Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Άλιμος: 15 εστιατόρια "διαμαντια" για καλό φαγητό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

28 Ιουνίου 2020 10:27
Άλιμος: 15 εστιατόρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άλιμος προσφέρετε για μπάνιο και βόλτες λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας αλλά γνώριζες ότι έχει μικρά εστιατορια διαμάντια που προσφέρουν απίστευτο φαγητό; Αν όχι εμείς στο Athensmagazine.gr σου εχουμε την καλύτερη λίστα για να διαλέξεις.

ΧΗ.ΜΑ

Το εστιατόριο ΧΗ.ΜΑ. στον Άλιμο προσφέρει ελληνική κουζίνα και νόστιμους μεζέδες. Αποτελεί ένα φιλόξενο καταφύγιο για καλό και φθηνό φαγητό στα νότια προάστια. Τα δύο αδέλφια, Αποστόλης και Χαράλαμπος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν χώρο για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, αρχικά στην Παλαιά Φώκαια και έπειτα στον Άλιμο.

Χρώματα, άψογη φιλοξενία και αίσθηση μοντέρνας ταβέρνας δημιουργούν αέρα οικειότητας και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Στην ταβέρνα ΧΗ.ΜΑ. θα δοκιμάσετε υπέροχες σαλάτες, χορταστικά ορεκτικά και μεγάλη ποικιλία εκλεκτών κρεατικών, όπως συκώτι γάλακτος, γιαουρτλού κεμπάπ, σταβλίσια μπριζόλα, κοκορέτσι και κοντοσούβλι αλλά και φανταστικά γλυκά.

Εμαγιέ

Το εστιατόριο Εμαγιέ στον Άλιμο είναι μια καλή επιλογή για ελληνική κουζίνα στα νότια προάστια. Άνοιξε τον Σεπτέμβριο 2015 και αποτελεί ένα στέκι για φθηνούς μεζέδες. Άισθηση παλιάς ταβέρνας και ρετρό διακόσμηση, φωτεινός χώρος και άνεση δημιουργούν μια cozy ατμόσφαιρα για να απολαύσετε σπιτικό φαγητό με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Το μενού στο Εμαγιέ περιλαμβάνει μαγειρευτά και θαλασσινά, κρεατικά, ορεκτικά και σαλάτες που ετοιμάζονται αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα.

Piri Piri Grill

Το εστιατόριο Piri Piri Grill θα γίνει το στέκι σας για ελληνική κουζίνα και μεζέδες. Είναι ένας όμορφος, χαλαρός χώρος, ιδανικός για παρέες και λάτρεις του κρέατος. Η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, η διακόσμηση που θυμίζει παλιά Αθήνα, η άψογη φιλοξενία και οι χαμηλές τιμές έκαναν το ψητοπωλείο Piri Piri Grill να ξεχωρίζει από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του.

Το μενού βασίζεται κυρίως σε παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας και ψητά της ώρας. Δοκιμάστε νόστιμα σουβλάκια, λαχταριστά burgers, ποικιλία κρεατικών στα κάρβουνα, τορτίγιες και φρεσκομαγειρεμένους μεζέδες που θα συνοδεύσετε με κρασί και ελληνικά αποστάγματα. Αν ψάχνετε ένα καλό και φθηνό ψητοπωλείο στον Άλιμο για μεζέδες και σπιτικό φαγητό, επισκεφθείτε το εστιατόριο Piri Piri Grill.

Bolivar Beach Bar Restaurant

Το εστιατόριο Bolivar Beach Bar Restaurant στον Άλιμο είναι μία καλοκαιρινή όαση για μεσογειακή κουζίνα στα νότια προάστια. Πρόκειται για ένα γνωστό παραθαλάσσιο στέκι που θα σας ταξιδέψει σε εξωτικούς προορισμούς μέσα από ένα πολύχρωμο σκηνικό και υπέροχες γεύσεις, που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ο μοναδικός lounge χώρος του Bolivar Beach Bar Restaurant έχει μαγευτική θέα στη θάλασσα και προσφέρεται για χορό, χαλάρωση και εξαιρετικά κοκτέιλ. Το μενού συνδυάζει μεσογειακές σπεσιαλιτέ και gourmet απολαύσεις με διεθνείς πινελιές.

