Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

13 ξεχωριστά μαγαζιά για φαγητό στα Εξάρχεια

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 15:43
13 ξεχωριστά μαγαζιά για φαγητό στα Εξάρχεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολυπλοκότητα και ποικιλία χαρακτηρίζει τις ταβέρνες και τα εστιατόρια στα Εξάρχεια. Φαγητό για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις και φυσικά για όλες τις ώρες τις ημέρας. Εδώ στο athensmagazine.gr συγκεντρώσαμε τα 13 καλύτερα για τα μάτια σας μόνο.

Ριφιφί

Μοντέρνα διακόσμηση γεμάτη έντονα χρώματα, ευγενικό προσωπικό,υψηλής ποιότητας φαγητό και προσιτές τιμές, είναι αυτά που προσφέρει πάνω από δέκα χρόνια, το κλασικό εστιατόριο Ριφιφί στα Εξάρχεια. Η Ελληνική – Μεσογειακή του κουζίνα ανανεώνει τις γεύσεις της με τέτοια συχνότητα ώστε όλοι οι προσκεκλημένοι του να έχουν συνεχώς την ευκαιρία να γευτούν κάτι το καινούριο, αλλά και κάτι το διαφορετικό, σε συνδυασμό όμως με τα πιάτα που παραμένουν σταθερή αξία τόσο στις επιλογές μας, όσο και στον κατάλογο του εστιατορίου. Εκεί κάποιος μπορεί να δοκιμάσει μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και φέτα, σε σάλτσα ροκφόρ ή φλογέρες με σπανάκι, ψητή μελιτζάνα, γραβιέρα και φέτα για αρχή και να συνεχίσει με αρνί ή βουβαλίσιο μπιφτέκι.

Όξω νου

Η Κρήτη μετακόμισε στην Μπενάκη, μια ανάσα από την πλατεία των Εξαρχείων, και έφερε μαζί του όλα τα αγαπημένα κρητικά εδέσματα και το καλύτερο φαγητό. Στον καλόγουστο και παραδοσιακό εσωτερικό του χώρο του εστιατορίου, το εξυπηρετικό σέρβις θα φέρει στο τραπέζι σας νοστιμιές της λεβεντογέννας άψογα μαγειρεμένες: κεφτέδες κοκκινιστούς, μακαρούνες, απάκι, λουκάνικο καπνιστό Χανίων, κρεατότουρτα, πατάτες με στάκα, χοχλιούς μπουμπουρισμένους στην εντέλεια, σκαλτσουνάκια και κεφτεδάκια του παππού (κάτι σαν γιαουρτλού).

Tivoli

Και αν τώρα ψάχνεις για ένα καλό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, σου προτείνουμε το εστιατόριο Tivoli στα Εξάρχεια. Δροσερό, μοντέρνο και οικείο, έχει αποτελέσει στέκι γνωστών προσωπικοτήτων, από το 1974. Η άριστη σχέση ποιότητας και τιμής του, το καθιστούν ιδανικό προορισμό για όλους! Σπιτικές λιχουδιές, μαγειρευτό φαγητό, φρέσκα μικρά ψαράκια, λαδερά, αλλά και διάφορα πιάτα ημέρας, ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του Tivoli. Απόλαυσε, καυτερούς κεφτέδες, μπιφτέκια και πανσετάκια σχάρας, μαρινάτο γαύρο χειροποίητο, μύδια με κρασί, μουστάρδα και σκόρδο, γαρίδες σχάρας, ταραμοσαλάτα, όλα φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά.

Γιάντες

Λίγα μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων, το εστιατόριο "Γιάντες" σερβίρει εδώ και χρόνια φαγητό ελληνικής κουζίνας με μπόλικη διάθεση για γευστικούς πειραματισμούς. Η αυλή του το καλοκαίρι είναι χάρμα οφθαλμών, αλλά και το εσωτερικό του έχει την απαραίτητη άπλα που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε τις δημιουργίες του σεφ, οι οποίες στηρίζονται σε βιολογικές πρώτες ύλες. Εξαιρετικός ο μπακαλιάρος τηγανιτός με κουρκούτι, ωραιότατο ψητό μαστέλο με μαρμελάδα μανταρίνι, σούπερ το φιλέτο τόνου με βραστά λαχανικά. Αν πεινάτε… πολύ, προτείνουμε ανεπιφύλακτα και το χοιρινό κότσι με σάλτσα μπύρας και πατατούλες.

