κατακόρυφα, αλλά υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι και όλοι τους “στεγάζονται” σε μία παλιά μονοκατοικία. Μία διαφορετική εμπειρία που ακολουθεί την υψηλή κουζίνα από τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Έκτορα Μποτρίνι, σε ένα πολυτελές περιβάλλον με άψογη εξυπηρέτηση.

Στο εστιατόριο Botrini’s o καθένας μπορεί να επιλέξει μεταξύ a la carte πιάτων και boe menu ή να προτιμήσει το degustation menu. Signature πιάτο οι παπαρδέλες με πάπια, τρούφα και κακάο Περού. Το «Σαν Καρμπονάρα από τη γη και τη θάλασσα» προβλέπεται να το συζητάς για καιρό. Ότι και αν επιλέξεις το σίγουρο είναι ότι το Ιταλικό φαγητό θα σε εντυπωσιάσει.

Info: Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι 152 33

botrinis χαλανδρι εστιατοριο φαγητο

La Gratella

Ένα από τα πιο ωραία Ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Στο La Gratella ετοιμάζουν παραδοσιακό φαγητό όπως καρμπονάρα, λαχταριστές παπαρδέλες με ραγού, φρέσκα ζυμαρικά και αυθεντικά ιταλικές πίτσες.

Τα γλυκά είναι τόσο θεϊκά φτιαγμένα που δεν ζηλεύουν ούτε τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Στην τρατορία προσφέρεται μία ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με επιλογές από Ιταλία, Ισπανία, Χιλή ή Αργεντινή.

Info: 25ης Μαρτίου 21 &, Ομήρου, Χαλάνδρι 152 32

la gratella χαλανδρι εστιατοριο φαγητο

Pars

Εάν δεν έχεις δοκιμάσει κάτι από περσικό φαγητό, το εστιατόριο Pars είναι ιδανικό για την πρώτη (και όχι μόνο) φορά. Ο παραδοσιακός και ατμοσφαιρικός χώρος δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για να πειραματιστείς. Φανταστικό ρύζι με φραγκοστάφυλο και κοτόπουλο, κεφτεδάκια με καρυδόψυχα, ωραία ψημένα κεμπάπ με μαλακά και γευστικά κρέατα και κιμά αρνί – μοσχάρι και αχνιστές πίτες. Ναργιλέδες είναι διαθέσιμοι για μια ολοκληρωτικά έθνικ εμπειρία.

Info: Παλαιολόγου 15, Χαλάνδρι 152 32

pars χαλανδρι εστιατοριο φαγητο

Αncho Mexican Grill

Το μεγαλύτερο (ηλικιακά) αδερφάκι του νέου Ancho της Γλυφάδας σερβίρει τα πιο λαχταριστά tacos, burittos και quesadillas του Χαλανδρίου. Στο ποιοτικό fast-casual Mexican με tex-mex στοιχεία – εστιατόριο θα “φτιάξεις” ο ίδιος το γεύμα σου, μιας και εσύ επιλέγεις τη γέμιση που θες στην πίτα σου.

Μεξικάνικο Κόκκινο ρύζι ή ρύζι με λάϊμ και κόλιανδρο, υπέροχο barbacoa (σιγομαγειρεμένο για ώρες στη γάστρα μοσχάρι), chili con carne (κιμάς με μυρωδικά και chili), τόφου (βιολογικό μη γενετικά τροποποιημένο), ψητά λαχανικά και πολλά ακόμη υλικά που εισχωρούν καθημερινά στην κουζίνα του εστιατορίου.

Info: Κολοκοτρώνη και, Γρηγορίο Γυφτοπουλου 9, Χαλάνδρι 152 33

ancho mexican χαλανδρι εστιατοριο φαγητο

Butcher’s Burger

Έχει φτάσει το burger εστιατόριο σε άλλο επίπεδο τόσο στη γεύση και την ποιότητα όσο και στους πρότυπους και δημιουργικούς συνδυασμούς…Tο Butcher’s Burgers έκανε την αρχή στο Χαλάνδρι το οποίο σήμερα έχει «κατακτήσει» επίσης τα δυτικά και βόρεια προάστια με τα ομώνυμα μαγαζιά στο Περιστέρι και την Κηφισιά αντίστοιχα.

