Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

7 μέρη για καλό φαγητό στην Νέα Μάκρη

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

26 Ιουνίου 2020 07:30
7 μέρη για καλό φαγητό στην Νέα Μάκρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νέα Μάκρη είναι ένας προορισμός για καλοκαίρι αλλά και για χειμώνα καθώς τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά για τις βόλτες του σαββατοκύριακου. Καλά μέρη για φαγητό υπάρχουν και εμείς σου παρουσιάζουμε 7 αγαπημένους προορισμούς.


Ταβέρνα Τράτα


Η ταβέρνα Τράτα, στη Νέα Μάκρη, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, με μεγάλη παράδοση στο φρέσκο ψάρι. Ξεκίνησε το 1981 από τον Κλέαρχο Μπέλλο, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη Περικλή που συνεχίζει, με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι, να προσφέρουν σε καθημερινή βάση καλό φαγητό κσι μοναδικές εκλεκτές γεύσεις, που θα σας συνεπάρουν από την πρώτη κιόλας μπουκιά.


Δοκιμάστε θαλασσινά και φρέσκα ψάρια ημέρας, που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, όλα στα κάρβουνα ή στο τηγάνι. Συνοδέψτε το γεύμα σας με δροσερές χειροποίητες σαλάτες από λαχανικά ντόπιας παραγωγής! Όλα τα ορεκτικά μας παρασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο στην κουζίνα μας. Από το γαύρο, που μαρινάρεται με μεράκι, μέχρι τη μελιτζάνα, που σιγοψήνεται στα κάρβουνα, για να καταλήξει στο πιάτο σας με τη μορφή μιας αφράτης μελιτζανοσαλάτας… Κάθε χειμώνα, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την μοναδική μας ψαρόσουπα, που φτιάχνεται από αγνά και φρέσκα υλικά και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γεύση της.


Pizza Jumbo

Το εστιατόριο Pizza Jumbo στη Νέα Μάκρη προσφέρει ιταλική κουζίνα, χειροποίητα υλικά και την καλύτερη πίτσα στην Ν. Μάκρη. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που την έχουν εμπιστευτεί γενιές και γενιές από το 1990.

Η διάσημη πίτσα του εστιατορίου παρασκευάζεται σε καθημερινή βάση από φρέσκια ζύμη και αγνά υλικά. Δοκιμάστε την σε φανταστικούς και πολύ γευστικούς συνδυασμούς που θα σας ενθουσιάσουν. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε λαχταριστά ζυμαρικά και πλούσια ορεκτικά με τη συνοδεία από υγιεινές και νόστιμες σαλάτες. Τα παιδιά σας μπορούν να απασχολούνται στον όμορφο παιδότοπο του εστιατορίου και εσείς με την παρέα σας να χαλαρώνετε με ένα πλούσιο ιταλικό γεύμα. Το ιταλικό εστιατόριο Pizza Jumbo υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο όλη την οικογένεια για καλό ιταλικό φαγητό.


Το Πόρτο

Μικρό ταβερνάκι με πινελιές κουτουκιού, όχι πάνω στη θάλασσα, αλλά «βαθιά εντός» της, αφού ο ιδιοκτήτης είναι ο ψαράς που γνωρίζει τον Ευβοϊκό σαν τη τσέπη του. Ο Δημήτρης ο Πόγκας από το Πόρτο Μπόυφαλο, έριξε άγκυρα στη Νέα Μάκρη και μαζί με τη σύζυγό του τη Δέσποινα προσφέρουν ό,τι πιο φρέσκο αλιευτεί από τον «Αγιο Αντώνιο», το καΐκι τους. Τούτη την εποχή ο θαλασσοπόρος της περιοχής έχει βάλει τα φαγκριά τα κορωνάτα στη σειρά και του λένε τραγούδια… Στο Πόρτο, με ένα ούζο «στο πόδι» αρχίζεις και με γαριδομακαρονάδα αποχαιρετάς… τον άνοστο τούτο κόσμο, έτσι για να φύγεις με τη νοστιμιά στο στόμα.

Lucas House

Το εστιατόριο Lucas House στη Νέα Μάκρη είναι ένα γνωστό σημείο συνάντησης για μπύρα και διεθνή κουζίνα. Βρίσκεται σε ένα μοναδικό σημείο με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος με το ξύλο να κυριαρχεί, θα σας θυμίσει θρυλικές μπυραρίες στο εξωτερικό. Το μενού του Lucas House είναι προσαρμοσμένο ώστε να ταιριάζει και να αναδεικνύει τις αγαπημένες σας μπύρες.

