Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Είσαι vegan και είναι... Τσικνοπέμπτη; Κανένα πρόβλημα! Που θα φας σουβλάκι... μανιταριών (και όχι μόνο) στην Αθήνα;

3 μαγαζιά όνειρο για κάθε vegan Αθηναίο!

20 Φεβρουαρίου 2020 10:04
Είσαι vegan και είναι... Τσικνοπέμπτη; Κανένα πρόβλημα! Που θα φας σουβλάκι... μανιταριών (και όχι μόνο) στην Αθήνα;

Είσαι vegan και είναι... Τσικνοπέμπτη; Κανένα πρόβλημα! Που θα φας σουβλάκι... μανιταριών και όχι μόνο στην Αθήνα; Αν δεν είσαι σου έχουμε και τα καλύτερα σουβλατζίδικα της Αθήνας!

Τι και αν είσαι vegan; Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και το Athensmagazine.gr σας προτείνει τα μαγαζιά στην Αθήνα όπου θα απολαύσεις την μέρα με σουβλάκι μανιταριών και άλλων εναλλακτικών ψητών λαχανικών!

Είστε έτοιμοι;

Cookoomela Grill

Στον αριθμό 43-45 της οδού Θεμιστοκλέους, η vegan πρόταση της Τσικνοπέμπτης προσφέρει γύρο μανιταριών και ένα σουτζουκάκι από φακή ως βάση για το σουβλάκι σας σε αλάδωτη πίτα, καλαμποκιού ή ολικής.

Είτε επιλέξετε το Red με αβοκάντο Κρήτης, φυτική μαγιονέζα φτιαγμένη από βιολογικό μηλόξιδο και βιολογικό γάλα σόγιας, σάλτσα ντομάτας (μια γνήσια σιτσιλιάνικη συνταγή), σαλάτα και πατάτες είτε το Yellow με αβοκάντο, φυτική μαγιονέζα, χειροποίητη μουστάρδα, σαλάτα και πατάτες, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο γύρος μανιταριών θα σας εκπλήξει.

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε το Kebab με σουτζουκάκια από φακή, σάλτσα ντομάτας, τυρί κρέμα από αμύγδαλο.

Πρώτες ύλες εξαιρετικά διαλεγμένες, σάλτσες φανερά σπιτικές και μερίδες πολύ χορταστικές!

Ιnfo: Cookoomela Grill, Θεμιστοκλέους 43-45, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 6450700

Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Σε μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη σας καλεί και το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σε συνεργασία με το AlternATE, το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής και την One Project, δίνουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην Τσικνοπέμπτη χωρίς τα κλασικά εδέσματα αλλά πάντα με κέφι και νοστιμιά.

Το βίγκαν μενού της ημέρας θα επιμεληθούν οι: Στάθης Αλεξάνδρου, Agelos Tsoukalos, Zannis Zouganelis, Sofia Kanellou και Stavros Karagilanis. Και θα περιλαμβάνει διάφορα ψητά λαχανικά στα κάρβουνα, μπιφτέκια φακής, γύρο μανιταριών και σέιταν, μπριζολάκια σόγιας, σουβλάκια τέμπε, τζατζίκια, kale chips, σαλάτες, πατάτες και πολλά άλλα.

Πιτόγυρα vegan, σαλάτα μυρωδικών, vegan γύρος (σέιταν+πλευρώτους), σάλτσα πιπεριάς φλωρίνης

Κατά τις 21:30 το κέφι θα ανεβάσουν κατακόρυφα οι περιπλανώμενοι μουσικοί του συλλόγου Περπερούνα και φυσικά δεν θα μας λείψουν ούτε οι γλυκιές απολαύσεις.

Info: Το Καφενείο Στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140, Αθήνα, Τηλέφωνο: 211 2217260

Peas

Η Τσικνοπέμπτη στο Peas είναι πλέον θεσμός! Και τσίκνισμα και νοστιμιά και σεβασμός σε όλα τα… όντα!

Το λιλιπούτειο μαγαζί στο Κουκάκι σας περιμένει για πίτες τσέπη ή αραβικές με γύρο σεϊτάν, μαριναρισμένο τέμπε και τόφου, καθώς και το σουβλάκι με μανιτάρια.

Ακόμα κι αν δεν είστε χορτοφάγοι, θα βρείτε κάτι να ανακαλύψετε, να δοκιμάσετε και να απολαύσετε. «Give peas a chance» είναι το motto του μαγαζιού, και μάλλον όχι άδικα!

Info: Peas, Φαλήρου 40, Κουκάκι, τηλ. 2109218875

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share