Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

8 γευστικοί προορισμοί στην Νέα Ιωνία

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 15:25
8 γευστικοί προορισμοί στην Νέα Ιωνία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νέα Ιωνία είναι ένας προοσρισμός που έχει τα πάντα απο διασκέδαση όπως και το καλύτερο φαγητό με πολλές επιλογές. Εμείς στο athensmagazine.gr συγκεντρώσαμε το 8 hot εστιατόρια και ταβέρνες που πρέπει να επισκεφτείς.

Γεύση και Ουσία - Μάκης

Το εστιατόριο Γεύση και Ουσία - Μάκης στη Νέα Ιωνία, βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Ευσταθίου και προσφέρει ελληνική κουζίνα, ποιοτικά σουβλάκια και ψητά της ώρας. Στον μικρό και ζεστό χώρο του θα απολαύσετε χειροποίητες σπεσιαλιτέ που παρασκευάζονται καθημερινά με μεράκι και τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς.

Αξίζει να δοκιμάσετε εξαιρετικό καλαμάκι κοτόπουλο ή χοιρινό με υπέροχες χειροποίητες σάλτσες, φανταστικό κεμπάπ φιλαδέλφεια, ζουμερό και τραγανό γύρο, μπιφτέκια λαχανικών, παϊδάκια κοτόπουλο στα κάρβουνα αλλά και τον σπέσιαλ Μακεδονικό γύρο που δύσκολα θα βρείτε σε Αθηναϊκό εστιατόριο.
Μην ξεχάσετε να ζητήσετε την ιδιαίτερη προβατίνα σε καλαμάκι, τυλιχτό ή μερίδα!

Το φαγητό εδώ θα σας εντυπωσιάσει.

New Bamboo

To New Bamboo είναι το ασιατικό εστιατόριο της Ν. Ιωνίας όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει και να γνωρίσει ιδιαίτερα πιάτα με γεύσεις από Κίνα αλλά και Ιαπωνία. Η άριστη ποιότητα του φαγητού σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση έχουν κάνει το New Bamboo ένα πολύ δημοφιλές εστιατόριο στην περιοχή.

Από τις καλύτερες επιλογές του καταλόγου είναι φυσικά τα spring rolls, το μοσχάρι σετσουάν για όσους λατρεύουν τις πικάντικες γεύσεις, το γλυκόξονο κοτόπουλο για τους διστακτικούς, λαχανικά σατάυ με θερμίδες στο μίνιμουμ και γεύση στο μάξιμουμ αλλά και την αγαπημένη παραδοσιακή σούπα της Κίνας με won ton.
Για τους λάτρεις του sushi, κάθε Κυριακή υπάρχει μπουφές με 25 διαφορετικά είδη από το περίφημο αυτό φαγητό που πλέον έχει γίνει συνώνυμο με την υγιεινή διατροφή.

Βαρκούλες

Το εστιατόριο Βαρκούλες στην Νέα Ιωνία προσφέρει μεσογειακή κουζίνα τα τελευταία δέκα χρόνια έχοντας αποκτήσει πιστούς πελάτες. Σε έναν φωτεινό χώρο με διακοσμητικά καραβάκια και νησιώτικη ατμόσφαιρα απολαύσετε τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που επιλέγονται καθημερινά από τον σεφ του εστιατορίου Θεμιστοκλή Ζεάκη.
Δοκιμάστε ένα από τα καλύτερα σασίμι τόνου ή κουτσομούρας, ταρτάρ ή το καρπάτσο τόνου, παστουρμά θαλασσινών, φρικασέ σολομού, κριθαρότο με γαρίδες, μουσακά φρέσκου τόνου με καπνιστή μελιτζάνα, σκόρδο και κρέμα παρμεζάνας.
Ο έμπειρος σεφ ετοιμάζει για τους επισκέπτες το πιο δημιουργικό φαγητό με μεράκι και φτιαγμένο με τα πιο φρέσκα υλικά. Συνοδεύστε το γεύμα σας με καλό κρασί ή ούζο και αφήστε για το τέλος το σορμπέ λεμόνι, το υπέροχο παγωτό μαστίχα, το cheesecake ή τον κορμό σοκολάτας (μωσαϊκό).

Αρχονταράκι

Το εστιατόριο Αρχονταράκι στη Νέα Ιωνία θα γίνει το στέκι σας για ελληνικό φαγητό στην περιοχή. Στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα συναντήσετε ένα διώροφο κτίριο, με cosy διακόσμηση και χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανικό για την παρέα και τους φίλους σας.

