Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

Μια "Σουσουράδα" ξεσηκώνει τα Εξάρχεια με αναπάντεχα ψαγμένους μεζέδες... σε απίστευτα προσιτές τιμές!

16 Φεβρουαρίου 2018 10:15
Μια

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου
(tvelopoulou@dousiscom.gr)
fb-icon instagram


Στη θέση που ήταν ο εκδοτικός οίκος Αλκυών στα Εξάρχεια στήθηκε εδώ και λίγους μήνες ένας νεανικός χώρος ανοιχτός από το πρωί για καλό καφέ (specialty παρακαλώ), χυμούς, ιδιαίτερα πρωινά (ομελέτα με απάκι και αυγό ποσέ με σύγκλινο), και δυνατό του σημείο τους ευφάνταστους μεζέδες!

Ο ψηλοτάβανος χώρος του (non smoking) λούζεται όλη μέρα από φυσικό φως χάρη στις μεγάλες τζαμαρίες ενώ έχει έντονα βιομηχανικά στοιχεία! Τώρα ωστόσο που έχει ανοίξει ο καιρός, ο κόσμος προτιμάει τα τραπεζάκια έξω στον ολάνθιστο πεζόδρομο με θέα το αστικό τοπίο της περιοχής!

Εκεί λοιπόν μας έβγαλε ο δρόμος ένα μεσημέρι για καφέ όμως τελικά μας κέρδισαν οι υπέροχοι μεζέδες που μας άφησαν άφωνους τόσο με τη γεύση και την έμπνευση του σεφ, όσο και με την παρουσία τους!

Εξαιρετικά συνοδευτικά για το τσίπουρό ή το κρασί τα κρητικά παξιμάδια χαρουπιού με τσίρο, γαύρο μαριναρισμένο και πέστροφα (€7), η παλαμίδα σασίμι με αυγοτάραχο (€6) και το καρπάτσιο χταποδιού με κρίταμο (€5), ενώ στον κατάλογο πιάτα όπως τα πέτουρα (παραδοσιακό ζυμαρικό) με καβουρμά αλλά και το πιάτο ημέρας που ήταν ριζότο με καλαμάρι δεν πέρασαν απαρατήρητα!

Για το τέλος μια αποδομημένη λεμονόπιτα ήρθε να γράψει τον πιο γλυκό επίλογο σε αυτή την αναπάντεχη θα τολμούσα να πω γευστική εμπειρία!

Να γιατί τελικά όλοι αγαπάμε αυτή τη Σουσουράδα... Γιατί συνδυάζει την ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και το καλής ποιότητας φαγητό, με καθαρές γεύσεις και προσιτές τιμές!

Στα συν το κρασί δικής τους παραγωγής από οικογενιεακά αμπέλια που μπορούμε να συνοδεύσουμε με μια μεγάλη ποικιλιά σε ελληνικά τυριά/αλλαντικά!

Καθημερινά από τις 9:00

Μαυρομιχάλη 44, 10680 Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0364 7936

Ωράριο: Καθημερινά από τις 09:00

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share