Microu Lee

Το πιο φτηνό Κινέζικο εστιατόριο της Αθήνας μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας στο φαγητό που προσφέρει, αλλά για μια ethnic εναλλακτική του φέημους γκρηκ σουβλάκι είναι μια χαρά. Εδώ πιάνουμε πάγκο στο όρθιο ή παίρνουμε take away noodles με κοτόπουλο, noodles με γλυκόξινο χοιρινό, αλλά και ωραιότατο παραδοσιακό κινέζικο burger σε χορταστικότατες μερίδες. Νοστιμότατη και η τηγανιτή μπανάνα από τα επιδόρπια. Οπλιστείτε με υπομονή το Σάββατο, καθώς έχει μεγάλη αναμονή.


Ροζαλία

Τα 38 χρόνια επιτυχημένης πορείας της, της έχουν δώσει επάξια τον τίτλο της καλύτερης ταβέρνας των Εξαρχείων. Φυσικά δεν είναι άλλη από την ταβέρνα Ροζαλία. Καλοφαγάδες από όλη την Αθήνα έρχονται καθημερινά στον γραφικό πεζόδρομο της Βαλτεσίου, να απολαύσουν το εκλεκτό φαγητό και τα πλούσια αρώματά της.

Η παραδοσιακή του διακόσμηση, η οικογενειακή του ατμόσφαιρα, το ζεστό του περιβάλλον και ο καταπράσινος κήπος της είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν. Απόλαυσε καθημερινά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που προσφέρει και πιάτα όπως τηγανιτό κολοκυθάκι κομμένο στο χέρι, μπιφτέκι γεμιστό με φέτα και πιπεριά φλωρίνης, αρνάκι στη γάστρα με πλιγούρι και μανιτάρια με σκόρδο και μαϊντανό.

Salero

Η κουζίνα της Ισπανίας μετακόμισε σε αυτό το όμορφο δίπατο εστιατόριο, το οποίο διαθέτει στο ισόγειό του έναν μεγάλο χώρο με μπαρ και ένα κουκλίστικο αίθριο το οποίο το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε μια γραφική αυλίτσα. Ο χώρος φωτεινός με παστέλ χρώματα στους τοίχους και μεγάλα ψηφιδωτά να φτιάχνουν την ιδανική ατμόσφαιρα για να δοκιμάσουμε ιβηρικές νοστίμιες όπως λαχταριστά tapas σε κάθε πιθανό συνδυασμό. Εξαιρετικό Ισπανικό φαγητό σε εξαιρετικές τιμές.


Folia

Και για όσους ψάχνουν το κάτι διαφορετικό, προτείνουμε το έθνικ εστιατόριο Folia. Ο ιδιαίτερος εντυπωσιακός του χώρος, η ζεστασιά, τα όμορφα χρώματα και οι μοναδικές διακοσμητικές του λεπτομέρειες σε συνδυασμό με την αφγανική του κουζίνα θα σε ταξιδέψουν. Χειροποίητες λιχουδιές και αυθεντικό αφγανικό φαγητό που δύσκολα θα βρεις σε άλλα εστιατόρια της Αθήνας ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του.

Δοκίμασε παραδοσιακό ρύζι με σαφράν και φραγκοστάφυλο συνοδευόμενο από σουτζουκάκια, λαχταριστό φαλάφελ, καμπολί, ασάκ, τσιμπλί κεμπάπ και ζερέσκ πολό. Μπορείς να συνδυάσεις τα πιάτα σου με κρασί, ούζο, τσίπουρο, μπύρα και για τους τολμηρούς, μαύρο κινέζικο τσάι με φρούτα και μπαχαρικά ή πράσινο τσάι με γιασεμί.

Mystic

Αν το αμόρε, η παρέα ή τα παιδιά θέλουν ιταλικό στα Εξάρχεια, τότε μία είναι η επιλογή… Το ιταλικό εστιατόριο Mystic Pizza & Pasta. Βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της περιοχής, στην οδό Εμμ.Μπενάκη. Ο χώρος του είναι μικρός, λιτός και παραδοσιακός, ιδανικός για χαλαρές ιδιωτικές στιγμές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαθέτει φθηνές και ταυτόχρονα ποιοτικές ιταλικές γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν με απευθείας πτήση στα πιο όμορφα bistro της μαγευτικής Ιταλίας. Εκεί μπορείς να παραγγείλεις μοναδικές ιταλικές συνταγές με διάφορες παραλλαγές, όπως vegan ή μεξικάνικη πίτσα, πίτσα από αλεύρι ντίνκελ και λαχταριστή καρμπονάρα με τυρί που λιώνει στο πάνω στο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.