Αν θέλετε να απολαύσετε καλό ελληνικό φαγητό και φθηνούς μεζέδες στη Νέα Ιωνία, το μενού στο Αρχονταράκι θα σας αποζημιώσει με γεύσεις και σπεσιαλιτέ απ΄ όλη την Ελλάδα. Δοκιμάστε ζυμαρικά Κρήτης, κατίκι Δομοκού, τηγανητούς κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, βολάκι Άνδρου, καπνιστό χοιρινό και τσιγαριαστά χόρτα, πουγκί κοτόπουλου με τυρί και μανιτάρια, ντοματοκολοκυθοκεφτέδες, καγιανάς με μοσχάρι κοκκινιστό σε φωλιά ψωμιού, χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο, φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες, μοναδικό χταπόδι σουβλάκι με σάλτσα πορτοκαλιού και φάβα, καλό κρασί και ελληνικά αποστάγματα.

Περί Κρεάτων Γεύσεις

Η ταβέρνα Περί Κρεάτων Γεύσεις στη Νέα Ιωνία είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για ελληνική κουζίνα και κρεατικά. Ένας όμορφος, παραδοσιακός και ζεστός χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι και αγάπη για το ποιοτικό φαγητό, θα φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο οικογένειες, μεγάλες παρέες και καλοφαγάδες.

Το μενού του Περί Κρεάτων Γεύσεις περιλαμβάνει καλοψημένα κρέατα στα κάρβουνα, νόστιμα κρεατικά στη σούβλα και εκλεκτούς χειροποίητους μεζέδες, που θα συνοδεύσετε με καλό κρασί και ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι. Δοκιμάστε χειροποίητα τυροπιτάκια, χοιρινά μπριζολάκια, τηγανιά κοτόπουλο, κοντοσούβλι και κοκορέτσι, φρέσκες σαλάτες και πολλές ακόμα σπιτικές συνταγές που ετοιμάζονται με τα πιο εκλεκτά υλικά της αγοράς.

Πεινώκιο

Μπαχαρικά, παλέτες χρωμάτων και αρωμάτων. Υπέροχες μυρωδιές και αναμνήσεις από το φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς. Η αίσθηση της γειτονιάς και μία όμορφη μικρασιατική γωνιά, όπου παντρεύονται αρμονικά το μεράκι, ο κόπος, το ψάξιμο, η υπομονή και η φαντασία.
Στο εστιατόριο “Πεινώκιο” μέσα από παραδοσιακό φαγητό, αλλά και ευφάνταστες επιλογές, θα δεις να ξεδιπλώνεται στο τραπέζι σου το μυστήριο των γεύσεων και των αισθήσεων. Οσα παρέχει αποκλειστικά η ελληνική γη. Πάντα φρέσκα, χειροποίητα και μακριά από την εύκολη λύση της κατάψυξης.
Προσεκτικά διαλεγμένα κρεατικά που παντρεύουν τους χυμούς τους με τις κάθε λογής σάλτσες και τυλίγονται απαλά στην αφή των μαριναρισμένων λαχανικών, έτοιμα πλέον για να φλερτάρουν ευλαβικά με τις επιλεγμένες ετικέτες κρασιού, τσίπουρου και ρακής.
Στο “Πεινώκιο” εάν γνωρίζουμε κάτι άριστα, είναι ότι... κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά. Κι εμείς θα φροντίσουμε για το τελευταίο, ώστε να εκπληρώσετε εσείς τις υπόλοιπες απολαύσεις της ζωής. Εάν δεν το κάνουμε, να μεγαλώσει η μύτη μας...

Πέπερι

Όταν η φαντασία παντρεύτηκε το εκλεπτυσμένο γούστο και το μεράκι, προέκυψε το εστιατόριο Πέπερι. Σ’έναν χώρο εμπνευσμένο, που αποτιεί φόρο τιμής στο παρελθόν αλλά κλείνει με ρομαντισμό κι αισιοδοξία το μάτι στο μέλλον, θα βιώσεις μια διαφορετική φιλοσοφία μεζεδοπωλείου-εστιατορίου. Retro σε όλα του, με έντονες 60’s μεταπολεμικές πινελιές, όπως η υπέροχη floral ταπετσαρία του, το πικάπ-κονσόλα που κατά καιρούς παίζει παλιά τζαζ ή ελληνικά βινύλια ή τα σεμεδάκια της γιαγιάς που αγαπάμε να μισούμε αλλά κατά βάθος όλοι αναπολούμε.

