Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4 γευστικά hot spots στου Ζωγράφου

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 15:44
4 γευστικά hot spots στου Ζωγράφου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φοιτητόκοσμος στου Ζωγράφου ξέρει τι σημαίνει καλό φαγητό για αυτό και επιλέγει τα παρακάτω 4 μαγαζιά σε καθημερινή βάση.


Απλά Σπιτικό Ζωγράφου

Το εστιατόριο Απλά Σπιτικό άνοιξε τις πόρτες του για τους λάτρεις του μαγειρευτού και γρήγορου φαγητού το 2012 στη περιοχή του Ζωγράφου. Γρήγορα, καθιερώθηκε ως ένα από τα αγαπημένα μαγαζιά των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όχι μόνο. Αποτελεί πόλο έλξης των φοιτητών μετά τις βραδυνές εξόδους τους, κυρίως λόγω του μαγειρευτού φαγητού που σερβίρει. Το Απλά Σπιτικό ικανοποιεί όμως και τους λάτρεις των κρεατικών, με τυλιχτά σουβλάκια αλλά και υπέροχες μερίδες, πάντα με φρέσκα και αγνά υλικά!

Ο Μεξικανός

Στον μικρό αλλά ζεστό χώρο της Ευδήλου, με το cozy παταράκι και τους πορτοκαλί τοίχους, θα αισθανθείς καλεσμένος σε μεξικάνικη φιέστα αλά Dia de los Muertos. Στο εστιατόριο Μεξικανός θα βρεις νάτσος για ζέσταμα, ως είθισται, με φασόλια, τυρί, κόκκινη σάλτσα, sour cream, γουακαμόλε και πιπεριές jalapenos, λαχταριστά fajitas με τα πολύχρωμα συνοδευτικά τους και τις βελούδινες πίτες τους για να τις απολαύσεις όπως θες, Alas de Pollo (φτερούγες κοτόπουλο) – καυτερές και πεντανόστιμες – και enchiladas και chimichangas με το κρέας της επιλογής σου και τα γαργαλιστικά, απολαυστικά υλικά να ταξιδεύουν τους γευστικούς σου υποδοχείς στη Γουαδαλαχάρα. Μνείας αξίζει το σπιρτόζικο mole (η κλασική σάλτσα σοκολάτας του Μεξικού), που δεν είθισται να την γευόμαστε στην Αθήνα.

Ταβέρνα Παπαγιάννης

Την ταβέρνα Παπαγιάννης όσοι εκτιμούν το καλό σπιτικό φαγητό θα την εκτιμήσουν ιδιαιτέρως. Σταθερή ποιότητα, γευστικά πιάτα και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Ζυθοπωλείο Λαϊκό

Αν είστε λάτρης της μπύρας και του καλού φαγητού, το Ζυθοπωλείο Λαϊκό, θα γίνει το αγαπημένο σας στέκι. Εδώ θα βρείτε πάνω από 60 ετικέτες σε μπουκάλι, 20 εκ των οποίων από ελληνικές μικροζυθοποιίες, 12 βαρελίσιες μπύρες και εξαιρετικές επιλογές ελληνικής παραγωγής. Πάντα με βάση τα γούστα και τις επιθυμίες σας. Τις μπύρες σας θα τις συνοδεύσετε με μια ποικιλία μεζέδων, λουκάνικα, κρεατικά, κότσια, μπεκρί μεζέ και διαλεκτά τυριά και αλλαντικά. Και όσα θα ανακαλύψετε μόνοι σας στον κατάλογο μας.

Ο χώρος είναι ζεστός με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, φιλόξενος και ιδιαίτερος, ώστε να νιώσετε άνετα. Τους καλοκαιρινούς μήνες διαθέτει επίσης τραπέζια στην κεντρική πλατεία του Αγίου Θωμά, δίπλα στο συντριβάνι.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share