Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός από κόσμο: Εδώ θα βρεις τις κορυφαίες πίτες στην Αθήνα!

23 Απριλίου 2017 16:02
Χαμός από κόσμο: Εδώ θα βρεις τις κορυφαίες πίτες στην Αθήνα!

Δεν υπάρχει καλοφαγάς κάτοικος των νοτίων προαστίων που να μην ξέρει το μαγαζί του Δημήτρη Λαβίδα στην Ανθέων στην Άνω Γλυφάδα, εκεί που φτιάχνονται καθημερινά οι πιο φρέσκες και νόστιμες πίτες της πόλης!

Οι ουρές που σχηματίζονται καθημερινά μπροστά στις βιτρίνες με τις ζεστές δημιουργίες, που φτιάχνονται στο εργαστήριο πίσω, θα σε κάνουν να καταλάβεις αμέσως πόσο δημοφιλές είναι αυτό το μαγαζί. Σταματημένα αυτοκίνητα με αναμμένα τα alarm προκαλούν μποτιλιάρισμα καθημερινά στην Ανθέων, προκειμένου οι οδηγοί να πάρουν πίτες στο χέρι για το γραφείο ή το σπίτι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά αποκλείεται να μην το το εντοπίσεις, μιας και το μαγαζί δεν διαθέτει ούτε εμφανή ταμπέλα ούτε νούμερο. Και δεν τα χρειάζεται εδώ που τα λέμε, αφού οι μυρωδιές που ξεπηδούν από το εργαστήριο αρκούν για να σε τραβήξουν μέσα.

Περνώντας την καταπράσινη αυλή του, με τα λίγα -και σχεδόν πάντα γεμάτα- τραπεζάκια, βρίσκεσαι σε ένα στενόμακρο μαγαζί, με μεγάλες προθήκες όπου μέσα τους φιλοξενούνται λογιών λογιών νόστιμες προτάσεις: τυρόπιτα με ζύμη κουρού φτιαγμένη με γιαούρτι και μέλι, σπανακόπιτα, πιπερόπιτα, μανιταρόπιτα, κοτόπιτα, κιμαδόπιτα, αραβική πίτα ψημένη σαν λαχματζούν με σουτζούκι, πεπερόνι, ντομάτα και τυρί, πεϊνιρλί, πίτσες και σάντουιτς που εξαφανίζονται στο πι και φι, για να πάρουν τη θέση τους τα νέα που βγαίνουν καυτά από το φούρνο.

Η περιγραφή του μαγαζιού αναφέρει «αυθεντικές οπισθοδρομικές γεύσεις» και αυτό ακριβώς πρόκειται να δοκιμάσεις εκεί, γεύσεις στην πιο αυθεντική τους εκδοχή, σαν συνταγές της γιαγιάς ένα πράγμα. Δεν είναι να απορεί κανείς, λοιπόν, που οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν να βγουν από εκεί μόνο με μία πίτα, αλλά πάντα λαχταρούν και κάτι ακόμη και το προσθέτουν στις αγορές τους.

Αν θες να βάλεις γεύση από Ανθέων και στα δικά σου τραπέζια πάλι, στο μαγαζί έχουν και έτοιμες λύσεις στα ψυγεία, όπως πιτάκια και πίτσες, δικής τους παραγωγής, που απλά χρειάζονται ψήσιμο.

Δείτε επίσης:
Πάμε για ψώνια στην αγορά της Γλυφάδας

info
Ανθέων 24, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 9631840.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share