Δοκιμάστε ψητό σολομό μαριναρισμένο με σόγια και μέλι με σαλάτα κινόα, spare ribs σiγοψημένα στους 80 βαθμούς με σως bbq και καπνιστό κάρδαμο, πίτσα chicken bbq, ζυμαρικά Mac and cheese με velveeta τυρί, λιαστή ντομάτα και panko cheese λαχταριστό επιδόρπιο apple crumble αρωματισμένο με κανέλα και παγωτό βανίλια.

Maria's Restaurant

Το «αδερφάκι» του εστιατορίου της Μαρίας Εκμεκτσίογλου στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στο Καλαμάκι. Ο πληθωρικός χώρος με τις μακραμέ κουρτίνες, την περίτεχνη επίπλωση και τα πολλών λογιών ετερόκλητα στοιχεία είναι εντυπωσιακός και αποπνέει φιλόξενη αύρα, ενώ στο μενού παντρεύονται γεύσεις της στεριάς και της θάλασσας, της Πόλης και του Αιγαίου, άλλοτε κλασικές και άλλοτε πιο ιδιαίτερες. Στην πίσω πλευρά υπάρχει μια όμορφη, προστατευμένη αυλή για το καλοκαίρι, με γιασεμιά και λεμονιές.

Πάρις

Από το 1963, στο ίδιο ακριβώς σημείο, με το καλύτερο σουβλάκι του Αλίμου, άπειρες ιστορίες και πάντα ροκ μουσική στα ηχεία.Ο Πάρις είναι το πιο παλιό σουβλατζίδικο του Αλίμου και αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση.

Ο άλλος χαρακτηρισμός όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι μόλις μπαίνεις στο μαγαζί καταλαβαίνεις ότι πρόκειται και για το πιο ροκ σουβλατζίδικο που έχεις δει ποτέ. Αν τώρα πάλι όλα αυτά δεν σου κάνουν πολύ εντύπωση, μάθε ότι το σουβλάκι του είναι ένα πραγματικό λουκούμι και ξυπνάει αναμνήσεις από το παρελθόν.

Ο Μπακάλης

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Γιώργος Αναστασίου και ο Μανώλης Σκυλάκης, αποφάσισαν να μας ταξιδέψουν, οπτικά και γευστικά, σε μια χρονοκάψουλα της παλιάς Αθήνας. Είτε επιλέξεις να τα πάρεις για το σπίτι, είτε αποφασίσεις να κάτσεις σε κάποιο από τα τραπεζάκια του μαγαζιού, το σίγουρο είναι ότι θα δοκιμάσεις αγνά προϊόντα που επιλέγονται με προσοχή από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από παξιμάδια από την Κρήτη και τα Κύθηρα, παλαιωμένα τυριά απ’ όλη την Ελλάδα, χειροποίητα ζυμαρικά, φρέσκο ελαιόλαδο, αλλαντικά ωρίμανσης, βιολογικά προϊόντα Ζέας, αυγά βιολογικής γεωργίας και ελευθέρας βοσκής, μέχρι μέλι, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, χειροποίητες σοκολάτες, μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, γλυκά του κουταλιού και τόσα άλλα προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Due Pentole

Τα “δύο τηγάνια” όπως μεταφράζεται το όνομα του ιταλικού Due Pentole στον Άλιμο, είναι μια στάση που αξίζει να κάνεις αν εκτιμάς τη γειτονική κουζίνα. Ετοιμάσου να δοκιμάσεις οriginal ιταλικές γεύσεις, μιας και οι σεφ Αλέκος Γαμπιεράκης και Γιάννης Καβούκης έχουν εντρυφήσει για τα καλά, προσθέτοντας μάλιστα δικές τους συνταγές στον κατάλογο.

