Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η πιο εύκολη και προπάντων νόστιμη ζύμη πίτσας που μπορείς να φτιάξεις! (video)

Δοκίμασέ το!

19 Απριλίου 2019 10:12
Η πιο εύκολη και προπάντων νόστιμη ζύμη πίτσας που μπορείς να φτιάξεις! (video)

Σπιτική ζύμη για πίτσα!

Δεν υπάρχει κάποιος στον οποίο ΔΕΝ αρέσει η πίτσα.
Κι αυτό γιατί πιστεύω πως υπάρχει κάτι που να ΜΗΝ σου αρέσει στην πίτσα.
Και δεν είναι μόνο η γευστική μοναδική αίσθηση που σου αφήνει μια πίτσα, αλλά είναι και όλο το feeling – συναίσθημα που σου προκαλεί.
Και ναι, μπορεί η κατεψυγμένη από το σούπερ μάρκετ να έχει επίσης την ευκολία της, αλλά δεν παύει να είναι κατεψυγμένη.
Τι λες λοιπόν, να οργανωθείς λιγάκι (στους χρόνους εννοώ) και να ετοιμάσεις εσύ με τα χεράκια σου την δική σου σπιτική ζύμη για πίτσα;
Εξάλλου δεν θέλει και πολλά. Και σίγουρα τα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.
Και είναι και μεγαλύτερη η ικανοποίηση, το να προσφέρεις το δικό σου δημιούργημα σε φίλους, οικογένεια και παιδιά.
Και μην «μασάς» με όσους λένε πως η πίτσα ψήνετε καλύτερα σε φούρνο από ηφαιστειακές πέτρες Βεζούβιου,
ή πως η ζύμη της πρέπει να τινάζεται στον αέρα 850 φορές!
Φτιάξτην και μην ξεχάσεις να μου στείλεις σε μήνυμα, φωτογραφία στο facebook ή στο instagram για να την δεις να δημοσιεύεται. Εύκολα και νόστιμα μπισκότα με ταχίνι νηστίσιμα!

Υλικά
750 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 ml χλιαρό νερό

για την πίτσα με πέστο βασιλικό
2-3 κ. σ. πέστο βασιλικό
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
τοματίνια

για την πίτσα με σάλτσα ντομάτα
2-3 κ. σ. σάλτσα ντομάτα
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

Διάβασε πως γίνεται η σπιτική ζύμη πίτσας1. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
1. Σ’ ένα μεγάλο φαρδύ μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά και τα ανακατεύω.
2. Προσθέτω το χλιαρό νερό* στο αλεύρι και ξεκινώ να ζυμώνω με τα χέρια.
3. Όταν η ζύμη** αρχίζει να «δένει» συνεχίζω το ζύμωμα στον πάγκο της κουζίνας, τον οποίο έχω αλευρώσει ελαφρά.
4. Ζυμώνω*** χρησιμοποιώντας κυρίως το πίσω μέρος της παλάμης με το ένα χέρι και τραβώντας, ενώ συγκρατώ την άκρη της ζύμης με το άλλο χέρι.
5. Ζυμώνω σε ένα όμορφο καρβελάκι, το τοποθετώ πίσω στο μπολ και το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Αφήνω τη ζύμη σε ζεστό σημείο, μακριά από παράθυρα και πόρτες που ανοιγοκλείνουν, για μία ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, λαδώνω με λίγο ελαιόλαδο το ρηχό ταψί του φούρνου της κουζίνας, βάζω τη ζύμη και την ανοίγω με τα χέρια.
7. Στη μία μεριά απλώνω πέστο βασιλικό και στην άλλη μεριά σάλτσα ντομάτα
Στο μεριά με το πέστο βασιλικό, προσθέτω τοματίνια και φρέσκια μοτσαρέλα.
Στη μεριά με τη σάλτσα ντομάτα, προσθέτω τοματίνια, φρέσκια μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό.
8. Ψήνω την πίτσα σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 250 για 10-15 λεπτά.

Εύκολη και ελαφριά συνταγή για κρέπες!

Ποιος δεν έχει λιγουρευτεί κάποια στιγμή μια λαχταριστή κρέπα; Γιατί να τρέχετε να βρείτε ανοιχτό μαγαζί για να την πάρετε ενώ μπορείτε πανεύκολα και γρήγορα να την φτιάξετε μόνοι σας! Τι; Δεν μας πιστεύετε; Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε!

Υλικά:
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1 αβγό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και το αβγό και τα χτυπάμε στο μίξερ.

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο και το βάζουμε στο μάτι να ζεσταθεί.

Με μια κουτάλα της σούπας παίρνετε μείγμα και το ρίχνετε με σταθερές κινήσεις μέσα στο τηγάνι ώστε να απλωθεί και να πάρει την στρογγυλή μορφή της κρέπας.

Μόλις ροδίσει, με μια σπάτουλα ή ότι σας βολεύει την γυρίζετε από την άλλη μεριά για να ψηθεί.

Μόλις ψηθεί τη βγάζετε από το τηγάνι, βάζετε την γέμιση της αρεσκείας σας, τη τυλίγετε και καλή σας όρεξη!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share