Πέραν της μοναδικής αισθητικής, στο Πέπερι πρωταγωνιστεί η αγάπη στον πελάτη κι ο σεβασμός στην ποιότητα. Ανοιχτό από το πρωί, σε υποδέχεται με καλοφτιαγμένο καφέ και μια ποικιλία μοναδικών ροφημάτων όπως yogi tea βιολογικής καλλιέργειας, ζεστή σοκολάτα με βάση από κουβερτούρα valrhoua, φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι, υποβρύχιο ή το… signature Πεπεροτσίνο, έναν γευστικό capuccino με νότες αρωμάτων καρύδας, πορτοκαλιού και κουβερτούρας. Διαπρέπει δε, στους μεζέδες του, προτείνοντας μια άρτια επιλογή πιάτων που παίζουν στο τρίπτυχο σαλάτα-ορεκτικό-κυρίως.

Αξίζει να δοκιμάσετε φάβα με γλυκοκολοκύθα, αμπελλόφυλλα, καπνιστή πέστροφα και κρέμα από μελάνι σουπιάςκαι το κρητικό απάκι με φακοσαλάτα και το χοιρινό σωτέ με χρωματιστές πιπεριές, σε δροσερή βάση από γιαούρτι και καπνιστή μελιτζάνα. Από τα κυρίως είναι καταπληκτικό το μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα λευκού κρασιού, αμελοφάσουλα και baby πατάτες με αρωματισμένο βούτυρο και τις υπέροχες χειροποίητες al dente ταλιατέλες με mix μανιταριών, ντοματίνια, κάπαρη και κατίκι δομοκού.

Μνοία αξίζει να γίνει στις λαχταριστές χειροποίητες πίτες που ξεφουρνίζονται καθημερινά, τα μοναδικά γλυκά που εναλάσσονται σε καθημερινή βάση αλλά και επιλογές όπως το ριζότο, το κριθαρότο ή το τραχανότο που βιώνουν την πιο πεντανόστιμη εκδοχή τους. Πιάτα το ένα καλύτερο από το άλλο, που θα δυσκολέψουν ζυγούς και… άλλα αναποφάσιστα ζώδια. Για τους πιο φειδωλούς, το υπέροχο πλατώ αλλαντικών και τυριών του θα συνοδεύσει μοναδικά μια φιάλη κρασιού.

Ο Καραβίδας

Η ταβέρνα του Σπύρου Καραβίδα ξεχωρίζει για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που επιλέγει, καθώς και τη μοναδική ψαρόσουπα που θεωρείται η σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Εδώ θα απολαύσετε το σαρακοστιανό μενού με όστρακα, θαλασσινά, ψαρομεζέδες, κ.α. που μυρίζουν θάλασσα.
Η ταβέρνα Καραβίδας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2000. Ο Σπύρος Καραβίδας, μετά από θητεία πολλών χρόνων σε ψαροταβέρνες, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του φιλόξενο στέκι των ψαροφαγάδων της Αθήνας.
Το μαγαζί γρήγορα απέκτησε τεράστια φήμη για το φρέσκο ψάρι, τα εξαίσια θαλασσινά και τη μοναδική ψαρόσουπα που τόσο γοήτευσε τον γευσικριτικό Πάνο Γεραμάνη, ο οποίος σε κριτική του στα Νέα έγραψε πως “όταν την γευτεί κανείς θα πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό της δεύτερης μερίδας”
Ο έμπειρος σεφ Βασίλης Ανδριόπουλος επιμελείται την κουζίνα και φροντίζει για την απόλαυσή σας.

Ο Καραβίδας -όνομα και πράγμα (σύμφωνα με το Αθηνόραμα)- έχει τις ρίζες του στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, απ’ όπου προέρχεται και το εκλεκτό του τσίπουρο, που ενθουσίασε τις appetit-ικές της Καθημερινής.

Βραβεία από παντού για τον ξακουστό Καραβίδα


Η πιο πρόσφατη διάκριση, είναι αυτή που ήρθε από τον θεσμό Best Greek Food Awards, όπου η ψαροταβέρνα “Καραβίδας” βγήκε ως η κορυφαία και πιο δημοφιλής σύμφωνα με τις κριτικές των ίδιων των πελατών. Μια βράβευση που ήρθε να επισφραγίσει τις παλαιότερες από το δημοφιλές Tripadvisor αλλά και άλλες μηχανές αναζήτησης στον χώρο της εστίασης.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share