Η πιο χαρακτηριστική -και ίσως η πιο αγαπημένη του κόσμου, οι παπαρδέλες Due Pentole, με λεπτές φέτες picanha (μοσχαρίσιο κρέας), σπαράγγια, ντοματίνια, σε σάλτσα άσπρης τρούφας. Συνόδεψε τις με ένα σουφλέ παρμεζάνας ρετζιάνο, μια πίτσα με προσούτο, φλούδες παρμεζάνας, ρόκα, ντομάτα και μοτσαρέλα.

Για το τέλος, άσε το καλύτερο. Το Souffle all’ arancia- δηλαδή το σουφλέ με σοκολάτα πορτοκάλι πάνω σε λιωμένη πικρή σοκολάτα, που σερβίρεται με παγωτό βανίλια και είναι από μόνο του ένας λόγος να πας και να ξαναπάς στο Due Pentole.

Il Tinello

Όταν αποφασίσεις να πας στο Il Tinello για φαγητό, δεν έχεις στο μυαλό σου μια απλή έξοδο. Είσαι έτοιμος για μια εμπειρία. Είναι κάτι που ξέρεις ότι το περιμένεις δικαίως. Στο “κρυφό” εστιατόριο του Αλίμου, ο Στέφανος και η Ντανιέλα μας ετοιμάζουν, εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες, ένα δείπνο υπερπαραγωγή.

Με standard τιμή ανά άτομο και fixed μενού, σε έναν χώρο/σαλόνι σπιτιού, τα πιάτα δεν σταματάνε να έρχονται. Θα απολαύσεις μια τεράστια ποικιλία από πιάτα pasta (από αυθεντική καρμπονάρα μέχρι λιγκουϊνι με κοτόπουλο και γεμιστά ραβιόλια) και κρέας (μοσχάρι tagliata), αλλά και εκπληκτικά γλυκά, όπως μαρέγκα, πανακότα, τιραμισού και κρεμ μπρουλέ.

Beerger

Στα όρια Αλίμου και Αγίου Δημητρίου, υπάρχει ένα μαγαζί που 1, 5 χρόνο τώρα συνδυάζει αρμονικά όλα όσα θέλουμε από μια ωραία έξοδο: Μια καλή κρύα μπύρα, ένα ζουμερό burger (του οποίου το μπιφτέκι φτιάχνεται με 100% ελληνικό κιμά), μια πλούσια ποικιλία τυριών-αλλαντικών, (ή άλλα πιάτα όπως για παράδειγμα μεξικάνικες λιχουδιές) και φυσικά, εξαιρετική ζωντανή μουσική.

Χαμηλός φωτισμός, ζεστοί τόνοι ξύλου, μεγάλη μπάρα και παλιά διάσπαρτα μουσικά όργανα δημιουργούν ένα κλίμα παρεϊστικο αλλά ταυτόχρονα μυστικιστικό που σε προετοιμάζει ιδανικά για το live που θα ακολουθήσει. Από ροκ στιγμές με κιθάρες, μέχρι παλιά καλά λαϊκά ή βραδιές stand up comedy.

Ψαραγορά Αμφιθέας, η “Θάλασσα”

Η ψαραγορά της Αμφιθέας, ονόματι “Θάλασσα”, μετρά μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας αλλά ήδη έχει βρει τον τρόπο ξεχωρίζει στους λάτρεις της ψαροφαγίας. Εδώ θα βρεις δύο πράγματα.

Αφενός, νωπά ψάρια απ’ όλη την Ελλάδα, από καΐκια που σεργιανίζουν σε όλα τα νησιά μας και ρίχνουν τα δίχτυα τους για την καλύτερη ψαριά. Πιστοποιημένα ιχθυοτροφικά ψάρια (τσιπούρες, λαβράκια, φαγκριά, μυλοκόπια), ψάρια πελαγίσια (φαγκριά, συναγρίδες, σφυρίδες, λαβράκια, στήρες, σκορπίνες, τσιπούρες), σαρδέλες, γαύρους, αθερίνα, χταπόδια, καλαμάρια, καραβίδες, όστρακα όλων των ειδών, σολομό και φρέσκο τόνο -που προμηθεύονται εστιατόρια sushi των Νοτίων- και τόσους ακόμη θαλάσσιους γευστικούς πειρασμούς.

