Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάρκιζα: 5 meeting points για καλό φαγητό

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 13:05
Βάρκιζα: 5 meeting points για καλό φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θάλασσα, καλοκαιράκι και καλό φαγητό, το τρίπτυχο της καλοπέρασης. Κατευθύνσου λοιπόν προς Βάρκιζα και δεν θα χάσεις καθώς σου έχουμε 5 εστιατόρια που αξίζουν την προσοχή σου. To Athensmagazine.gr σας προτείνει


Bier Haus

Και επειδή Βάρκιζα δε σημαίνει μόνο θάλασσα όπως πολλοί πιστεύουν, αφήσαμε για το τέλος μία διαφορετική, αλλά πολύ αγαπημένη επιλογή… Το Beer Restaurant Bier Haus, το οποίο βρίσκεται στη Θάσου 16 και Ψαρρών. Μία μπυραρία, η οποία παντρεύει τη μεσογειακή κουζίνα με τη γερμανική και δημιουργεί ξεχωριστά και λαχταριστά πιάτα εμπλουτισμένα με καρυκεύματα και μυρωδικά που θα σε ξετρελάνουν.

Όλα ιδανικά μαγειρεμένα για να τα απολαύσεις συνοδεία με μία κρύα μπύρα από τον πλούσιο κατάλογο του εστιατορίου. Ο χώρος του άνετος, φωτεινός, με το στοιχείο του ξύλου και της πέτρας να κυριαρχούν, προσαρμοσμένα στο ελληνικό – μεσογειακό τοποίο και την ατμόσφαιρά του παρεΐστικη και χαλαρή, όπως άλλωστε αρμόζει σε μία γνήσια μπυραρία.


Isalos tavernaki

Καλοκαίρι χωρίς φαγητό σε ταβερνάκι δεν υφίσταται! Επισκέψου λοιπόν, το εστιατόριο Isalos tavernaki, το οποίο βρίσκεται στην Ακτή ΕΟΤ Βάρκιζας, στo Yabanaki beach και θα μας θυμηθείς! Μια ψαροταβέρνα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με τη θαλασσινή αύρα και το καλοκαιρινό αεράκι να σου ανοίγει την όρεξη. Διαφορετική όμως από τις υπόλοιπες ψαροταβέρνες, αφού η διακόσμησή της είναι μοντέρνα και φωτεινή, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί στο χώρο, που θα σε κάνει να αισθανθείς πως βρίσκεσαι για φαγητό σε κάποιο νησί, απολαμβάνοντας ακόμα τις καλοκαιρινές διακοπές σου.

Νόστιμες ελληνικές μυρωδιές ξεχύνονται από την κουζίνα και σου ανοίγουν την όρεξη, ενώ πέρα από τα θαλασσινά που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά στο μενού, διαθέτει και λαχταριστές επιλογές από κρεατικά.

Απέραντο Γαλάζιο

«Απέραντο Γαλάζιο» θα το δείτε στους online οδηγούς, αλλά ενδεχομένως να το ακούσετε και ως «το ουζερί του ομίλου στη Βάρκιζα». Δεν θα βρείτε ταμπέλα με όνομα στην είσοδό του, όμως θα το αναγνωρίσετε από τα μπλε τραπεζάκια πλάι στη θάλασσα, και τις μυρωδιές που αναδίδει η κουζίνα. Highlight του χώρου, το γεγονός ότι τρώτε και τα πόδια σας ακουμπάνε στην άμμο, εντείνοντας το νησιώτικο feeling.

Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα, τα μεζεδάκια ωραιότατα, οι πατάτες πάντα φρέσκες, ενώ για όσους δεν είναι φαν του ψαριού υπάρχουν αρκετές επιλογές και σε κρέας. Αν αρκεστείτε στα θαλασσινά μεζεδάκια θα πληρώσετε περί τα 20€ το άτομο, αν παραγγείλετε και ψάρι «ανεβαίνετε» προς τα 40€.

Καστελόριζο

Αν πάλι επιθυμείς μία θαλασσινή εμπειρία υψηλής γαστρονομίας, πρέπει οπωσδήποτε να επισκευθείς το fish restaurant Καστελόριζο, το οποίο βρίσκεται και αυτό στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Μέλος του βραβευμένου Ομίλου Καστελόριζο, θα σε μαγέψει με το country ύφος του, τα φωτεινά του χρώματα και τη μοναδική του θέα στη θάλασσα, δημιουργώντας την απόλυτη αίσθηση χαλάρωσης.

