Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φαγητό σε 9 στέκια της Κυψέλης

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 15:25
Φαγητό σε 9 στέκια της Κυψέλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κυψέλη συνεχώς εξελίσεται σε ένα hot spot εξαιρετικου φαγητού και ποτού και για το λόγο αυτό σας βρήκαμε τα 9 καλύτερα που πρέπει να τα δοκιμάσετε.

Ασία

Μια από τις καλύτερες ανατολίτικες ταβέρνες της πόλης, δεν διεκδικεί δάφνες για το όνομά της ούτε για τον χώρο της αλλά αυτό ποσώς θα σας νοιάξει όταν πιάσετε τραπεζάκι και παραγγείλετε. Τα εδέσματα που θα καταφτάσουν μπροστά σας είναι μακράν τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει σε αντίστοιχου τύπου «εστιατόρια»: εξαιρετικό ταμπουλέ, από τα πιο νόστιμα που έχουμε δοκιμάσει, ανατολίτικα τυροπιτάκια με φέτα, πίτα καισαρείας με παστουρμά, συγκλονιστικό μπεϊντί κεμπάπ (με σάλτσα ντομάτας και φρέσκο βούτυρο) – αναμφίβολα το πιο δυνατό χαρτί του καταλόγου, τρυφερό ντονέρ και επικό χούμους.

Ο Μπακαλόγατος

Όμορφη, φωτεινή ταβέρνα, που βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος και σερβίρει μεζεδάκια και εκλεκτό φαγητό από την Κάσο (δοκιμάστε οπωσδήποτε το κασσιώτικο πιλάφι με κανέλα, κοτόπουλο και γιαούρτι, και τις μακαρούνες με σιτάκα, ένα ντόπιο λευκό τυρί) αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε επίσης το πολίτικο σουτζούκι, το λουκάνικο Λευκάδας, το χιώτικο μαστέλο και τα κασσιώτικα ντολμαδάκια. Για τους λάτρεις της σχάρας, ψήνει επίσης ωραιότατα μπριζολάκια, μπιφτέκια και λοιπά κρεατικά.

Lalibela

Προσοχή-προσοχή: Το Lalibela δεν είναι το έθνικ εστιατόριο που έχεις συνηθίσει. Είναι αυθεντικά αιθιοπικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι γεύσεις του δεν είναι εξευρωπαϊσμένες: Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, ιδιαίτερα για όσους συμπαθούν τις πικάντικες/ καυτερές κουζίνες, αλλά δύσκολα δεν θα ξενίσουν έναν πρωτάρη. Ωστόσο, ένα γεύμα στο Lalibela είναι ό,τι κοντινότερο σε ταξίδι στην Αιθιοπία μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα. Το αντιλαμβάνεσαι τόσο στην φολκλόρ διακόσμηση στα χρώματα της αιθιοπικής σημαίας, όσο και στην πελατεία, που είναι κυρίως Αιθίοπες κάτοικοι της Αθήνας.

Το σέρβις είναι ευγενέστατο και φιλικό –όπως και η όλη ατμόσφαιρα του εστιατορίου– και πρόθυμο να σας εξηγήσει τα πάντα για την terra incognita της αιθιοπικής κουζίνας. Στο μενού κυριαρχεί το κρέας σε κάθε πιθανή εκδοχή του –μοναδική εξαίρεση η πράσινη σαλάτα που συνοδεύει τα πάντα, και η ζεστή φάβα που θα σας θυμίσει αρκετά την «δική μας». Αν χρειάζεστε σκονάκι, εγγυημένες επιλογές είναι τα ατφού, με πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά, τιπς, με κομμένο σε λωρίδες χοιρινό ψημένο σε μαντεμένιο κατσαρολάκι, και γουότ, ήτοι κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και βραστό αβγό.

Αν σας ρωτήσουν μετά το φαγητό αν θέλετε καφέ, μη διανοηθείτε να αρνηθείτε, θα χάσετε ολόκληρη τελετουργία: Φρέσκοι κόκκοι αιθιοπικού καφέ ψήνονται μπροστά στα μάτια σας, σε ειδικό σκεύος, και στη συνέχεια σερβίρονται σε ξύλινη κανάτα και απολαμβάνονται συνοδεία αναμμένου λιβανιού.

Κυβέλη

Η πιο φρέσκια και όμορφη άφιξη στην πιάτσα της Κυψέλης έκανε γρήγορα το «μπαμ» και… ακούστηκε μέχρι τα πέρατα της πόλης. Όχι άδικα, μιας και είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο με ωραιότατο φαγητό και μεζεδάκια σε καλές τιμές.

Στον φωτεινό του χώρο με την μοντέρνα διακόσμηση θα πιάσετε τραπέζι και θα δοκιμάσετε παστουρμαδόπιτα και φρουτάλια φτιαγμένες με παραδοσιακές συνταγές, χοιρινή τηγανιά, καλοψημένο χορταστικό κοτόπουλο χαρακίρι περασμένο σε σούβλα, μοσχαρίσια μπριζόλα με καραμελωμένα λαχανικά, μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι και τριμμένη μυζήθρα. Μας αρέσει ιδιαίτερα το ψητό ταλαγάνι που έρχεται με μαρμελάδα νεράντζι και ψητά παξιμαδάκια, όπως επίσης και το συκώτι με φρέσκες πατάτες τηγανιτές.

