Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Bao Buns: Η νέα Ασιατική μόδα που ήρθε και στην Ελλάδα! Δες τα 11 καλύτερα στέκια για να τα δοκιμάσεις!

30 Νοεμβρίου 2017 08:11
Bao Buns: Η νέα Ασιατική μόδα που ήρθε και στην Ελλάδα! Δες τα 11 καλύτερα στέκια για να τα δοκιμάσεις!

Είναι αφράτα, μαλάκα σαν το βαμβάκι, λευκά σαν το χιόνι και ψήνονται στον ατμό. Είναι τα ψωμάκια που τρώνε στην Ασία και η νέα μόδα που χτύπησε την πόρτα των αθηναϊκών street food και όχι μόνο. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 11 μέρη όπου θα τα απολαύσετε.

Mr. Pug’ s Canteen
Ο chef Γιώργος Βενιέρης αγαπά τα bao bun. Τόσο πολύ που πριν από λίγο καιρό άνοιξε αυτό το μικρό μαγαζί, σε έναν πεζόδρομο του Χαλανδρίου και σερβίρει αποκλειστικά και μόνο, αυτά τα αμαρτωλά μαλακά ψωμάκια ατμού. Ο κατάλογός του απαρτίζεται από έξι επιλογές με το πληθωρικό Xl bao beef burger αλλά και το bao dog, μια διαφορετική εκδοχή του hot dog, με το χειροποίητο λουκάνικο από κοτόπουλο, να ξεχωρίζουν.
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824001

Food Mafia
Ο Ηλίας Σκουλάς ήταν από τους πρώτους που έβαλαν τα bao buns στη ζωή μας. Από το πρώτο του εστιατόριο στη Γλυφάδα, ύστερα στο κέντρο και τώρα πια στα βόρεια. Ναι εκεί πήγε με το μαφιόζικο Food Mafia που άνοιξε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Στο καινούργιο λοιπόν στέκι έχει φτιάξει εκτός των άλλων και πέντε διαφορετικές προτάσεις με bao με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως αυτό με την κροκέτα πάπιας, κονφί από καρπούζι και σάλτσα φυά γκρα.
Χαριλάου Τρικούπη 6, Νέα Ερυθραία, τηλ. 2106233600

Big Kahuna
Σε μια παλιά αποθήκη στο Μεταξουργείο ο Στέφανος Στεφανίδης έχει στήσει τη δική του παραλία και πάνω σε αυτή μια καντίνα που σερβίρει ποτά αλλά και αλμυρές εξωτικές προτάσεις. Από τον κατάλογο του δεν θα μπορούσε να λείπουν και τα ψωμάκια ατμού. Στη δική του εκδοχή ο Στέφανος γεμίζει το bao bun με burger από ψητή πάπια, τηγανητά νουντλς, χειροποίητες πίκλες αγγουριού, hoisin mayo και spring onions.
Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, 210 5244100

Pink Flamingo
Ο Βασίλης Καλλίδης αγάπησε τα bao από ένα ταξίδι του στην Ασία. Επιστρέφοντας στην Αθήνα έφαγε τον κόσμο μέχρι να βρει την ιδανική γι’ αυτόν συνταγή. Αφού τα κατάφερε, μαζί με τη φίλη του Ντόρις άνοιξαν ένα μικρό μαγαζί στην πολυεθνική γειτονία του Συντάγματος. Το ονόμασαν Pink Flamingo και σερβίρει dim sum και φυσικά bao. Κάθε μέρα γεμίζεται και διαφορετικά- για να μην βαριόμαστε- ενώ έχει και vegan εκδοχή με τεριγιάκι τόφου, κίμτσι, σος από φιστικοβούτυρο και λαχανικά.
Σκούφου 2, Σύνταγμα, τηλ. 2103316177.

