Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα 5 γευστικά must της Σαρωνίδας

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

26 Ιουνίου 2020 11:44
Τα 5 γευστικά must της Σαρωνίδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαρωνίδα, θάλασσα και καλό φαγητό, αυτό είναι το τρίπτυχο του καλοκαιριού. Στην Σαρωνίδα θα βρείτε ωραία εστιατόρια και ταβέρνες για όλα τα βαλάντια και για όλα τα γούστα. Εμείς εδώ στο athensmagazine.gr σας βρήκαμε τα 5 καλύτερα για να διαλέξετε.

Ψαρού

Μοντέρνα και lounge ταβέρνα στην περιοχή της Σαρωνίδας με θαλασσινούς μεζέδες, ζυμαρικά και μικρά ψαράκια σε σχάρα και τηγάνι για τους μερακλήδες της ψαροφαγίας. Άνετη αυλή έξω με το γαλάζιο και το λευκό να επικρατούν στα τραπέζια που αντικρίζουν τη θάλασσα ακριβώς απέναντι.Εδώ θα βρεις καλό φαγητό για όλους.

Καλάμια

Από το 1947 λειτουργεί αυτή η ταβέρνα όταν στην περιοχή κατέβαιναν μόνο οι κάτοικοι των Καλυβίων για να παραθερίσουν. Η θέα από το μπαλκόνι στη θάλασσα είναι υπέροχη, το ίδιο και τα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά που θα αρχίσουν να καταφτάνουν στο τραπέζι. Ονομαστή είναι η γαριδομακαρονάδα, ενώ τα ψάρια είναι πάντα φρέσκα και έρχονται από τέσσερα καΐκια με τα οποία συνεργάζονται αποκλειστικά οι άνθρωποι του μαγαζιού.

Meet Meat

Το εστιατόριο Meet Meat στη Σαρωνίδα θεωρείται μία από τις καλύτερες επιλογές για καλό φαγητό και κρεατικά στα νότια προάστια. Εδώ θα βρείτε έναν μοντέρνο, cosy χώρο ιδανικό για χαλαρό γεύμα με την παρέα. Η καταγωγή των ιδιοκτητών από την Πόλη προσθέτει ανατολίτικες πινελιές στο πλούσιο μενού που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του κρέατος.

Στο εστιατόριο Meet Meat θα δοκιμάσετε εκπληκτικό χιουνκιάρ μπεγιεντί (πουρές καπνιστής μελιτζάνας με μοσχαράκι κοκκινιστό), γιαουρτλού κεμπάπ, σπέσιαλ κεμπάπ με φυστίκι, παστουρμαδόπιτα ή σουτζουκόπιτα και μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλο. Ακόμη μπορείτε να δοκιμάσετε καθημερινά πιάτα ημέρας μαγειρευτά. Επισκεφθείτε τη μαγευτική περιοχή της Σαρωνίδας και απολαύστε ελληνικές γεύσεις στα καλύτερά τους.


Sueltos


Στο εστιατόριο - cafe Sueltos θα βρεις καλό φαγητό για όλες τις ώρες τις ημέρας ξεκινώντας από το brunch το οποίο σερβίρεται καθημερινά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και περιλαμβάνει άκρως λαχταριστές προτάσεις. Θα βρεις από αυγά καγιανά και ομελέτες μέχρι και light εκδοχή του brunch (γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρουτοσαλάτα). Κυρίως όμως θα βρεις κάτι κολασμένα pancakes σε αρκετές ασυνήθιστες γεύσεις. Αν είσαι πληθωρικός τύπος δοκίμασε τα pancakes με bueno, ferrero ή banoffee, ενώ αν είσαι οπαδός της υγιεινής διατροφής τα pancakes με ταχίνι και μέλι φτιάχτηκαν για εσένα.

Πέρα από το brunch όμως, το Sueltos έχει ένα εκτενέστατο μενού με επιλογές που μας… χορταίνουν όλους. Pizza, pasta και rizotti αφιερώνονται σπέσιαλ στους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, τα ζουμερά burger δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο, ενώ για σνακ, υπάρχει πάντα η σταθερή αξία του club sandwich.

Τα νόστιμα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Για ένα πιο πλήρες γεύμα ξεκίνα με τη σαλάτα προσούτο (με ρόκα, γαλλική σαλάτα, ψητά σπαράγγια, crispy προσούτο, flakes παρμεζάνας και dressing λεμόνι-βασιλικού), συνέχισε με το ψαρονέφρι με σαλάτα ψητού και πουρέ πατάτας ή με την tagliata με αρωματισμένο βούτυρο, πουρέ καρότου και ψητά σπαράγγια. Από τα κυρίως πιάτα, αξίζει να δοκιμάσεις και τα χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας, αλλά και το αρνίσιο παϊδάκι με Jack Daniel’s sauce και γλυκοπατάτα. Για ένα γλυκό τέλος η σπιτική πορτοκαλόπιτα είναι ότι πρέπει.

Λίθοινον Private 16

Το Λίθοινον Private 16 είναι ουσιαστικά ένα εστιατόριο private dining που ακριβώς επειδή είναι τόσο μικρό και ο δημιουργός του τόσο παθιασμένος δεν κάνει καμία παραχώρηση στην ποιότητα των πρώτων υλών …οπότε μοιραία είναι ακριβό. Όμως η σχέση ποιότητας και τιμής είναι εξαιρετική και τα κρασιά σερβίρονται με ένα «καπέλο» €10 από την τιμή λιανικής της κάβας, συνεπώς εδώ είναι ένα από τα κορυφαία μέρη στην Αθήνα για να απολαύσετε όσο σπουδαιότερα κρασιά αντέχει η τσέπη σας. Το βέβαιο είναι ότι η ποικιλία θα καλύψει και τον πιο απαιτητικό οινόφιλο και ότι ο Γιάννης Βασιλειάδης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας ξεναγήσει στο κελάρι του.

Το μενού που επιμελείται ο σεφ Παναγιώτης Παπανικολάου και εκτελεί η Έφη Φραγκάκου (η γυναίκα του Γιάννη Βασιλειάδη) είναι –αναμενόμενα και σωστά- σύντομο και δίνει έμφαση στο κρέας. Αξίζει να δοκιμάσετε χτένια με beurre noisette, κάπαρη και τηγανιτά πατατάκια, την σαλάτα με σοτέ σταμναγκάθι, τουλομοτύρι, τομάτα, κρεμμύδι και ντρέσινγκ λεμονιού. Βασιλιάς εδώ είναι το κρέας και ο –διάσημος πια- ξυλόφουρνος Josper. Θηριώδη αμερικάνικα steaks Prime & Platinum Black Angus από την Omaha ψήνονται στην εντέλεια και σας προκαλούν να πιείτε το καλύτερο κόκκινο κρασί που αντέχει η τσέπη σας!


Το Λίθοινον Private 16 μένοντας αυστηρά εξειδικευμένο και σχεδόν πριβέ, τολμά να χρησιμοποιεί κορυφαίας ποιότητας υλικά, εξαιρετικό φαγητό, αποφεύγει σχεδόν κάθε γευστική κακοτοπιά και πετυχαίνει έναν πολύ υψηλό βαθμό …ιδιαίτερα για το είδος του εστιατορίου. Το δείπνο εδώ είναι μια αληθινά ηδονική εμπειρία από όλες τις απόψεις.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share