Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

13 μαγαζιά με φαγητό που θα λατρέψεις στο Αγκίστρι

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

23 Ιουνίου 2020 10:37
13 μαγαζιά με φαγητό που θα λατρέψεις στο Αγκίστρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Αγκίστρι είναι ο απόλυτος προορισμός για εξορμήσεις εκτός Αθηνών, μιας και σε μια-δύο ώρες είσαι εκεί. Όμορφες παραλίες σε ένα ήσυχο μέρος συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση. Εμείς εδώ στο athensmagazine.gr σας συγκεντρώσαμε τα 13 καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες για να μην ψάχνετε που θα φάτε τελευταία στιγμή και να απολαύσετε μοναδικές στιγμές.

Ψαροταβέρνα Γιώργος

Αγναντεύοντας το Σαρωνικό, στο λιμάνι του Αγκιστρίου, μοιραζόμαστε μαζί σας την αγάπη μας για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, στη φύση και το φως του Σαρωνικού.
Η ταβέρνα Γιώργος αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους λάτρεις των ψαρικών και των θαλασσινών. Απολαύστε από το πρωί ομελέτες, καφέ και σπιτικά γλυκά. Το μεσημέρι προτείνουμε να δοκιμάσετε ποικιλία φρέσκων ψαρικών που αλιεύονται καθημερινά από την οικογενειακή τράτα, εκλεκτό φαγητό παραδοσιακής κουζίνας όπως κόκορας κρασάτος, παστίτσιο, μουσακάς, μοσχαράκι κ.α.
Για τους λάτρεις των κρεατικών τα κάρβουνα είναι πάντα αναμμένα.
Απολαύστε με φίλους και αγαπημένους, γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι, μυρωδιές, γεύσεις και χαρές!

Alexandra's restaurant

Ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο Alexandra's Hotel και σε απόσταση πραγματικά... αναπνοής από τη θάλασσα λειτουργεί όλο το χρόνο το εστιατόριο Alexandra's. Το σπιτικό φγητό και το ολόφρεσκο ψάρι θα ικανοποιήσουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις ειδικά μετά από ένα πρωινό στη θάλασσα!


Ταβέρνα Γκιώνης

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην παραλία της Σκάλας, θα βρείτε την ταβέρνα «Γκιώνης». Λειτουργεί από το 1960 αποτελώντας σταθερή αξία στη γεύση της περιοχής. Διαθέτει ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλλά και πιάτα της ώρας.
Από την μεγάλη ποικιλία του καταλόγου σας προτείνουμε να δοκιμάσετε γαριδομακαρονάδα, μουσακά, μοσχαράκι κοκκινιστό που είναι και η σπεσιαλιτέ τους, παραδοσιακά σουτζουκάκια,, γιουβέτσι, λαδερά, σαλάτες αλλά και μερικά από τα δεκάδες ορεκτικά και μάλιστα σε τιμές αρκετά προσιτές.

Τοξότης

Το εστιατόριο Τοξότης βρίσκεται στη πιο τουριστική περιοχή του Αγκιστρίου, τη Σκάλα. Η ιστορία του ξεκινά πολλά χρόνια πριν που λειτουργούσε ως μανάβικο και μετέπειτα ως το σχολείο του Αγκιστρίου.
Από το 1981 λειτουργεί ως το εστιατόριο της οικογένειας Παππά και μέχρι σήμερα αποδεικνύει γιατί είναι η πρώτη επιλογή για φαγητό.
Έχει βραβευτεί 3 συνεχόμενες χρονιές ως "Η Καλύτερη Επιχείρηση Εστίασης στο Αγκίστρι" και έχει λάβει Πιστοποιητικό Διάκρισης απο το TripAdvisor για την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους καλεσμένους.
Μπαίνοντας στον άκρως προσεγμένο χώρο, µε παρεΐστικη διάθεση και διακόσµηση που παραπέµπει σε αυλή σπιτιού, μπορείτε να φάτε ολόφρεσκο παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, που η μητέρα της οικογένειας μαγειρεύει καθημερινά δίνοντας έμφαση στην άριστη ποιότητα και στις παραδοσιακές συνταγές.
Ο Τοξότης προσφέρει επίσης ντόπια κρέατα εξαιρετικής ποιότητας και φρέσκα ψάρια από τους ψαράδες του νησιού.

Λίγο κρασί Λίγο θάλασσα

Η Ταβέρνα «Λίγο κρασί λίγο θάλασσα» βρίσκεται στην παραλία της Σκάλας, στο Αγκίστρι. Μια νεανική ταβέρνα, με κλασσικούς και ιδιαίτερους μεζέδες αποτελεί τον προορισμό για την παρέα ή/και μια ρομαντική βραδιά. Σε λευκό του νησιού, με τον χαμογελαστό ιδιοκτήτη Δημήτρη, να είναι εκεί για να σας προσφέρει ωραία μουσική σε συνδυασμό με λίγο κρασί και λίγο θάλασσα.

Ακταίον

Είναι η καλύτερη ταβέρνα για να απολαύσετε αυθεντικά ελληνικά πιάτα, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, όλα σε προσιτές τιμές. Με θέα στη θάλασσα και την μεγάλη αμμουδιά της Σκάλας και όταν βραδιάζει τη φωτισμένη Αίγινα, η εμπειρία θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη!