La Pantera Negra
Η Nikkei κουζίνα του Δημήτρη Κατριβέση είναι μια πρόκληση από μόνη της. Τα ceviche και τα tiranditos μπορεί να κυριαρχούν στο μενού του, όμως δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα bao που δεν έχει χάσει τη θέση του στον κατάλογο από την ημέρα που άνοιξε. Η εκδοχή του Δημήτρη το θέλει γεμιστό με χοιρινό, πίκλα αγγουριού, κίμτσι και γιαπωνέζικη μουστάρδα.
Καλογριώνη 6, Πλάκα, τηλ. 2130364214

Nolan
Από τη στιγμή που άνοιξε έγινε ένα από πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της πόλης. Και όχι άδικα. Τα πιάτα του Σωτήρη Κοντιζά έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα που σε κερδίζουν. Όπως και το bao του. Αφράτο, γεμιστό με χοιρινό και μαρμελάδα βερίκοκο που δεν σου φτάνει μόνο ένα, θέλεις πάντα και άλλο.
Βουλής 31, Σύνταγμα, τηλ. 2103243545

The Clumsies
Είναι γνωστό για τα κοκτέιλ του αλλά και τους bartender. Κατέχει την ένατη θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα bar του κόσμου. Όμως αυτό ίσως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι έχει και αυτό bao. Όχι επειδή έγιναν της μόδας, αλλά από τις αρχές του Σεπτεμβρίου που ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τον chef Ζαν Μεταγιέ τους ετοίμασε μια τριλογία από αυτά τα αφράτα ψωμάκια. Το ένα ντυμένο στα κόκκινα, λόγω παντζαριού, γεμίζεται με τηγανιτό τόφου, καραμελωμένα κρεμμύδια και γλυκόξινη σάλτσα, το άλλο μαύρο από το μελάνι σουπιάς υποδέχεται μπακαλιάρο, παστέλι και πουρέ μελιτζάνας και το τελευταίο το παραδοσιακό φοράει λευκά και γεμίζεται με πανσέτα, cheddar και μουστάρδα.
Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 2103232682

Nikkei
Η ομάδα του chef Θάνου Στασινού συνεχίζει τα μαθήματα της Nikkei κουζίνας ασταμάτητα εντός και εκτός Αθηνών. Την αθηναϊκή του βερσιόν θα τη βρεις στη βεράντα του ξενοδοχείου St. George Lycabettus και τη νησιώτικη στην Μύκονο. Το bao που ετοιμάζουν έχει πάπια Πεκίνου, hoisin sauce, ginger, καρότο και σησαμέλαιο και θέλεις να το φας με τη μία.
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, ξενοδοχείο St. George Lycabettus.

Hytra
Στη βεράντα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όπου ξεκαλοκαιριάζει και φέτος η Hytra, θα βρούμε τον ταλαντούχο chef Τάσο Μαντή. Ανάμεσα στα ευφάνταστα δημιουργικά πιάτα που περιέχει ο κατάλογος θα βρούμε και μια άλλη εκδοχή του ασιατικού ψωμιού. Γεμιστό από σιγανοψημένο χοιρινό, kimchi από κόκκινο λάχανο και σάλτσα από δαμάσκηνο.
Λ. Συγγρού 107, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τηλ. 2103316767

K8
Στην Ερμού ανάμεσα στο Μοναστηράκι και στο Θησείο, βρίσκεται κρυμμένο το Κ8. Στο comfort memu του θα συναντήσουμε και μια τριλόγια από bao. Το ένα γεμίζεται από κοτόπουλο, το άλλο από μοσχάρι και το τρίτο από αρνί.
Ερμού 119, Αθήνα, τηλ. 2103315407

Mr. Dim
Χαμένο μέσα στα στενά της Ν. Σμύρνης ο κύριος Dim σερβίρει πιάτα μα ασιατικό χαρακτήρα. Δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και τα bao που τελευταία γνωρίζουν μεγάλες δόξες. Ειδικά εκείνο με το σπιτικό μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, wasabi, teriyaki sauce, πίκλες, ντομάτα, κινέζικο λάχανο και spicy mayo.
Κράτητος 9 & Ευρυδάμαντος 59, 210 9356041

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share