Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πεντέλη: Σε 6 παραδοσιακές ταβέρνες για εκλεκτούς

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

24 Ιουνίου 2020 13:44
Πεντέλη: Σε 6 παραδοσιακές ταβέρνες για εκλεκτούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πεντέλη, ο ναός της κρεατοφαγίας, έχει αξιοσημείωτες προτάσεις για καλό φαγητό. Εμείς έχουμε τις 6 καλύτερες ταβέρνες που θα λατρέψεις.

Ο Τέλης

Κλασική εξοχική ταβέρνα από τις πιο παλιές της περιοχής, ο Τέλης είναι η ιδανική επιλογή αν έχετε πιτσιρίκια λόγω του τεράστιου εξωτερικού του χώρου με μπόλικο πράσινο και παιδότοπο. Κρεατοφαγία εδώ με το μενού - χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας αλλά ποιοτικού φαγητού- να περιλαμβάνει τα «κλασσικά» που θα βρούμε σε μια εξοχική ταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της.

Ψητά σχάρας όπως μπιφτέκι, κοτόπουλο και μπριζόλες, αλλά και μαγειρευτά με σπεσιαλιτέ το κουνέλι στιφάδο και τον κοκκινιστό κόκορα συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας επιλογές κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τον Τέλη.


Κρυστάλλης

Η ταβέρνα Κρυστάλλης είναι ένα από τα πρώτα ψητοπωλεία στην θρυλική πλατεία της Πεντέλης, που βγάζει τραπεζάκια έξω όσο ο καιρός είναι καλός, κι ανάβει το τζάκι μέσα με το που πιάσουν τα πρώτα κρύα. Στα δυνατά σημεία του συγκαταλέγονται το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα, το κοκορέτσι, το γουρουνόπουλο και το αρνάκι στη σούβλα.

Τα ορεκτικά είναι μεν παραδοσιακά, αλλά ξεφεύγουν από το τρίπτυχο τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη, και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και ωραιότατη φάβα. Για τους λιγότερο παραδοσιακούς τύπους, υπάρχουν και λίγες πιο μοντέρνες προτάσεις, όπως σνίτσελ με ροκφόρ και σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ντοματίνια. Καταπληκτικό φαγητό και εδώ να γλύφεις τα δάχτυλα σου.

Νησιώτισσα

Και εκεί που κάποιος θα νόμιζε ότι η περιοχή της Πεντέλης είναι απροσπέλαστη για τους ψαροφάγους, η ταβέρνα Νησιώτισσα προτείνει κάτι από θάλασσα για αποτοξίνωση. Στο όμορφο μπαλκόνι της ή στον εσωτερικό της χώρο θα δοκιμάσετε εκλεκτό φαγητό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θαλασσομεζέδες όπως καραβιδόψυχα, γαριδάκι συμιακό, ψητή σαρδέλα, σουπιές κρασάτες, χταποδοκεφτέδες και νοστιμότατο μπαρμπουνάκι τηγανιτό ήταν μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Η νησιώτισσα σερβίρει και ψάρι ημέρας.

Dada's

Στην ανερχόμενη πλατεία της Νέας Πεντέλης, το εστιατόριο Dada’s άνοιξε πριν από δύο χρόνια από το team πίσω από το Coupepe (βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και σερβίρει… μνημειώδεις πίτσες και κρέπες) και έκτοτε δε δυσκολεύτηκε να μετατραπεί σε στέκι για ποτό και – φυσικά – φαγητό.

Η Mix and match αισθητική στη διακόσμηση «παντρεύει» το μοντέρνο με το παραδοσιακό και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσετε το μενού. Εξαιρετικό το Angus Burger, έξτρα ζουμερό και νόστιμο το μπιφτέκι με λιωμένο blue cheese και πολύ καλό το rib eye. Στα των ορεκτικών, ιδανικές επιλογές για να ξεκινήσετε είναι σίγουρα η ομώνυμη σαλάτα και η σούπα γλυκιάς κολοκύθας με καραβιδοουρές.

Γωνιά του Τόρβα

Η ταβέρνα «Γωνιά του Τόρβα» στο Νταού, με αυθεντικό ελληνικό φαγητό, σούπες, καλό κρέας και ακόμη καλύτερο πατσά. Γνήσιες φλοκάτες, κάπες βοσκών, ραδιόφωνα κειμήλια, ραπτομηχανές, η πρώτη ταμπέλα του μαγαζιού, αυθεντικά αντικείμενα θυμίζουν το παρελθόν του χώρου. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το κρασί τους, δια χειρός Διονύση και Αναστασίας Φράγκου, που αποτελεί και κρυφό καμάρι των ιδιοκτητών.

Χρύσανθος

Στα… σύνορα Βριλησσίων και Πεντέλης ο Χρύσανθος αποτελεί ακόμα μια must επιλογή για κρεατοφαγία. Το μενού του σύντομο και απλό. Ξεκινάει με «κλασσικές» σαλάτες (χωριάτικη, λάχανο/καρότο, χόρτα) , φέτα, πατάτες, τζατζίκι και χωριάτικο λουκάνικο, ενώ τα κύρια πιάτα μονοπωλούνται από το εξαιρετικό μοσχαρίσιο κρέας σε τρεις εκδοχές: Μπριζόλα γάλακτος, σταβλίσια και φιλέτο - ψημένα όπως θα του τα ζητήσετε. Αν καταφέρετε και κρατήσετε χώρο, ο Χρύσανθος σερβίρει και σπιτικά γλυκά όπως λαχταριστό γαλακτομπούρεκο και καρυδόπιτα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share