Απόλαυσε στον προσεγμένο του χώρο, αλλά και διάφορες σπεσιαλιτέ της Μεσογειακής κουζίνας, φτιαγμένες με ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα και ποιοτικές πρώτες ύλες. Αυτό όμως που σίγουρα δεν πρέπει να παραλήψεις, είναι να παραγγήλεις ένα από τα νόστιμα πιάτα του με φρέσκο ψάρι, αφού το Καστελόριζο φημίζεται για την παράδοσή του στο φρέσκο ψάρι και στα θαλασσινά


Bavaria

Από το 1961 μέχρι και σήμερα, η Bavaria αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το αγνό κρέας και τις σπιτικές γεύσεις. Η προσοχή στην λεπτομέρεια και η αψεγάδιαστη ποιότητα είναι απαράβατοι κανόνες του εστιατορίου μας.


Με βασικό γνώμονα την πολυετή εξειδίκευση πάνω στο κρέας και τις σπιτικές γεύσεις που αναλαμβάνει καθημερινά η παλιά οικοδέσποινα, η απόλυτα επιτυχημένη γευστική εμπειρία είναι δεδομένη. Στο μενού μας θα βρείτε διαφόρων ειδών κρέατα, όπως τραγανιστά παϊδάκια, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Bavaria, ζουμερό μπιφτέκι αλλά και το rib eye και το t bone γάλακτος.


Ο μεγάλος κήπος με τις πέργκολες και τα όμορφα λουλούδια, συνθέτει μια εξαιρετικά ευχάριστη ατμόσφαιρα, δίνοντας μια πρώτη γεύση γι'αυτό που θα ακολουθήσει μπαίνοντας στο εσωτερικό της Βavaria, όπου
κυριαρχεί το ξύλο ενώ το φυσικό φως μπαίνει από τα μεγάλα της παράθυρα.

Λατίνι

Θέλεις ψαράκι δίπλα στη θάλασσα, σε συνδυασμό με σούπερ θέα; Ε δεν μπορούμε να σου προτείνουμε άλλο από το fish restaurant Λατίνι, στη λεωφόρο Ποσειδώνος 3 στη Βάρκιζα. Όλο το λιμανάκι της Βάρκιζας, μπροστά στα πόδια σου! Μία ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της μέρας, αφού το μεσημεράκι απολαμβάνεις το γεύμα σου δίπλα στο κύμα με το καλοκαιρινό αεράκι να σε συντροφεύει, ενώ το απογευματάκι, απολαμβάνεις το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και τα πλούσια χρώματα του ουρανού και το βραδάκι χαζεύεις το φεγγάρι τρώγοντας διάφορες νόστιμες μεσογειακές σπεσιαλιτέ.

Ο χώρος του μοντέρνος και υψηλών προδιαγραφών, ενώ το προσωπικό του πάντα χαμογελαστό, ευγενικό και πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει, δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό για μία καλοκαιρινή έξοδο για φαγητό με τους αγαπημένους σου.

V Café Restaurant

Το πιο δροσερό και μοδάτο All-Day Cafe Restaurant, ακούει στο όνομα V Café Restaurant και βρίσκεται στην Ακτή ΕΟΤ Βάρκιζας, στην παραλία του Yabanaki. Lounge ατμόσφαιρα, μοναδική θέα στη θάλασσα, καλοκαιρινή διάθεση, κεφάτο και φιλόξενο προσωπικό, συνοδεύουν τις πιο εκλεκτές γεύσεις της Μεσογείου και σε ταξιδεύουν στα νησιά των Κυκλάδων.

Από το πρωί με τα διάφορα finger food, τις δροσερές του επιλογές και τις εξαιρετικές του γεύσεις, μέχρι το βράδυ με τις σούπερ μυρωδιές, τις νόστιμες σπεσιαλιτέ, τη χαλαρή διάθεση και τα γευστικά κοκτέιλ, το V Café Restaurant, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό, ποτό και θέα το απέραντο γαλάζιο στο το γραφικό λιμανάκι της Βάρκιζας. Απόλαυσε και εσύ πάνω στο κύμα τις μοναδικές του επιλογές και πες μας ποια ήταν η αγαπημένη σου!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share