Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι πιο νόστιμες πατάτες baby στον φούρνο!

Θα πάθετε πλάκα με αυτήν την συνταγή!

27 Σεπτεμβρίου 2019 15:23
Οι πιο νόστιμες πατάτες baby στον φούρνο!

Οι πατάτες είναι ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε! Οι παραλλαγές είναι άπειρες και οι ιδέες πολλές! Αυτήν την φορά σας προτείνει το Athensmagazine.gr ονειρεμένες πατάτες φούρνου με βούτυρο!

Υλικά Συνταγής:

1/2 κιλό baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)
50 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ. ζωμό κότας
2 κ.σ μουστάρδα
το χυμό από ένα μικρό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1-2 πρέζες φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση:

Για τις πατάτες βουτύρου, διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε στη μέση.


Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.

Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.

Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακιά, βουτυράτη και υπέροχη.

Τη σερβίρετε σκέτη με πράσινη σαλάτα σαν γεύμα ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε κρέας, ψάρι η πουλερικά. Ιδανική συνταγή για τραπέζι!

Τέλειες λεμονάτες baby πατάτες!

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή από αυτή που σας προτείνουμε! Το Athensmagazine.gr σας προτείνει τις τέλειες λεμονάτες πατάτες baby!

Υλικά:

2 κιλά πατατούλες Baby με τη φλούδα
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο


2 λεμονιών το χυμό
2 πορτοκαλιών το χυμό
2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1/2 λεμονιού το ξύσμα
1 κ.σ. δενδρολίβανο, θρυμματισμένο + 4-5 κλωναράκια επιπλέον
1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα εσπεριδοειδών, τη μουστάρδα, το θρυμματισμένο δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
Βάζετε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις ανακατεύετε με τα χέρια για να πάει η σάλτσα παντού. Ρίχνετε το ζωμό κότας, τοποθετείτε τα κλαράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στις πατάτες και τις ψήνετε για 1-1 ½ ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατά διαστήματα ανακινείτε το ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό βραστό νερό.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share