Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δυο γευστικές στάσεις στο Ψυχικό

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 15:15
Δυο γευστικές στάσεις στο Ψυχικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εδώ στο athensmagazine.gr έχουμε να προτείνουμε δύο ξεχωριστούς γευστικούς προορισμούς οι οποίοι θα σας εντυπωσιάσουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Το κοινό σημείο και των δύο είναι φυσικά το πολύ καλό φαγητό.

La Piazzetta

Στην Παλαιά Αγορά του Ψυχικού άνοιξε πριν ένα χρόνο το ιταλικό εστιατόριο La Piazzetta το οποίο προσφέρει αυθεντική ιταλική pizza στον ξυλόφουρνο.Ο χώρος του είναι μικρός κι ευχάριστος, με μετρημένα κατάλευκα τραπεζάκια στρωμένα με καρό γκριζωπά τραπεζομάντηλα, πλακάκι-σκακιέρα που «ζεσταίνει» τον χώρο, έναν μεγάλο ξυλόφουρνο να καίει από το μεσημέρι και μια βιτρίνα με γλυκές και αλμυρές γεύσεις στο βάθος.

Στην κουζίνα γίνονται «ακροβατικά» με το ζυμάρι της πίτσας, ενώ ο ξυλόφουρνος γεμίζει με αρώματα όλο τον χώρο.Το μενού του La Piazzetta περιλαμβάνει φυσικά, εκτός από αυθεντικές και λαχταριστές πίτσες, νόστιμες και καλοεκτελεσμένες μακαρονάδες –όπως κάθε ιταλικό εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του- και μερικά ακόμα εκλεκτά θαλασσινά πιάτα ανάλογα με την ημέρα, όπως το καρπάτσιο χταποδιού με λαδολέμονο, λινγκουίνι με γαρίδες ή φρέσκο φιλέτο λαβράκι.

Το μενού θα το βρείτε γραμμένο και στον μαυροπίνακα στα δεξιά σας όπως μπαίνετε, ενώ τα σπέσιαλ πιάτα ημέρας βρίσκονται καδραρισμένα στον τοίχο.Στο La Piazzetta θα σας καλοδεχτούν από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, αλλά μπορείτε να απολαύσετε αν θέλετε, το φαγητό του και στο σπίτι.

Misifu

Γαστρονομικά comforting, το νέο εστιατόριο Misifu είναι casual και μαζί κομψό, κομμάτι της γειτονιάς του Παλαιού Ψυχικού σε χαρακτήρα και συμπεριφορά, αλλά international σε αίσθηση και γεύση. Με έναν ευφυώς σχεδιασμένο περιβάλλον, τόσο ευέλικτο ώστε να αλλάζει διάθεση και ατμόσφαιρα όσο περνάει η ώρα, είναι το τέλειο spot για την παρέα, την οικογένεια, τα ζευγάρια, τις επαγγελματικές συναντήσεις…. Εδώ όλοι και όλα ταιριάζουν…

Η συνταγή είναι απλή, όπως ακριβώς ο ορισμός της ευζωίας το 2019: Τίποτα δεν είναι αφημένο στην τύχη. Πίσω από την απλότητα υπάρχει ουσία, σκέψη και κορυφαία «συστατικά».

Την πρόκληση της δημιουργίας του νέου Misifu ανέλαβαν “con brio” ο Γιώργος Ιακωβίδης, ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου και ο Κωνσταντίνος Κυριαζής. Οι γνώσεις, η εμπειρία, το ταλέντο, τα ταξίδια, η έμπνευση, οι γεύσεις, μετουσιώνονται, συμπληρώνονται και αναδεικνύονται στην υπηρεσία της αρχέγονης διασκέδασης του ανθρώπου – αυτό του φαγητού.

Με σκέψη, βάθος, ποιότητα, αμεσότητα, χωρίς επιτήδευση αλλά με αριστοτεχνική μαεστρία, με μια ρομαντική διάθεση και μια ευεργετική ενέργεια που απορρέει από τη χημεία στη σχέση τους πετυχαίνουν να μετατρέψουν την ιδέα του bar restaurant σε μια απολαυστική εμπειρία.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share