Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα αγαπημένα μας μέρη για Κυριακάτικο Brunch στον Πειραιά!

Θα τα λατρέψετε!

12 Μαΐου 2019 10:20
Τα αγαπημένα μας μέρη για Κυριακάτικο Brunch στον Πειραιά!

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, βάλαμε πλώρη προς… θάλασσα! Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη η πρώτη μας επιλογή από τον χιλιοτραγουδισμένο Πειραιά, την πόλη που έχει ακόμα διατηρήσει το άρωμα την παλιάς συνοικίας στις περισσότερες γειτονιές του!

Μια περιοχή με ιστορία, διαχρονικά μαγαζιά και ζεστούς ανθρώπους, που δεν παύει να ανανεώνεται και να εξελίσσεται. Μάλιστα, η ολοκλήρωση των έργων του μετρό και τραμ θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την πρόσβασή μας και θα ανοίξει ένα νεό δρόμο για την αναγέννηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Η περιοχή που έχει ταυτιστεί όσο καμία άλλη με ηλιόλουστα κυριακάτικα μεσημέρια, έχει πλέον ακολουθήσει πιστά τη μόδα του Κυριακάτικου brunch, με ολοκαίνουρια αλλά και πιο κλασσικά στέκια!
Αυτά είναι τα αγαπημένα μας spots για γευστικές πρωινές βόλτες!

Ρεπορτάζ - Κείμενο: Σίσσυ Παστελάκου ([email protected])

Che Cocina y Barra Sudamericana
Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 2104296660

Μια εξωτική όαση στο κέντρο του Πειραιά, που, με σήμα κατατεθέν τη «χιλιοφωτογραφημένη» Φρίντα Κάλο στον εξωτερικό του τοίχο, έχει γίνει ένα από τα πιο «instagrammable» μαγαζιά της περιοχής! Ένας all day, πολύχρωμος χώρος, με ethnic πινελιές τόσο στη διακόσμηση όσο και στις γεύσεις, μας υποδέχεται από νωρίς στη χαλαρωτική του ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε καφέ & ένα πλούσιο brunch, ενώ το μενού του, που έχει επιμεληθεί ο Χάρης Στασινός, μας ταξιδεύει σε δημιουργικά γευστικά μονοπάτια. Το βράδυ, οι ρυθμοί ανεβαίνουν και τη σκυτάλη παίρνει η εκλεκτή signature cocktail list υπό τους ήχους ψαγμένων μουσικών επιλογών.
Καθημερινά 10:00-03:00

Beluga
2ας Μεραρχίας 8, Τ. 210 411 6505

Σημείο συνάντησης του εκλεκτικού κοινού της πόλης, το Beluga μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται για την ιδιαίτερη διακόσμησή του, την υψηλή ποιότητα των παροχών του αλλά και την εμβληματική τοποθεσία του στην θρυλική περιοχή της Τρούμπας. Σε αυτό το «αριστοκρατικό» περιβάλλον απολαμβάνουμε καθημερινά από νωρίς εκλεκτό καφέ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κουζίνα, τόσο με τις λαχταριστές προτάσεις του brunch menu (10:00 – 17:00), όσο και του ανανεωμένου lunch & dinner menu, που προτείνει ένα γευστικό ταξίδι με πιάτα εμπνευσμένα από την Μεσόγειο, την Ευρώπη και την Ασία!
Καθημερινά 09:00-03:00, Σάβ./Κυρ. 09:00 - όσο πάει
(11:00 - 00:00 η κουζίνα)