Όλα τα κρέατα είναι φρέσκα, δικής τους παραγωγής, οι παρασκευές που χρησιμοποιούνται στα combo επίσης χειροποίητες, ο κιμάς είναι 100% μοσχαρίσιος και πλάθεται καθημερινά και καταλήγει σε ζουμερά και λαχταριστά burgers από κλασικό μέχρι εναλλακτικές gourmet επιλογές και σε… νούμερα από medium μέχρι xxxlarge!

Info: Αγίας Παρασκευής 17, Χαλάνδρι 152 34

butcher burger χαλανδρι εστιατοριο φαγητο

Pink Elephant

Το γαστρονομικό ταξίδι συνεχίζεται με μια στάση στην ινδική κουζίνα. Στο εστιατόριο Pink Elephant σερβίρουν αυθεντικό chicken tika masala, butter chicken, dry indian chily chicken, κοτόπουλο με mango και ανανά και πολλά ακόμη.

Μερικές ζεστές Plain Naan (παραδοσιακή ινδική πίτα, ψημένη στο tandoor με κάρβουνα) αλλά και μία σαλάτα με tandoori επιβάλλονται για ένα ολοκληρωμένο τραπέζι αλά ινδικά. Προτίμησέ το όταν βγεις με μικρή παρέα, μιας και ο χώρος είναι αρκετά περιορισμένος.

Info: Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι 152 32

pink elephant χαλανδρι εστιατοριο φαγητο

Mr. Pug Canteen

Ο γνωστός chef Γιώργος Βενιέρης έχοντας εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία στην ασιατική κουζίνα αλλά και την προσαρμογή της σε μεσογειακά δεδομένα δημιούργησε ένα νέο και καινοτόμο project που σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Λαχταριστά, ολόφρεσκα bao buns σε συγκεκριμένους, δημιουργικούς συνδυασμούς σερβίρει η… καντίνα του στην καρδιά του Χαλανδρίου και αποδεικνύει ότι το street food αλλάζει μορφή, γίνεται τάση, σίγουρα μπορεί να είναι άριστης ποιότητας και γεύσης και γιατί όχι gourmet!

Info: Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι 152 33

mr pug canteen χαλανδρι εστιατοριο φαγητο

Al Pino

Η Ιταλία, μετά το Παλαιό Φάληρο και το Μαρούσι, κάνει απόβαση και στο Χαλάνδρι, σε έναν σούπερ κομψό εστιατόριο ό,τι πρέπει για τις φθινοπωρινές εξόδους μας. Το μενού εδώ απαρτίζουν χειροποίητα ζυμαρικά, εξαιρετικές μπρουσκέτες, πίτσες και ριζότο.

Ταλιατέλες με προσούτο, σπαγγέτι με σιγοψημένη σάλτσα ώριμης ντομάτας και ριζότο με μανιτάρια porcini και παρμεζάνα, αρωματισμένο με λάδι τρούφας, είναι μερικές από τις αγαπημένες μας γεύσεις.

Info: Παπανικολή 66, Χαλάνδρι 152 32

al pino χαλανδρι εστιατοριο φαγητο

Τζίτζηκας κι ο Μέρμηγκας

Μια ταβέρνα με ιστορία 20 ετών που σε υποδέχεται στην όμορφη αυλή του το καλοκαίρι και στο περιποιημένο εσωτερικό του όλον τον χρόνο, ετοιμάζει τόσο κλασικά παραδοσιακά πιάτα, όσο και επιλογές με ένα ενδιαφέρον twist και food styling. Το κοτόπουλο μαστιχάτο είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα τους και το ριζότο με σουπιές και σπανάκι η πιο ευχάριστη έκπληξη στον ουρανίσκο σου.

Info: Αισχύλου 26, Χαλάνδρι 152 34

Τζίτζηκας κι ο Μέρμηγκας

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share