Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η οικογενειακή ταβέρνα στην Αγιά Βαρβάρα που μας σύστησε τις... «εξωτικές» γεύσεις!

17 Φεβρουαρίου 2018 09:16
Η οικογενειακή ταβέρνα στην Αγιά Βαρβάρα που μας σύστησε τις... «εξωτικές» γεύσεις!

Κρυμμένη εδώ και 17 χρόνια σε μια ήσυχη γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας, η οικογενειακή ταβέρνα Φοίνικες δεν συγκαταλέγεται τυχαία στα top secrets της πόλης!

Κείμενο και φωτογραφίες: Τίτι Βελοπούλου και Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Κι αυτό γιατί ο έμπειρος στον χώρο της εστίασης Κώστας Σαριάνογλου κατάφερε να προσελκύσει σε αυτή τη συνοικία των δυτικών προαστίων κόσμο απ’ όλη την Αθήνα όχι μόνο λόγω της ποιότητας αλλά και λόγω του κάπως… εκκεντρικού, θα λέγαμε, μενού του.

Εκτός από τον προσεγμένο χώρο, που µας κάνει να νιώθουµε αμέσως όλοι μια μεγάλη παρέα, φημίζεται και για τις παραδοσιακές νοστιµιές στη σούβλα µε πρώτες και καλύτερες το επτανησιακό φρυγαδέλι (αρνίσιο συκώτι τυλιγµένο σε µπόλια), το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, την προβατίνα, αλλά και μερακλίδικους μεζέδες, όπως η τηγανιά και ο µπεκρή µεζές, που συνοδεύουμε με φρέσκες σαλάτες και φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες.

Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η μεγάλη γκάμα σε... κυνήγι. Δίπλα στα κλασικά ορτύκια, πέρδικες –που φυσικά υπάρχουν– θα βρείτε και… βίσονα, στρουθοκάμηλο, κροκόδειλο, καγκουρό, ζέβρα!

Όσο περίεργα κι αν ακούγονται, η διατροφή με τα... «εξωτικά» φαγητά, εκτός του ότι αποτελεί πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών, ανταμείβει και γευστικά.

Ακόμη κι εσείς που μπορεί να είστε λίγο διστακτικοί, αξίζει να τα παραγγείλετε ως έναν λαχταριστό μεζέ για τη μέση.

Άλλωστε, το κρέας βίσονα δεν απέχει από το συκώτι, του κροκόδειλου είναι κάτι ανάμεσα σε κοτόπουλο και ψάρι, ενώ το φιλέτο ζέβρας θυμίζει ψαρονέφρι.

Όσο για τη στρουθοκάμηλο, από ταμπιο... συνηθισμένα και πιο υγιεινά κρέατα, σας διαβεβαιώνω ότι συναγωνίζεται σε νοστιμιά το μοσχαρίσιο γάλακτος!

Όλα καταφτάνουν στο τραπέζι σας φιλεταρισμένα (από εξαιρετικά εκτροφεία) και ψημένα με μαεστρία στη σχάρα.

Μια γευστική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

Info:

Βύρωνος 10 & Αγίας Βαρβάρας, Αγία Βαρβάρα, T. 210 5611103,
6972 200618, www.oifoinWikes.gr Ταβέρνα οι Φοίνικες

Τρ.-Κυρ. 18:00-01:00 (η κουζίνα).

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share