Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαραθώνας - Σχοινιάς: Φαγητό στα 8 καλύτερα στέκια

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

19 Ιουνίου 2020 13:48
Μαραθώνας - Σχοινιάς: Φαγητό στα 8 καλύτερα στέκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τις βουτιές σας στις γύρω παραλίες Μαραθώνα και Σχοινιά ένα είναι σίγουρο ότι η πείνα χτυπάει κόκκινο. Εμείς σας έχουμε 8 ωραία μέρη για να χορτάσετε και να χαλαρώσετε. To Athensmagazine.gr σας προτείνει!

Πανορμίτης

Ταβερνάκι βγαλμένο από τα παιδικά σου χρόνια στο νησί, λιτό κι απέριττο, αλλά με καταπληκτικά, πρωτότυπα θαλασσομεζεδάκια που δεν θα τα βρεις αλλού: Το τζιμένι, ας πούμε, που είναι παστουρμάς από ψάρι, από παστό μπακαλιάρο συγκεκριμένα, μέσα στο λάδι του, και το… «κτήνος», ένα ολόκληρο χταπόδι που σιγοβράζεται για ώρες σε ξύδι, κόκκινο κρασί και ρίγανη, είναι πραγματικά στα «οπωσδήποτε».

Κατά τα λοιπά, ωραιότατα είναι και τα τηγανιτά καλαμαράκια, το μπαρμπουνάκι/ κουτσομουράκι ή ό,τι άλλο πετύχετε σε φρέσκο ψάρι ημέρας, και οι γαρίδες σαγανάκι. Ειδική μνεία αξίζουν οι φανταστικές πατάτες στο τηγάνι –και ουχί στη φριτέζα. Λογαριασμός στο τέλος, με φρέσκο ψάρι και τα απαραίτητα ουζάκια, στα 20-25€ το άτομο.

Καβούρι

«Από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής κατευθείαν στο πιάτο» θα μπορούσε να είναι το μότο του εστιατορίου «Καβούρι» στην παραλία του Μαραθώνα. Το ξύλινο ντεκ πάνω στην άμμο της παραλίας φιλοξενεί τα τραπέζια και, ειδικά αν έχει γεμάτο φεγγάρι, η ατμόσφαιρα είναι εξόχως ρομαντική και απολαυστική. Πλούσιες και χορταστικές σαλάτες με λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας, χειροποίητη ταραμοσαλάτα και ψάρια ημέρας. Αριστοτεχνικά φτιαγμένη και η γαριδομακαρονάδα με το μακαρόνι όσο πρέπει αλ ντέντε.

Το Αρχοντικό του Λέκκα

Το Αρχοντικό του Λέκκα, είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα στο Μαραθώνα, με ειδίκευση στο καλό ψητό κρέας.
Από το 1990, με αγάπη και μεράκι σερβίρουν φαγητό υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στην παράδοση,τις συνταγές και κυρίως του πελάτη.
Χειροποίητες δημιουργίες, φρεσκοκομμένο κρέας, φρέσκα υλικά, ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες και για αυτό το επιλέγουν ξανά.


Στην Argentina

Και μετά απ’ όλη αυτή την ψαροφαγία, άνθρωπος είσαι, και μπορεί να λαχτάρισες λίγο αγνό, καθαρό κρέας. Αν δεν ξέρεις πού θα το βρεις, μάλλον δεν έχεις κινηθεί την τελευταία δεκαετία και πολύ στα πέριξ του Μαραθώνα. Άφησέ μας να σε διαφωτίσουμε: Σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη λίμνη, στην περιοχή που λέγεται Καλέντζι, η ξακουστή και κοσμαγάπητη Argentina διεκδικεί επάξια το βραβείο για τις καλύτερες μπριζόλες Αθηνών και περιχώρων.

Τα κλασικά ορεκτικά –πατάτες, κολοκυθάκια, τζατζίκι κλπ– είναι επίσης νόστιμα. Καλή ιδέα είναι να κάνεις ένα τηλεφώνημα ξεκινώντας, αν νιώθεις πεινασμένος στην τοποθεσία παραλία, καθότι το ψήσιμο το μαστόρικο απαιτεί περί τη μία ώρα. Λογαριασμός στο τέλος, με ωραίο κρασάκι, στα 20-25€ το άτομο.

Τα τρία αδέρφια

Ξύλινο deck, σκιά από ψάθα και τραπέζια σχεδόν επάνω στο κύμα. Εδώ θα φάτε γαριδοκεφτέδες, χταποδοκεφτέδες, σαλάτα με θαλασσινά και γαύρο παστό με ούζο, αστακομακαρονάδα και ψαρικά.. Τηλεφωνήστε για κράτηση. Όχι τόσο τραπεζιού όσο ψαριού.

Φάρος

Διεκδικεί τις δάφνες της παλαιότερης ψαροταβέρνας του Μαραθώνα, και απλώνει τα τραπεζάκια της, πέρα από τη μεγάλη ξύλινη βεράντα, και επάνω στην αμμουδιά. Κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα, λοιπόν, δοκιμάζουμε κλασικά μεζεδάκια, σαν την χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα, την ταραμοσαλάτα, τις γαρίδες σαγανάκι, το συμιακό γαριδάκι, τον μαρινάτο γαύρο, και τη φρέσκια συναγρίδα.

Με το ουζάκι που ταιριάζει γάντι τόσο στις θαλασσινές γεύσεις όσο και στο όλο περιβάλλον, ο λογαριασμός στο τέλος «βγαίνει» γύρω στα 20-25€ το άτομο.

Βράχος

Δυο βήματα από τον τύμβο του Μαραθώνα, και… ένα από το κύμα, ο Βράχος απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από τα δέντρα, απολαμβάνει θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα και σερβίρει όλα εκείνα τα θαλασσινά μεζεδάκια που λαχταράς μετά το μπάνιο-που-ανοίγει-την-όρεξη, που λέγαν’ κι οι παλιοί: Τηγανιτά καλαμαράκια, γαριδάκι συμιακό, χταπόδι ξυδάτο ή ολόσωστα ψημένο στα κάρβουνα, και ψαράκι ημέρας.

Συνοδεύουμε με μυρωδάτη χωριάτικη, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, και ικανοποιητική ποικιλία ούζου, και πληρώνουμε γύρω στα 17€ το άτομο, αν μείνουμε στα θαλασσινά και τα μικρά ψάρια, ή περί τα 25€ με μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Ισιδώρα

Απλώνει κι αυτή τα τραπεζάκια της, τα ντυμένα με λευκά τραπεζομάντηλα, σε ένα ξύλινο ντεκ δυο βήματα στην κυριολεξία από την ακροθαλασσιά, και σερβίρει ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά, όπως γαύρο μαρινάτο, χταπόδι «καλογερίστικο» κοκκινιστό, καλαμαράκια τραγανά και ζουμερά συνάμα και εξαιρετική καβουροσαλάτα. Πολύ καλή και η ταραμοσαλάτα της, όπως επίσης και η ομώνυμη σαλάτα του μαγαζιού. Το φρέσκο ψάρι ξεκινά από τα 50€ το κιλό, ενώ για ένα πλήρες γεύμα με ουζάκι, αν δεν πάρετε μεγάλο ψάρι, θα υπολογίσετε περί τα 17-20€ το άτομο.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share