Hurry Up Street Food
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9

Μία ιδιαίτερη γαστρονομική πρόταση φωλιάζει στην καρδιά του Πειραιά, στην ήσυχη πλατεία Τερψιθέας, με την υπογραφή του chef Χάρη Μπονάνου. O δημοφιλής chef συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό παιχνίδι Master Chef. Πλέον, μέσα από ένα δικό καινοτόμο project μιας προσκαλεί σε γαστρονομικά ταξίδια και μας συστήνει νέες, ιδιαίτερες, φρέσκες γεύσεις! Let’s get lost η επιγραφή του, μας προιδεάζει για τις εξωτικές του γεύσεις. Με σήμα κατατεθέν μια καντίνα φαγητού, το Hurry Up ταξιδεύει τους απανταχού street food lovers στα αρώματα της Κούβας! Σε έναν ιδιαίτερο χώρο, με 2 μεγάλα εξωτερικά τραπέζια, απολαμβάνουμε λαχταριστό brunch με πολλές νοστιμότατες παραλλαγές αυγών, αλλά και κορυφαία πιάτα με ethnic χαρακτηριστικά και street φιλοσοφία, όλα από χειροποίητες παρασκευές και εκλεκτές ύλες. Highlight τα bao burgers με ευφάνταστους συνδυασμούς υλικών.

Καθημερινά εκτός Δευτέρας 10:00-00:00

Αργυρώ
Αγγέλου Μεταξά 7-9, Πασαλιμάνι, Τ. 210 4111212

Στη θρυλική «Πασαρέλα» του Πειραιά, τον πολυσύχναστο πεζόδρομο που έχει αποτελέσει ανέκαθεν σημείο συνάντησης των απανταχού Πειραιωτών, βρίσκουμε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο, με ατού του τη θεά στο Πασαλιμάνι και τη Μαρίνα Ζέας από τον επάνω όροφο, αλλά και στην περατζάδα από τα εξωτερικά του τραπεζάκια. Με highlight τις αμέτρητες, ολόφρεσκες γεύσεις παγωτού που παρασκευάζονται καθημερινά στο εργαστήριό της, η «Αργυρώ» μας λέει την πιο γλυκιά καλημέρα με μια μεγάλη ποικιλία από ροφήματα & χυμούς, τα οποία συνοδεύουν μοναδικά τα πληθωρικά γλυκά της. Εμείς σας προτείνουμε, μαζί με τον καφέ σας, να δοκιμάσετε το μοναδικό red velvet cake!
Καθημερινά, 09:00-01:00

King George XIV
Βασ. Γεωργίου Α’ 14, Τ. 211 7201808
Ένα Cafe- Brasserie στην καρδιά του Πειραιά, μας υποδέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στον ανακαινισμένο χώρο του, που θυμίζει bistrot ! Μια «προσεγμένη» πολύχρωμα στοά, με exotic διακοσμητικές πινελιές και παριζιάνικο αέρα, έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια της περιοχής, για τον πρώτο καφέ της ημέρας & ένα απολαυστικό brunch τα Σαββατοκύριακα, πριν ή μετά την καθιερωμένη βόλτα στα μαγαζιά της Γεωργίου. Τις καθημερινές, γεμίζει από κόσμο που θέλει να απολαύσει ένα light lunch break, ενώ όταν βραδιάσει, μας υποδέχεται για το απαραίτητο socializing με τη συνοδεία μιας ενδιαφέρουσας επιλογής από την εκλεκτή cocktail list!
Καθημερινά 09:00-02:00

Belle Amie
Aγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Τ. 2104175740
Στην καρδιά του Πειραιά, συναντάμε ένα υπέροχο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο που μας ταξιδεύει με το vintage touch του, την ιδιαίτερη αισθητική του και την παρείστικη αύρα που αποπνέει. Το Belle Amie αποτελεί έναν all day χώρο, που φημίζεται για το εξαιρετικό του brunch, την προσεγμένη του μπάρα και τις ψαγμένες μουσικές του επιλογές, σε ένα υπέροχο comforting περιβάλλον που παντρεύει επιτυχώς την αίγλη μιας αλλοτινής εποχής με την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης. Ο Marko Rossi έχει επιμεληθεί ένα εξαιρετικό μενού μεσογειακής και μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας, κατατάσσοντάς το σε μια από τις αγαπημένες μας επιλογές και για dinner!
Καθημερινά 09:00-03:00