Το «Ακταίον» παραμένει ανοικτό όλη την ημέρα. Ξεκινάμε με πρωινό στις 8.00 το πρωί. Continental, English breakfast ή ότι άλλο μπορεί να θελήσετε από τον κατάλογό μας. Από τις 12.00 και μετά, σερβίρετε μεσημεριανό φαγητό. Τέλος, μπορείτε να βρείτε το βραδινό, μέχρι τις 12.00. Φαγητό και βεβαίως ποτά, σερβίρονται και στην παραλία!

Απόνησος

Μια από τις καλύτερες ταβέρνες γα φρέσκο ψάρι, αστακομακαρονάδα με φρέσκους αστακούς, ουζομεζέδες, χταπόδι ψητό και όστρακα φρέσκα. Εδώ είναι το σημείο του Αγκιστρίου όπου προσαράζουν σκάφη ακριβώς δίπλα στο κύμα. Συνδυάζετε το μπάνιο στο νησί της Απονήσου με φαγητό μετά στην ψαροταβέρνα.

Γυροκομείον

Το ψητοπωλείο "Γυροκομείον" βρίσκεται στο κέντρο της Σκάλας, 50 μέτρα από την παραλία, πριν φτάσουμε στο Αγροτικό ιατρείο. Πρόκειται για ένα γραφικό, παραδοσιακό ψητοπωλείο στο οποίο θα βρείτε το καλύτερο σουβλάκι, πολύ ωραίους μεζέδες, μερίδες, ψητά στη σχάρα, κοκορέτσι, σκεπαστές, αγκιστριώτικες πίτες, sandwiches, hot dogs και καλό παγωμένο κρασί.Όλα τα είδη είναι πάντα φρέσκα και πολύ καλής ποιότητας.

Θερής

Στο εστιατόριο που λειτουργεί στο ισόγειο του ξενοδοχείου απολαύστε το πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό φαγητό σας με τη καταγάλανη θάλασσα να απλώνεται μπροστά σας. Η τοπική κουζίνα είναι από της καλύτερες τις μεσογειακής γαστρονομίας. Τα φρέσκα ψάρια, τα μεγαλωμένα στη φύση πουλερικά, οι εποχιακές σαλάτες και φρούτα καθώς και οι σπιτικές πίτες αποτελούν τις κατεξοχήν τοπικές λιχουδιές.Δημιουργείστε όμορφες στιγμές γεμάτες αναμνήσεις σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που κυριαρχεί η εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Μόσχος

Η ταβέρνα "Μόσχος" βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Σκάλας, 50 μέτρα από την αμμώδη παραλία. Είναι μία πολύ όμορφη, γραφική ταβέρνα, με θέα στην θάλασσα, κάτω από το ξενοδοχέιο Saronis. Λειτουργεί μεσημέρι και βράδυ, με παραδοσιακό φαγητό, ψητά της ώρας στην σχάρα, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά της ημέρας. Στην ταβέρνα θα πιείτε παγωμένο κρασί, μπύρες ή ούζο και θα απολαυσετε το φαγητό σας παρέα με την αύρα της θάλασσας.

Μουράγιο

Απολαύστε στην ταβέρνα Μουράγιο φρέσκο ψάρι και μαγειρευτά λαδερά, διαφορετικά κάθε μέρα. Τα hit του Μουράγιο κόκκορας μακαρονάδα, χειροποίητα ορεκτικά όπως κολοκυθοκεφτέδες, χταποδοκεφτέδες και ντόπιο καλαμάρι.

Παρνασσός

Η ταβέρνα Παρνασσός βρίσκεται στο χωριό Μετόχι, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Σκάλα. Η μοναδική ταβέρνα στο καλύτερο σημείο του χωριού, συνδυάζει την ομορφιά του πευκόφυτου δάσους με την απέραντη θέα της θάλασσας. Η ταβέρνα μετράει 33 χρόνια και πάνω, μεταφερόμενη από γενιά σε γενιά, όπου κάθε μια προσθέτει το δικό της μοναδικό στοιχείο. Εδώ θα βρείτε την κυρία Κατίνα να ετοιμάζει υπέροχα σπιτικά φαγητά όπως κόκορα κρασάτο που είναι η σπεσιαλιτέ της, πίτες και αρνάκι λεμονάτο στον ξυλόφουρνο . Απολαύστε το φαγητό σας στην βεράντα της ταβέρνας με την υπέροχη θέα της.


Το Αγκιστρι

Η παραδοσιακή ψαροταβέρνα «Το Αγκίστρι», βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Σκάλας, που είναι το περισσότερο τουριστικό μέρος του νησιού. Λειτουργεί ως ψαροταβέρνα από το 2000 και ο ιδιοκτήτης της παραμένει ο ίδιος από το ξεκίνημα της λειτουργίας της.

Το μαγαζί έχει θέα την καταγάλανη θάλασσα του Αργοσαρωνικού και οι πελάτες έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση στις ξαπλώστρες του καταστήματος, που βρίσκονται στην παραλία. Η κουζίνα αποτελείται από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, με ποικιλία από χειροποίητους μεζέδες καθώς και εξαιρετικά ελληνικά εδέσματα. Εδώ θα βρείτε ποικιλία κρεάτων της ώρας, φρέσκων θαλασσινών ακόμα και ζυμαρικών. Επιπλέον, τα μαγειρευτά φαγητά δεν λείπουν από το μενού, για όσους πελάτες τα προτιμούν.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share