Δοκιμάστε δροσερές σαλάτες, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, λαχταριστά burgers, καπνιστή μπριζόλα, κότσι, χοιρινό σνίτσελ και ψαρονέφρι και για το τέλος χειροποίητα γλυκά, όπως σουφλέ σοκολάτας, panacotta, cheesecake, creme brulee, banoffee και παγωτό σε διάφορες γεύσεις. Για κοντινή απόδραση και καλό φαγητό σε μπυραρία στη Νέα Μάκρη, επισκεφθείτε το εστιατόριο Lucas House.

Μαγέρικο της Σεβαστής

To Μαγέρικο της Σεβαστής στη Νέα Μάκρη έχει ιστορία 10 χρόνων επιτυχημένης πορείας, προσφέροντας μεσογειακή κουζίνα και καλό σπιτικό φαγητό. Χώρος παραδοσιακός με οικογενειακή ατμόσφαιρα και άριστη φιλοξενία θα φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο την οικογένεια και τους φίλους σας. Στο εστιατόριο θα δοκιμάσετε πιπεριές πολίτικες γεμιστές με ρύζι, σταφίδες και κουκουνάρι, μανιτάρια αλά κρεμ, σαλιγκάρια κοκκινιστά, ντολμαδάκια αυγολέμονο και ρεβύθια στη γάστρα, υπέροχες γαριδομακαρονάδες, μυδοπίλαφο, παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, σαρδέλα ψητή και εκλεκτή μοσχαρίσια γάλακτος.

Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με καλό κρασί και άλλα ελληνικά αποστάγματα. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο υπέροχος κήπος του εστιατορίου Μαγέρικο της Σεβαστής αποτελεί μια ανάσα δροσιάς για να απολαύσετε ένα χαλαρό γεύμα.

Ena Restaurant Pizza

Το εστιατόριο Ena Restaurant Pizza στη Νέα Μάκρη Αττικής, λειτουργεί από το 1985, προσφέροντας ιταλική κουζίνα. Βρίσκεται στην παραλία Μάτι και έχει πιστούς πελάτες χειμώνα - καλοκαίρι.

Το μενού περιλαμβάνει όλες τις ιταλικές σπεσιαλιτέ, πίτσα σε ξυλόφουρνο που κάνει τη ζύμη και τη γεύση ξεχωριστές, ζυμαρικά σε φοβερούς ιταλικούς συδυασμούς, καθώς και μαγειρευτό φαγητό ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένο με μεράκι και σπιτικό τρόπο. Ο χώρος είναι άνετος και φωτεινός, με μεγάλες τζαμαρίες, δερμάτινα καθίσματα και καναπέδες. Όταν ο καιρός το επιτρέπει τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο αποτελούν την ιδανική επιλογή για ένα χαλαρό γεύμα.

Χειμώνα Καλοκαίρι

Το εστιατόριο Χειμώνα Καλοκαίρι στο Ζούμπερι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για μεσογειακό φαγητό. Πολύ κοντά στην παραλία αλλά και στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το λιμάνι της Ραφήνας θα βρείτε έναν φιλόξενο και ζεστό χώρο με προσεγμένη διακόσμηση, χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα για να απολαύσετε πεντανόστιμες συνταγές με την οικογένεια και την παρέα σας, που καλύπτουν και τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα.

Το μενού του εστιατορίου Χειμώνα Καλοκαίρι περιλαμβάνει μεζέδες αλλά και χορταστικά κυρίως πιάτα καθώς και λαχταριστά γλυκά. Δοκιμάστε μελιτζανοκεφτέδες με φρέσκο βασιλικό, αλµυρή τάρτα µε κρέµα τυρί και καπνιστό σολοµό, ψαρονέφρι µε µέλι, µαυροδάφνη και δενδρολίβανο, φιλετάκια κοτόπουλου µε µπύρα και λιαστές ντοµάτες, σουτζούκι Καισάρειας καυτερό, μπακαλιάρος σε κρούστα από σουσάµι και γαριδομακαρονάδα καθώς και πολλές ακόμα μοναδικές σπεσιαλιτέ φτιαγμένες από τα πιο εκλεκτά υλικά της Μεσογείου.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share