Estrella
Ζέας 145, Τ. 210 412 0010
Ο ναός του «μπουγατσάν» και των pancakes, το αγαπημένο Estrella, έβαλε φέτος πλώρη για λιμάνι και έχει καταφέρει, μέσα σε λίγους μήνες, να γίνει το πιο hot στέκι για το καθιερωμένο πλέον Κυριακάτικο brunch! Στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό κτήριο της περιοχής, με τραπεζάκια έξω για τις ηλιόλουστες ημέρες, το Estrella μας μυεί στην φιλοσοφία του all day brunch, κάνοντας τις Κυριακές μας να διαρκούν περισσότερο! Ο cozy χώρος του ενδείκνυται για μια χαλαρή έξοδο στη περιοχή, για απογευματινό καφέ & γλυκό, αλλά και για after work drinks. Το μενού του δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: αυγά σε όλες τους τις εκδοχές, ολόφρεσκα σάντουιτς, λαχταριστά pancakes (αλμυρά & γλυκά) σε ευφάνταστους συνδυασμούς δεσμεύονται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Καθημερινά 09:00-23:00

UniQko
Ακτή Θεμιστοκλέους 40
Ένα πρωτότυπο νεοϋορκέζικο concept με μοντέρνα αισθητική, έμπνευση του έμπειρου chef Νίκου Μαρίνου, έχει αναδειχθεί στο απόλυτο spot για brunch, steak & sushi, κρατώντας μια αρμονική ισορροπία ανάμεσα στις τρεις εμπνευσμένες κάρτες του… Το brunch κινείται σε αμερικάνικο στυλ, με «δημιουργικές» προτάσεις, το sushi μενού μας μυεί σε έναν απολαυστικό μικρόκοσμο με τα signature new york style inside out rolls, ενώ παράλληλα οι λάτρεις της κρεατοφαγίας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε premium κοπές. Last but not least, τα εξαιρετικά επιδόρπιά του!
Καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 10:00-01:00.

Darling The Bar
Δραγάτση 8, T. 210 4101410
Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Κοραή και το Δημοτικό Θέατρο, στην καρδιά του Πειραιά, βρίσκουμε το Darling – The Bar. Με παρουσία από το 2015, έχει πλέον αναδειχθεί στο απόλυτο meeting point του πεζόδροµου της Δραγάτση, που γεμίζει με κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας! Στον µεγάλο και ντιζαϊνάτο χώρο του οι θαµώνες απολαμβάνουν από νωρίς καφεδάκι, τα µεσηµέρια δοκιµάζουν πιάτα διεθνούς κουζίνας, pizza και pastα, ενώ τα βράδια «ξεσηκώνονται» με cocktails και µουσικές κυρίως 80’s-90’s. Απόλυτο talk of the town αποτελεί το πλούσιο & γευστικό brunch menu του που γευόμαστε από νωρίς τα Σαββατοκύριακα, με επιλογές όπως avocado toast, αλμυρά και γλυκά pancakes αλλά και vegan προτάσεις για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.
Καθηµερινά από τις 09:00.

Ζαχαροπλαστείο η Στάνη
Πλατεία Κοραή, T. 210 4174235
Είναι ένα από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία του Πειραιά και ίσως και της Αθήνας! Με 86 χρόνια που συμπληρώνει φέτος στο ενεργητικό της, έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την ανεξίτηλη σφραγίδα που έχει αφήσει στην πόλη! Εδώ θα δοκιμάσετε γιαούρτια, ρυζόγαλα, κρέμες ετοιμάζονται εδώ καθημερινά από ελληνικό γάλα μικρών παραγωγών και βέβαια ακαταμάχητα σιροπιαστά με αποκορύφωμα το γαλακτομπούρεκο, τον μπακλαβά με αμύγδαλα, τις τουλούμπες και τα σαβαρέν, φτιαγμένο με την αυθεντική σμυρνέικη συνταγή. Πέραν των γλυκών απολαύσεων, αξίζει να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές πίτες με χωριάτικο φύλλο.
Καθημερινά 06:00-02:00.