Αφετέρου, μια μυρωδάτη κουζίνα που ψήνει για σένα το ψαράκι για να το απολαύσεις πανέτοιμο στο σπίτι σου. Bonus, μια εκπληκτική ψαρόσουπα.

Ψαράκι της σχάρας

Τι κάνεις αν είσαι επιχειρηματίας και συνειδητοποιήσεις ότι ο κόσμος δεν τρώει συχνά ψάρι; Τον διευκολύνεις, φτιάχνοντας ένα μαγαζί όπου προσφέρεις στους καταναλωτές φρέσκο και ποιοτικό ψάρι, έτοιμο για κατανάλωση. Αυτό σημαίνει ότι στο “Ψαράκι της σχάρας”, προμηθεύεται όλα τα υλικά από κορυφαίες εταιρείες και με σταθερή ποιότητα, έχοντας συνεργασίες με ψαράδες από Τήνο, Αμοργό, Μήλο, Σύρο, Μυτιλήνη, Λήμνο, για να σου ετοιμάσουν ένα ψάρι φρεσκότατο.

Το ψάρι μπορείς να το βρεις σε κάθε μορφή μαγειρέματος. Επίσης, μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου, μιας και φτιάχνουν δυο με τρία πιάτα ανά ημέρα, αλλά τα κλασικά τους είναι η ψαρόσουπα, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, τα ψητά ή βραστά λαχανικά και τα χόρτα.

Τρελός Γάιδαρος

Ο Τρελός Γάιδαρος, ή “Τρελογάιδαρος” -όπως αποκαλούν το μαγαζί οι θαμώνες του- είναι πλέον το μυστικό που έγινε σύνθημα. Το απόλυτο γαστριμαργικό σημείο, για να απολαύσεις καλαμάκι, μπιφτέκι γαλοπούλας αλλά και λαχταριστό πολίτικο κεμπάπ, όλα χειροποίητα.

Μια ιδιαίτερη μνεία για τα καλαμάκια κοτόπουλου (όλα από μπούτι Α’ διαλογής), αλλά και για το σαμάρι. Μία δημιουργία που σέβεται τον κάθε πεινασμένο και έχει ως στόχο να καλύψει τις πείνες στο έπακρο. Από καλαμάκια, μπιφτέκια μοσχαρίσια ή γαλοπούλας και κεμπάπ, μέχρι τραγανές πατάτες και λαχανικά, το σαμάρι του κάθε ενδιαφερόμενου μπορεί να γεμίσει με “πολύ απ’όλα”. Στο τραπέζι επιβάλλεται μια τυροκαφτερή (που είναι και σπιτική), μια σαλάτα Γάιδαρος και φυσικά οι φρέσκιες και κομμένες στο χέρι πατάτες με τη λιωμένη φέτα.

Castello

Η πίτσα του Castello είναι ό,τι πιο old school σε πιτσαρία στην περιοχή. Σταθερή αξία μέσα στα χρόνια για το νότιο -και όχι μόνο- κόσμο χάρη στην αναλλοίωτη γεύση και ποιότητά της. Διαθέτοντας “σπιτική” και ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας (δοκίμασε να βάλεις διπλή σάλτσα σε πίτσα και θα με θυμηθείς), αλλά και την χαρακτηριστική μεσαίου πάχους ζύμη, πεντανόστιμη και τραγανή, θυμίζει κάτι από παλιές, οικογενειακές εποχές.

