Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Νέος Κόσμος: 5 μέρη για καλό φαγητό που αξίζει να επισκεφτείς

To Athensmagazine.gr προτείνει

19 Ιουνίου 2020 10:21
Νέος Κόσμος: 5 μέρη για καλό φαγητό που αξίζει να επισκεφτείς

Μπορεί στον Νέο Κόσμο να έχει ζωή χωρίς την οχλαγωγία, μπορεί να μην γίνεται χαμός με πατός αλλά να είναι ήρεμα και ωραία αλλά παρ'όλα αυτά ένα είναι σίγουρο, εδώ βρίσκονται κάποια ιδιαίτερα μέρη για φαγητό τα οποία θα τα εκτιμήσεις και εσύ. Το Athensmagazine.gr προτείνει...


ΦΙΤΑ

Ένα νέο εστιατόριο, θέλει να αφήσουμε πίσω μας τη δύναμη της συνήθειας, σε μια περιοχή εκτός των γαστρονομικών συντενταγμένων του κέντρου.


Για την ακρίβεια, δεν ενδιαφέρεται να αγαπήσουμε ένα συγκεκριμένο πιάτο του αλλά να αφουγκραστούμε τη φιλοσοφία του και την αφοσιώσή του στην πρώτη ύλη. Γι’ αυτό και το ΦΙΤΑ θα αλλάζει μενού κάθε, μα κάθε, μέρα.

Τοποθετημένο στο Δουργούτι, στον Νέο Κόσμο, σ' ένα σημείο που αποπνέει ακόμα την αυθεντική αίσθηση μιας παλιάς κοπής γειτονιάς, με φόντο τις καλοδιατηρημένες χαμηλές προσφυγικές κατοικίες και τη διαδρομή του τραμ, με τριμμένη πλάκα πεζοδρομίου στο πάτωμα του για να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το γύρω περιβάλλον, το ΦΙΤΑ δεν έχει προλάβει να κλείσει έναν μήνα ζωής και βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή της γαστρονομικής επικαιρότητας, συζητιέται και θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο όπως φαίνεται.


Το Τρίκυκλο

Στεγασμένο σε ένα ανακαινισμένο διώροφο του 1931, πάνω ακριβώς στον πεζόδρομο και δίπλα στο καταπράσινο άλσος του Λόφου Λαμπράκη, το Τρίκυκλο αγαπά την ελληνική κουζίνα και την τιμά με γεύσεις όπως κρεμμύδια γεμιστά με κιμά, ντοματοκεφτέδες, σκαλτσούνια με μυζήθρα, κοτόπουλο με ρόκα και φιλέτο λαβράκι μαρινάτο. Τις Κυριακές έχει ζωντανή μουσική με έντεχνο και ρεμπέτικο, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 18-20€ ανά άτομο με κρασί.


Pastore

Όμορφη «ιταλιάνικη» διακόσμηση με ξύλινα τραπέζια και φωτογραφίες από βιτρό στους τοίχους και πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας για ένα από τα αγαπημένα στέκια της περιοχής. Το Pastore έχει κάτι για όλους: και πολύ καλό καφέ, και ζεστό χύμα τσάι και λαχταριστό ιταλικό μενού και live μουσική – ενίοτε – και ωραία cocktails τα οποία σερβίρει σε βαζάκια.

Οι επιλογές μας; Σίγουρα το τσάι μύρτιλλο με δενδρολίβανο, οι πολύ καλές του πίτσες και το φοβερό club με κοτόπουλο. Τα cocktails κοστίζουν 7-8€, ενώ για ένα πλήρες γεύμα με κρασί υπολογίστε περίπου 15€ ανά άτομο.


43 Σαραντατρίο

Σε ένα λιτό χώρο σε στοά της Φρατζή, το Σαραντατρίο συνδυάζει γεύσεις «μαμαδίσιες» με μοντέρνους πειραματισμούς και το αποτέλεσμα το δικαιώνει. Αφού πιάσετε θέση σε κάποιο από τα τραπεζάκια του (το καλοκαίρι η αυλή του είναι χάρμα οφθαλμών), θα δοκιμάσετε πολύ καλά μοσχαρίσια κεφτεδάκια, πεϊνιρλί με σουτζούκι, φοβερό καβουρμά με αυγό, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και σούπερ σκορδαλιά με φυστίκι αιγίνης. Για ένα «γεμάτο» γεύμα με κρασί, θα πληρώσετε περί τα 15€ ανά άτομο με ουζάκι ή κρασί.


Svejk


Λίγα μέτρα από το σταθμό του μετρό Νέου Κόσμου και τη στάση του τραμ, βρίσκουμε ένα όμορφο εστιατόριο που θυμίζει τον...παλιό κόσμο της αριστοκρατικής Τσεχίας. Τα σκούρα χρώματα που συναντάμε μπαίνοντας, παραπέμπουν σε πολυτελείς μπυραρίες της Πράγας.


Ο χώρος είναι ευχάριστος, ζεστός, γεμάτος από τον αέρα του ευθυμογραφήματος του Γιαροσλάβ Χάσεκ, από το οποίο δανείστηκε το όνομά του αυτό το εστιατόριο. Σχέδια της εικονογράφησης αυτού του βιβλίου από τον ακαδημαϊκό Τσέχο ζωγράφο Λάντα διακοσμούν τους τοίχους, ενώ τοιχογραφίες και πίνακες του Έλληνα ζωγράφου Παναγιώτη Μπελτέκου απόψεις της Πράγας συμπληρώνουν το σκηνικό.


Η διακόσμηση είναι απέριττη και τα έπιπλα κλασσικά. Υπάρχουν 3 επίπεδα, το ισόγειο, χώρος αναμονής με λίγα τραπέζια, ο 1ος όροφος, που αποτελεί τον κύριο χώρο εστίασης και ο ημιυπαίθριος χώρος, που αφορά στους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργίας και έχει ένα ιδιαίτερο ντιζάιν, εμπνευσμένο από σταθμούς τραίνου της κεντρικής Ευρώπης.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share