Belle Epoque
Αριστοτέλους 10, Τ. 210 429 7300
Χωμένο στον ήσυχο πεζόδρομο της Αριστοτέλους, μόλις 2 βήματα από την πλατεία Κοραή και το Δημοτικό θέατρο, συναντάμε το Mπελ Επόκ, ένα μαγαζί που με την vintage αισθητική του και τις 60s διακοσμητικές του επιρροές, μας ταξιδεύει στον χρόνο! Ένας χώρος χαρούμενος και φωτεινός, με ιδιαίτερες πινελιές (το ασπρόμαυρο πλακάκι στο πάτωμα, το αίθριο) που έχει γίνει αγαπημένο στέκι χάρη στο φημισμένο του, λαχταριστό, all day brunch menu, τα δροσιστικά cocktails του (επίσης all day!) και τον εκλεκτό του καφέ (με χαμηλή οξύτητα και χαρμάνια πλούσια σε γεύση και αρώματα). Όλα αυτά, υπό τους ήχους ψαγμένων μουσικών επιλογών που μας μεταφέρουν στην «Ωραία Εποχή».
Καθημερινά από τις 09:00

Rocambolesco
Μαρίνα Ζέας, Τ. 210 452 3779

Όταν ένα μαγαζί συνδυάζει handmade Gelato & νόστιμο Brunch μενού, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος! Η αγαπημένη άφιξη στη δημοφιλή περατζάδα της Μαρίνας Ζέας, αν και μετράει λιγότερο από ένα χρόνο παρουσίας, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα αγαπημένα στέκια Πειραιωτών και μη, με ατού το χειροποίητο αυθεντικό gelato και το λαχταριστό all day μενού που έχει επιμεληθεί ο chef Γιώργος Μακρής. Όλα αυτά σε έναν περιποιημένο χώρο, περιτριγυρισμένο από λουλούδια, με τραπεζάκια έξω και θέα στη μαρίνα! Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την χειροποίητη πίτσα και τη σαλάτα με προσούτο, και, φυσικά, μία από τις αμέτρητες γεύσεις gelato!

Kαθημερινά 09:00-02:00

Cartéλ • Entertainment Corner •
Ακτή Κουμουνδούρου 62, Τ. 210 412 5378

Το Cartéλ, στην ιστορική γωνία της Ακτής Κουμουνδούρου και Επιδαύρου στην φημισμένη & πανέμορφη γειτονιά του Μικρολίμανου, δε χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις: Aποτελεί, από τότε που άνοιξε, αγαπημένο στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας! Με δυνατό του χαρτί το μοναδικό του location πάνω στη θάλασσα, έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς θαμώνες, που το επισκέπτονται από νωρίς για ένα πλούσιο brunch, έως τις πρώτες πρωινές ώρες για διασκέδαση που... χτυπάει κόκκινο! Στον προσεγμένο του χώρο, στα εξωτερικά σε απόσταση αναπνοής από τα ιστιοπλοϊκά αλλά και στο καταπράσινο roof garden με την εντυπωσιακή του θέα, μπορεί κανείς να απολαύσει εκλεκτό καφέ, ιδιαίτερα σάντουιτς, αυγά σε όλες τις εκδοχές, burgers και, φυσικά, ολόγλυκες δημιουργίες!

Καθημερινά από τις 08:00

Foyer Cafe Bistrot
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Τ. 21 0410 0450
Ένα γνήσιο bistrot άνοιξε τις πόρτες του εντός Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ενός εμβληματικού κτηρίου με ιστορία 120 χρόνων, με σκοπό να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη. Tο Foyer Café Bistrot, που φέρει την υπογραφή των Πειραιωτών Κοσμά Καραβά, Δημήτρη Παναγόπουλου και Γιώργου Νικολάου, έχει ήδη αναδειχθεί στο στολίδι της πόλης, καθώς προβάλλει με μοναδικό τρόπο την αίγλη του παρελθόντος μέσα από ένα «σύγχρονο» πρίσμα. Ένα αυθεντικό μπαρόκ σκηνικό, λοιπόν, αποτελεί την καθημερινή απόλαυση Πειραιωτών και μη, που επιθυμούν να απολαύσουν τα ιδιαίτερα ροφήματα & το εκλεπτυσμένο του μενού.
Καθημερινά, 10:00-00:30

Δείτε όλα τα μαγαζιά στο athensmagazine.gr!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share