Μπριζολάκια.gr

Το εστιατόριο Μπριζολάκια.gr στην Κυψέλη προσφέρει ελληνική κουζίνα, δίνοντας έμφαση στο κρέας. Σε ένα φωτεινό και άνετο περιβάλλον, με λευκά χρώματα και κόκκινες πινελιές. Ο χώρος είναι ιδανικός τόσο για την οικογένεια όσο και για τους φίλους σας. Το πλούσιο μενού του εστιατορίου Μπριζολάκια.gr περιλαμβάνει σπιτικές γεύσεις που παρασκευάζονται από τα πιο αγνά υλικά.

Δοκιμάστε τη σπεσιαλιτέ χοιρινά μπριζολάκια, που έδωσαν και το όνομα στο εστιατόριο, τρυφερές μπριζόλες από μοσχαράκι γάλακτος παρέα με XXL σταβλίσιες σπαλομπριζόλες, αρνίσια παϊδάκια, κεμπάπ από βουβαλίσο κρέας, ψητά λαχανικά με σως από μπαλσάμικο με μέλι, σαλάτα με σπανάκι, κοτόπουλο και σουσάμι και τη σπέσιαλ χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα στα κάρβουνα. Το εστιατόριο Μπριζολάκια.gr στην Κυψέλη θα γίνει το στέκι σας για κρέας και εκλεκτό φαγητό σε χαμηλές τιμές.

Διόνυσος

Σερβίρει, εδώ και χρόνια, ένα από τα καλύτερα σουβλάκια του Λεκανοπεδίου και έχει ταΐσει γενιές και γενιές πεινασμένων Αθηναίων. Οι fans του γύρου ορκίζονται στο όνομά του και όχι άδικα: τόσο ο χοιρινός όσο και εκείνος από κοτόπουλο, είναι κορυφαίοι με το απαραίτητο λιπάκι που τους απογειώνει. Τα καλαμάκια και τα μπιφτέκια είναι επίσης καλά, ενώ ειδική μνεία αξίζουν και τα «λοιπά» του μενού, όπως το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, και το κοτόπουλο σούβλας.

Οι νοστιμιές της Μαίρης

Σε μια «κρυφή» πλατεία της περιοχής, το σπιτικό φαγητό της Μαίρης θυμίζουν φαγητό της μαμάς και αποτελούν το δυνατό χαρτί αυτού του εστιατορίου που βρίσκεται εδώ επί 20 και βάλε χρόνια. Δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα, με φόντο την παραδοσιακή βιτρίνα του μαγαζιού θα δοκιμάσετε εξαιρετικό μπακαλιάρο σκορδαλιά, σούπερ μουσακά και μελιτζάνες παπουτσάκια, φρέσκο μπαρμπουνάκι, «μαμαδίσιο» σπανακόρυζο, ζουμερούς λαναντονολμάδες αυγολέμονο και χοιρινό με πατάτες φούρνου που λιώνει στο στόμα.

Η Μαίρη ψήνει επίσης διάφορα κρεατικά της ώρας, ενώ είναι επίσης ξακουστή στην περιοχή για τα φοβερά της κεφτεδάκια. Οι μερίδες είναι χορταστικές και οι τιμές χαμηλές.

Μεζεδομαχίες

Μια κλασσική συνοικιακή ταβέρνα με συμπαθητική διακόσμηση στην Φωκίωνος Νέγρη στήνει cosy σκηνικό για… μάχες με μεζεδάκια (και όχι μόνο). Στις Μεζεδομαχίες η ελληνική κουζίνα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, ενώ δεν λείπουν και τα «πειράγματα» σε παραδοσιακές συνταγές.

Οι μερίδες είναι μεγάλες και περιλαμβάνουν νοστιμιές όπως εξαιρετική ψαρόσουπα, «πειραγμένη» πατατοσαλάτα, νοστιμότατο και πικάντικο σπετσοφάι, σαγανάκι μελιτζανάτο με σαλτσούλα, αφράτα τηγανιτά κολοκυθάκια, σουτζουκάκια με «χεράτες» τηγανιτές πατάτες, νόστιμη φάβα και κάποια πιάτα ζυμαρικών, όπως λιγκουίνι με χοιρινό και λαχανικά. Το σέρβις είναι πρόθυμο και γρήγορο και το γλυκάκι έρχεται κερασμένο.

Ψαροφαγείο ο Βλάσης

Ο «Βλάσης» όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένας πρωτότυπος συνδυασμός ψαράδικου και ταβέρνας. Εδώ θα αγοράσετε το ψαράκι σας, όπως θα το κάνατε στην ψαραγορά, και θα καθίσετε σε ένα από τα τραπεζάκια του, περιμένοντας να σας το ψήσουν ή να το τηγανίσουν –με επιβάρυνση της τάξης των 5€.

Εννοείται πως συνοδεύετε με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα –πατάτες, σαγανάκι, χόρτα, μελιτζανοσαλάτα, παντζάρια και πάει λέγοντας. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 20€ το άτομο, με το ανάλογο κρασί και κερασμένο γλυκάκι, συνήθως καρυδόπιτα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share