Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βριλήσσια: 6 μέρη για να φάτε παραπάνω από καλά

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

27 Ιουνίου 2020 08:31
Βριλήσσια: 6 μέρη για να φάτε παραπάνω από καλά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα Βριλήσσια οι επιλογές είναι πολλές αλλά εμείς στο athensmagazine.gr έχουμε 6 ταβέρνες και εστιατόρια που τα αγαπά πολύ ο κόσμος και υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό: Το τέλειο φαγητό που σερβίρουν..

BarBara Que

Στo Νιου Τζέρσεϊ επικρατεί ένας αστικός μύθος κατά τον οποίο το 1700 ζούσε εκεί μια μάγισσα, που την καταδίκασαν σε θάνατο και την έριξαν στην πυρά. Το όνομά της ήταν Barbara Que! Από τότε, κάθε φορά που οι κάτοικοι του Νιου Τζέρσεϊ ήθελαν να περιγράψουν το μέγεθος της φωτιάς που απαιτείται για να ψήσουν κρέας, τη θυμούνταν, όπως κι οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου που εμπνεύστηκαν την ονομασία του. Eυτυχώς, στο εστιατόριο οι φωτιές ανάβουν και ψήνουν λαχταριστά burger φτιαγμένα από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, καθώς και λαχταριστές μπριζόλες, που σίγουρα θα σας μαγέψουν.

Δοκιμάστε το «BarBara Que» με iceberg, ντομάτα, τυρί τσένταρ, τηγανητό αυτό, ψητά κρεμμύδια και BBQ sauce, αλλά και το «Italian Mafia» με ρόκα, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα, πάστα φρέσκων μανιταριών και mayo sauce αρωματισμένη με λάδι. Επίσης, στον κατάλογο θα βρείτε πρωτότυπα κοκτέιλς για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, όπως το καπνιστό BarBara Que με μείγμα ρουμιών, σιρόπι μελιού, δαμάσκηνο και bitters κερασιού.

Mammoth Slow Food

Στο Μαμούθ,σε αυτό το μικρό εστιατόριο που αγαπά τις καλές πρώτες ύλες και το οποίο λειτουργεί στο πνεύμα του κινήματος του slow food ένα είναι σίγουρο, θα απολαύσετε καταπληκτικό φαγητό.Θυμίζει μικρό γαλλικό μπιστρό με ιδιαίτερα χειροποίητα φωτιστικά και ξύλινα τραπεζοκαθίσματα.


Αξίζει να δοκιμάσετε το μυλοκόπι στη σχάρα με σπανάκι, ταλιατέλες με απάκι, μαϊντανό και κατίκι και την σαλάτα με σπανάκι, παντζαρόφυλλα και μανούρι - και μια βελούδινη ταραμοσαλάτα.Το μενού αλλάζει καθημερινά με πιάτα ημέρας, ενώ πολλές επιλογές έχουν και οι χορτοφάγοι, όπως το μπιφτέκι φακής, λαχανικών και κινόα.

Ο Καλοφαγάς

Η παραδοσιακή ταβέρνα Ο Καλοφαγάς στα Βριλήσσια προσφέρει καλό ελληνικό φαγητό από το 1970. Ξεκίνησε τη λειτουργία της από μία οικογένεια με καταγωγή από την περίφημη Λευκάδα και συνέχισε με την κόρη των ιδιοκτητών επικεφαλής. Η οικογένεια, που έχει αναλάβει τώρα την ταβέρνα, έχει κατορθώσει να διατηρήσει σταθερή την ποιότητα των προϊόντων και την παράδοση των γεύσεων.

Ο Καλοφαγάς φημίζεται για τις ντόπιες σταβλίσιες μπριζόλες, τις οποίες σιτεύουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες για να γίνουν τρυφερές και νόστιμες, το μοσχαρίσιο μπιφτέκι το οποίο φτιάχνεται απο δικά τους κρέατα με σπιτική συνταγή και το μοσχαρίσιο φιλέτο το οποίο κόβεται και ψήνεται στις απαιτήσεις του πελάτη.

Το μενού περιλαμβάνει ακόμα αρνίσια παϊδάκια, χοιρινη μπριζόλα και μοσχαρίσια γάλακτος που προέρχονται από ντόπια και ποιοτικά κρέατα. Οι πατάτες της ταβέρνας είναι πάντα χειροποίητες και φρεσκοκομμένες. Όλα τα πιάτα της ταβέρνας δημιουργούνται με σπιτικές συνταγές, ενώ το γευστικό λευκό κρασί και το λάδι είναι παραγωγής των ιδιοκτητών. Ο χώρος είναι ζεστός φιλόξενος και παραδοσιακά διακοσμημένος.

Η Νησιώτισσα

Φιλόξενη, νησιώτικη και οικεία, η ταβέρνα Νησιώτισσα είναι η πιο πολυσυζητημένη ψαροταβέρνα της πόλης, όπως άλλωστε μαρτυρά και πλήθος επωνύμων που την επισκέπτεται. Θαλασσινές γεύσεις βρίσκουν σπίτι σε μια πανέμορφη, φωτεινή, γαλανόλευκη σάλα, η οποία θυμίζει ταβέρνα σε νησί, με το τζάκι στη γωνία αλλά και την καλαμωτή με τα δοκάρια στο ταβάνι βαμμένα στο χρώμα του πάγου, όπως οι καρέκλες. Καιρού επιτρέποντος, η αυλή αποτελεί ένα μοναδικό σκηνικό για ούζο και σωστό μεζέ.

Gusto Divino

Το εστιατόριο Gusto Divino στα Βριλήσσια επί της Λεωφόρου Πεντέλης λίγο πιο έξω από το κέντρο, προσφέρει ιταλική κουζίνα. Σε έναν φωτεινό και άνετο χώρο με έναν μεγάλο ιταλικό ξυλόφουρνο θα απολαύσετε τις χειροποίητες παραδοσιακές πίτσες, χειροποίητα ζυμαρικά ημέρας με πολλές γευστικότατες σάλτσες, πέννες με πέστο βασιλικού, ριζότο σαφράν με φλέικς παρμεζάνας και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με τη συνοδεία εκλεκτών ιταλικών κρασιών που αναδεικνύουν τις γεύσεις.

Για το τέλος τα σπιτικά ιταλικά γλυκά αποτελούν την ιδανική επιλογή για να ανανεώσετε το ραντεβού σας με τη γευστική παράδοση της Ιταλίας.

Χρύσανθος

Στα… σύνορα Βριλησσίων και Πεντέλης ο Χρύσανθος αποτελεί ακόμα μια must επιλογή για ξεχωριστό φαγητό, κρεατοφαγικό ως επι των πλείστων. Το μενού του σύντομο και απλό. Ξεκινάει με «κλασσικές» σαλάτες (χωριάτικη, λάχανο/καρότο, χόρτα) , φέτα, πατάτες, τζατζίκι και χωριάτικο λουκάνικο, ενώ τα κύρια πιάτα μονοπωλούνται από το εξαιρετικό μοσχαρίσιο κρέας σε τρεις εκδοχές: Μπριζόλα γάλακτος, σταβλίσια και φιλέτο - ψημένα όπως θα του τα ζητήσετε. Αν καταφέρετε και κρατήσετε χώρο, ο Χρύσανθος σερβίρει και σπιτικά γλυκά όπως λαχταριστό γαλακτομπούρεκο και καρυδόπιτα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share