Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εδώ θα φας το καλύτερο ιταλικό στο Χαλάνδρι!

15 Φεβρουαρίου 2018 09:00
Εδώ θα φας το καλύτερο ιταλικό στο Χαλάνδρι!

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

Μας πρωτοσυστήθηκε πριν περίπου 3 χρόνια όχι στην Αθήνα αλλά στο Ναύπλιο, σε ένα εξαιρετικό διατηρητεό κτήριο στην πλατεία Φιλελλήνων. Το La Gratella είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο ιταλικής κουζίνας με κύριες επιρροές από τον ιταλικό νότο που έδωσε με την παρουσία του μια ισχυρή ώθηση στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.



Μετά την επιτυχία και πλέον το know how τόσο του χώρου, όσο και της ιταλικής κουζίνας, το La Gratella ''ταξίδεψε'' τις γεύσεις του και στην Αθήνα, πριν ακριβώς ένα χρόνο και συγκεκριμένα στο κέντρο του Χαλανδρίου.



Εκεί λοιπόν σε ένα χώρο πλήρως ανακαινισμένο και άριστα συνδυασμένο με τη φιλοσοφία του, επικοινωνεί τις γεύσεις του πλέον και με το κοινό της Αθήνας.



Μπαίνοντας η ατμοσφαιρική σάλα με κύριο στοιχείο το ξύλο, το bar, οι vintage λεπτομέρειες, η γωνιά του μπακάλικου, τα ιταλικά προϊόντα σε ράφια, το ρετρό ψυγείο και το υπέροχο ιταλικό φωτιστικό από φυσητό γυαλί, μας προδιαθέτουν ότι κάτι πολύ καλό γίνεται εδώ...και το διαπιστώνουμε αμέσως βλέποντας το μενού πριν καν δοκιμάσουμε!



Αυτές οι προτάσεις...υπόσχονται στιγμές γαστρονομικών απολαύσεων! Και έτσι είναι..Από την εκλεκτή κάρτα δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε!

Ορεκτικά όπως τα portobello parmigiano, η σαλάτα με βαλεριάνα, σπανάκι baby, κινόα, λόλα, ντοματίναι, ψητή ρικότα και βινεγκρέτ σύκου, τα εξαιρετικά ζυμαρικά, όπως και τα γεμιστά pasta fresca -μοναδικά τα ριβιολάτσι γεμιστά με μανιτάρια πορτσίνι σε σάλτσα τρούφας-, φυσικά τα ριζότο (δοκιμάστε αυτό με τα σπαράγγια και προσούτο) και από τα κυρίως το λαυράκι φιλέτο πάνω σε πίσι σε σάλτσα σαφράν ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πίτσες με best seller pizza την al tartufo (κρέμα από μαύρη τρούφα, ταλέτζιο, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος), είναι κάποιες από τις λαχταριστές επιλογές ενός πολύ προσεγμένου και 'αριστα εκτελεσμένου ιταλικού μενού.



Όλα αυτά μαζί με το άψογο service και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, επιβεβαιώνουν γιατί το La Gratella ειναι η καλύτερη επιλογή για ιταλικό στο Χαλάνδρι αλλά και από τις καλύτερες προτάσεις της εν λόγω κουζίνας στην πόλη!

Καθημερινά, Δευτ.-Παρ. 18:30 - 00:00/ Σαβ.&Κυρ.13:00-00:00

Info: 25ης Μαρτίου 21 & Ομήρου, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6851200, FB. La Gratella Athens

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share