Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα 4 γευστικά must της Δροσιάς

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

24 Ιουνίου 2020 15:51
Τα 4 γευστικά must της Δροσιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Δροσιά υπάρχουν μαγαζιά με ιστορία και νέα που χτίζουν την δική του. Εμείς στο athensmagazine.gr συγκεντρώσαμε τα 4 που πρέπει να έχουν την προσοχή σου.

Κουρσάρος

Η ταβέρνα Κουρσάρος για πρώτη φορά λειτούργησε τον Δεκέμβριο του 1992, όταν η ομάδα του «Κρητικού» από την Πειραϊκή, η οικογένεια του Μανώλη Μαυριδάκη και ο Λάμπρος Καρανάνος αποφασίσανε να κάνουνε το παράδοξο: ένα Ψαρομάγαζο στην Δροσιά Αττικής με καλό φαγητό.

Πολύ σύντομα όμως ο Κουρσάρος έγινε ο αγαπημένος τόπος συνάντησης των καλοφαγάδων όλης της Αθήνας καθώς και το επιλεγμένο εστιατόριο των επαγγελματικών και φιλικών γευμάτων. Με την πάροδο των χρόνων αυτό που ήτανε παράδοξο μετατράπηκε σιγά σιγά σε μια πολύ δυνατή παράδοση. Η ποιότητα των Ψαριών και λοιπών Θαλασσινών (ακαταμάχητο σημείο αναφοράς για τον Κουρσάρο) σε συνδυασμό με την ευγενική και φιλική εξυπηρέτηση των πελατών από την γνωστή πλέον για την διάρκειά της (20 έτη) ομάδα των σερβιτόρων, καταξίωσε τον Κουρσάρο σαν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια Ψαριών-Θαλασσινών της Ελλάδας.

Τεχλικίδης

Η οικογένεια, με καταγωγή από την Τραπεζούντα, έφτασε στην Ελλάδα μέσω της Χάλκης μετά τον ξεριζωμό των Ποντίων, με τρόπο ολότελα μυθιστορηματικό, και ο πολυτεχνίτης παππούς Τεχλικίδης ανοίγει στη Δροσιά ένα καφενεδάκι για τους γείτονες Ποντίους, στο οποίο ψήνει και σπιτικά πεϊνιρλί με την οικογενειακή συνταγή.

Γίνονται ανάρπαστα από τους πρώτους επισκέπτες της περιοχής και η επιτυχία οδηγεί στη μετατροπή του καφενείου σε κανονική ταβέρνα στις αρχές της δεκαετίας του ’50, με θαμώνες πλέον και Αθηναίους εκδρομείς, που ταχύτατα διέδωσαν το νέο έδεσμα. Η ταβέρνα άντεξε –αν και με σοβαρές απώλειες– το πέρασμα τυφώνα το 1957, που προξένησε σοβαρότατες ζημιές σε όλη την περιοχή, και μέχρι σήμερα διατηρεί αλώβητη τη φήμη της, παραμένοντας σημείο αναφοράς στη Δροσιά.

Cho Cho Sun

Το Cho Cho Sun είναι «παιδί» της Αθανασίας Τσουκνίδα, με «νονό» τον αγαπημένο σε όλους μας Αλέξη Κωστάλα, που έσπευσε να της προτείνει το ασυνήθιστο όνομα, εμπνεόμενος από την όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι, και την ομώνυμη ηρωίδα ευρέως γνωστή ως Μαντάμ Μπάτερφλαϊ. Όταν το ζήτημα τακτοποιήθηκε, στήθηκε τον Δεκέμβρη του 2015 στις παρυφές της καταπράσινης Πευκών ένα ψηλοτάβανο σκηνικό προσιτής πολυτέλειας, με «νότες» Άπω Ανατολής – αναπαυτικές πολυθρόνες, ξύλινες λεπτομέρειες, origami φωτιστικά και ραφιναρισμένα σκεύη.

Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν το ιδανικό, πρόσφορο περιβάλλον για να πλαισιώσει ένα εμπνευσμένο μενού που θριαμβεύει. Όσοι έχουν «ρολάρει» τη γεύση τους σε sashimi, nigiri και maki θα νιώσουν right at home και θα συνειδητοποιήσουν το γευστικό εκτόπισμα των λεπτοδουλεμένων προτάσεων της Cho Cho San.

Γεύσεις απ την πόλη

Το καλύτερο κεμπάπ των βορείων προαστίων, είναι πλέον γνωστό οτι φτιάχνεται στο εστιατόριο “Γεύσεις απ την πόλη” με φανατικούς οπαδούς που έρχονται από όλη την Αθήνα για να φάνε τα ζουμερά κεμπάπ. Εκτός όμως από τα κεμπάμπ υπάρχουν και διάφορα μεδάκια και φαγητό που θα το εκτιμήσετε ιδιαιτέρως.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share