Γευσηπωλείον – Αυλή

Το κλασικό εστιατόριο Γευσηπωλείον – Αυλή, προσφέρει από το 1982 Ελληνική – δημιουργική κουζίνα, φιλόξενο περιβάλλον, ζεστή ατμόσφαιρα και μοναδικές στιγμές, που θα σε κάνουν να αισθανθείς πως βρίσκεσαι σε μία άλλη εποχή, πιο ξένοιαστη και πιο χαλαρή. Το προσωπικό του πάντα ευγενικό, η διακόσμησή του κλασική, με τις ξύλινες καρεκλίτσες του και την πέτρα στους τοίχους και οι τιμές του χαμηλές.

Οι ελληνικές ιδιαίτερες και προσεγμένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του και τα παραδοσιακά του πιάτα με τις μικρές πινελιές από τη σύγχρονη κουζίνα, πάντα βάσει της εποχικότητα των υλικών, είναι το μυστικό που την καθιστά νούμερο ένα στις καρδιές μας στα τόσα χρόνια λειτουργίας της.

Δούρειος Ίππος

Μία ακόμη ταβέρνα με μεγάλη ιστορία, η οποία έχει καταφέρει να αποτελεί συνήθειο για τις εξόδους με την παρέα και την οικογένεια, είναι η πλακιώτικη ταβέρνα Δούρειος Ίππος στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή των Εξαρχείων. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το μακρινό 1965 και είναι μία από τις παλαιότερες ταβέρνες στην περιοχή, η οποία προσφέρει αυθεντική ελληνική κουζίνα και νόστιμο σπιτικό φαγητό.

Ο καταπράσινος κήπος της και η ταράτσα με το αγιόκλημα που διαθέτει, καθιστούν τον Δούρειο Ίππο μία ανάσα δροσιάς για το κέντρο της πόλης. Εκεί θα βρεις εκλεκτό κρασί, συνταγές στα κάρβουνα και πολλές άλλες ελληνικές σπεσιαλιτέ. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει πιάτα μόνο με ελληνικά κρέατα και φυσικά πιάτα με φρέσκα και αγνά υλικά.

Warehouse

Εκεί που ο πεζόδρομος της Βαλτετσίου συναντά τη Μαυρομιχάλη, το Warehouse ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που «εγκαινίασαν» μια νέα πιάτσα, ελαφρώς… off Εξάρχεια. Στον βιομηχανικό εσωτερικό χώρο ή στα τραπεζάκια του πεζοδρόμου, απολαμβάνουμε ωραίο πρωινό με special blends καφέδων από νωρίς, ενώ αργότερα το «γυρνάμε» σε καλό κρασί συνοδεία γκουρμέ πιάτων.

Σκεφτείτε striploin με χοντρό πλιγούρι και κατσικίσιο τυρί, φιλέτο τόνου με stir fry λαχανικών και σος τζίντζερ, νιόκι με απάκι, κρέμα λιαστής τομάτας και ρόκα, καρπάτσιο μοσχαριού με λάδι τρούφας και λάιμ ή μπρουσκέτες με μους τυριών, καραμελωμένο κρεμμύδι και πίκλες.


Εφήμερο

Παλιά και ξακουστή ταβέρνα στο πλακόστρωτο της Μεθώνης, η οποία σερβίρει πολίτικο φαγητό σε ένα όμορφο νεοκλασικό με πολλά δωματιάκια που σε μεταφέρει νοητά στις δεκαετίες του 50’ και του 60’. Εδώ δοκιμάζουμε γκιουζλεμέ, ποντιακή συνταγή με πίτα και τυρί που ψήνεται εκείνη την ώρα, χοιρινό στη γάστρα με λιωμένα τυριά, σουσάμι και παπαρουνόσπορο, χουνκιάρ μπεγεντί, μπουγιουρντί, και κανελόνια με γέμιση σπανάκι. Το μαγαζί φέρνει ίσως τους καλύτερους μουσικούς που θα συναντήσετε σε τέτοιου είδους μαγαζιά– από τρίο με κιθάρες που παίζουν μόνο Χιώτη, μέχρι κλαρίνα και ρεμπέτικα του ’30.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share