Η πίτσα μαργαρίτα είναι μια από τις αγαπημένες, μιας και δεν έχει αλλάξει τα μυστικά επιτυχίας της, από το 1977 που πρωτοφτιάχτηκε στο κατάστημα του ιδιοκτήτη κυρίου Μπάμπη, ο οποίος δεν ακολούθησε ιταλική συνταγή, αλλά την κόπιαρε από την κουζίνα ενός αρχιμάγειρα στα κρουαζιερόπλοια στα οποία ήταν κάποτε ναυτικός.

Jaipur Palace

Στο Jaipur Palace, τόσο το ευγενέστατο προσωπικό, όσο και τα λαχταριστά πιάτα, θα σε μεταφέρουν σε ατμόσφαιρα Ινδίας από την πρώτη στιγμή. Κάσιους, κάρι, πιπεριές, κρεμμύδια, βούτυρα και αρωματισμένες σάλτσες.

Όποιο πιάτο κι αν διαλέξεις, κρύβονται πίσω τους προσεγμένες συνταγές που ακολουθούν πιστά την ινδική παράδοση, με βάση φρεσκότατα υλικά. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το πιο χαρακτηριστικό και παραδοσιακό πιάτο της ινδικής κουζίνας, το Murgh Tikka Masala: τρυφερά και λαχταριστά κομμάτια κοτόπουλου μαγειρεμένα με πικάντικα κρεμμύδια, σάλτσα ντομάτας και φυσικά έναν συνδυασμό μπαχαρικών που συνθέτουν την τελειότητα του.

Al Dente

Ήταν Σεπτέμβριος του 2000 όταν ο Δημήτρης Σιαντής, αποφάσισε να ανοίξει ένα ιταλικό εστιατόριο στο Καλαμάκι, στην οδό Θουκυδίδου.Είκοσι χρόνια μετά, το Al Dente κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Αλιμιωτών και όχι μόνο.

Ποια είναι η συνταγή για το «success story» του Al Dente; Αγνά υλικά, όχι εκπτώσεις στην ποιότητα, ζεστή ατμόσφαιρα και αντιμετώπιση του κάθε πελάτη σαν προσωπικό φίλο.Ριζότο παρμεζάνας Reggiano γαρνιρισμένο με ραγού από φρέσκο κρέας βουβαλιού, Vitello Tonnato, Μπιφτεκάκια Σολωμού με σως Remoulade, Ravioloni γεμιστά με αχλάδι και τυρί και Carpaccio di Μanzo, Scalopine al Limone

Bond Café Bar Restaurant

O νέος eco friendly χώρος στον Άλιμο, με επιλεγμένα ελληνικά και τοπικά προϊόντα, που φιλοδοξεί να γίνει το νέο στέκι μας.Μια πράσινη όαση χαλάρωσης, προνομιακά τοποθετημένη λίγα μέτρα μακρυά από το αγαπημένο μας Workout Hall (Μεγάλη του Γένους Σχολής 2), σε ένα από τα πιο ζεν σημεία του Αλίμου, μας περιμένει για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας ρόφημα αλλά και το θρεπτικό μας γεύμα.

Ξεκινώντας από πιάτα όπως super bowls με φρέσκα φρούτα & granola και κοτόπουλο στήθος με φρέσκο χυμό πορτοκάλι, πατάτες και καλαμπόκι baby για τους λάτρεις του fitness και συνεχίζοντας με λαχταριστά pancakes για αυτούς που ζητούν την ‘ατασθαλία’ τους.Το Bond Café Bar Restaurant, αποτελεί ένα νέο και φιλόδοξο all day project που έχει στόχο να αλλάξει, τα μέχρι τώρα δεδομένα του καφέ, του φαγητού και της διασκέδασης στα νότια προάστια.

Εδώ θα βρείτε -από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ- μια εκλεκτή ποικιλία από φρέσκα σνακ, υγιεινά smoothies, αλλά και γευστικά κυρίως πιάτα που σαγηνεύσουν εσάς και τον ουρανίσκο σας. Όλα αυτά σε ένα εστέτ περιβάλλον που χαλαρώνει τις αισθήσεις σας από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε εντός του.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share