Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ραφήνα: 5 μέρη για να χορτάσετε φαγητό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

19 Ιουνίου 2020 13:20
Ραφήνα: 5 μέρη για να χορτάσετε φαγητό

Μυρίζει καλοκαίρι στην Ραφήνα και αυτά τα 5 εστιατόρια-ταβέρνες που έχουμε διαλέξει για εσάς θα σας εντυπωσιάσουν. Εδώ θα φάτε πολύ καλά και σε τιμές που θα λατρέψει και η τσέπη σας. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!


Σειρήνες

Μαγαζί που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της σειράς στην Ραφήνα, όχι τόσο για τον χώρο του (είναι αρκετά μικρός), όσο για τις εξαιρετικές και ιδιαίτερες γεύσεις του.

Στις Σειρήνες θα δοκιμάσετε πέρα από τις κλασσικές, φρεσκοκομμένες πατάτες, σαλάτα με σολομό καπνιστό, βαλσάμικο, γαρίδες και χταποδάκι με ανάμεικτα λαχανικά, χταπόδι πλοκάμι ψητό λιαστό, χειροποίητη ταραμοσαλάτα, ποικιλία θαλασσινών κεφτέδων, «Θαλασσοταραχή» με μύδια και γαρίδες, καλαμαράκια κοκκινιστά με κρεμμυδάκι και το πιάτο – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, μακαρονάδα με θαλασσινά στη λαδόκολλα. Ικανοποιητικά σε ποσότητα και άριστα σε γεύση. Συνοδέψτε με τσιπουράκι και φύγετε ευχαριστημένοι πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 25€ ανά άτομο.

Άγονη Γραμμή

Ένα ταβερνάκι στο λιμάνι της Ραφήνας στο οποίο θα βρείτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Τα παιδιά εδω θα σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πραγματικά θα μείνετε ευχαιστημένοι. Στο τέλος πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το χειροποίητο χαλβά.

Στα Καλά Καθούμενα

Εδώ θα γευτείτε Ελληνικές γεύσεις με αναφορές από τη Σμύρνη. Ο χώρος του εστιατορίου είναι ιδιαίτερα προσεγμένος με ευχάριστη ατμόσφαιρα που εκπέμπει οικειότητα. Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί περνάει και μέσα στα φαγητά τους τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ''μαμαδίστικα''.


Ψαροταβέρνα “Γαλήνη”

Η ψαροταβέρνα ”Γαλήνη” είναι από τα παλαιότερα και πιο γνωστά μαγαζιά στο λιμάνι της Ραφήνας, που σερβίρει ότι καλύτερο προσφέρει η θάλασσα κι όχι μόνο! Είναι δε, ιδανική περίπτωση για το τριήμερο που έρχεται…
Υπέροχα θαλασσινά με μαγευτικά θέα, με φόντο την θάλασσα και απέναντι την Εύβοια, στο καλύτερο σημείο στο λιμάνι της Ραφήνας.

Μια ανάσα για τους ραφηνιώτες και πολύ κοντά για τους Αθηναίους που ζητούν μια ήρεμη, ήσυχη ταβέρνα που να τα συνδυάζει όλα: το καλό φαγητό, το άψογο σέρβις, από το προσωπικό που είναι εξυπηρετικοί, φιλικοί και πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη, τις πιο οικονομικές τιμές, τις όμορφες εικόνες που ξεχειλίζουν, τον φιλόξενο και ζεστό χώρο… για να απολαύσεις τις ποικιλίες και τις λαχταριστές νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας.

Παράγκα


Πρόκειται για την πρώην πλέον ταβέρνα “Του Εγκρέ η καλή καρδιά” στην οδό Αργοναυτών στο Πάρκο Καραμανλή, η οποία άλλαξε ριζικά και ουσιαστικά και ονομάζεται “Paraga”.

Σήμερα λοιπόν το απόγευμα το νέο κατάστημα ανοίγει τα… φτερά του και με μεγάλη χαρά θα σας υποδεχθούν ώστε να γνωρίσετε από κοντά τον νέο χώρο και να δοκιμάσατε την κουζίνα του. Όλα αυτά με σπέσιαλ θέα και έλεγκαντ διακόσμηση.

Το εστιατόριο δεν άλλαξε μόνο όνομα. Άλλαξε εμφάνιση, χρώματα, διάθεση και πρόσθεσε νέες γεύσεις που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας. Άνετες καρέκλες, καναπέδες, τραπέζια φινετσάτα, τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, μίνιμαλ ντεκόρ με τα βαρέλια κρασιού να κυριαρχούν ψηλά, είναι αυτά που διακρίναμε με την πρώτη ματιά. Όλα αυτά με σπέσιαλ θέα και έλεγκαντ διακόσμηση.

Φανταστικό φαγητό, μεγάλες μερίδες και σε τιμή...Θα πάθετε πλάκα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share