Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5 ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας που εξακολουθούν να γοητεύουν!

11 Ιανουαρίου 2017
5 ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας που εξακολουθούν να γοητεύουν!

Στο κλεινόν άστυ μπορεί κανείς να ανακαλύψει μαγαζιά που αποτελούν ένα ιστορικό κομμάτι του! Μετρούν πάνω από μισό αιώνα ζωής, αντέχουν στο χρόνο και συνεχίζουν να είναι πόλος έλξης για ξένους και ντόπιους!

L'Abreuvoir

Ξενοκράτους 51, Αθήνα, Τ. 210 7229106, 7229061

Χάρη στο Abreuvoir η γαλλική κουζίνα έγινε γνωστή στους Αθηναίους από το 1965. Έχει δηµιουργήσει µια µεγάλη παράδοση, βασισµένη στην υψηλή ποιότητα των υλικών, την υπέροχη εκτέλεση των συνταγών αλλά και στην εξαιρετικά ενηµερωµένη λίστα κρασιών. Είναι εφάµιλλο των καλύτερων εστιατορίων του κόσµου. Στα συν είναι και η καταπληκτική αυλή του. Με αυθεντικό αρχοντικό περιβάλλον, προσφέρεται για επίσηµα, επαγγελµατικά ή φιλικά γεύµατα. Από €30. Καθηµερινά 12:00-16:00 & 19.30-00.30.

SINCE 1958

«17»

Λυκαβηττού 2, Αθήνα Τ. 210 3647049

Ξεκίνησε το 1958 στον αριθµό 17 της Βουκουρεστίου – εξ ου και η ονοµασία του. Όλο το διεθνές και εγχώριο jet set έχει περάσει από εδώ – από τον Φρανκ Σινάτρα, τον Ωνάση, τον Νιάρχο µέχρι τον Μάρλον Μπράντο και τη Σοφία Λόρεν. Παραµένει (από το 1992 στη Λυκαβηττού) αγαπηµένο στέκι πολιτικών, επιχειρηµατιών και µεγάλων προσωπικοτήτων. Αποτελεί κλασική επιλογή για ποτό και φαγητό. Πιάνο και τραγούδι live ολοκληρώνουν ιδανικά την εµπειρία! Από €20-25 . Καθηµερινά 12:00-όσο πάει (καλοκαίρι 12:00-18:00).

SINCE 1904

Αιγλη Ζαππειου

Κήπος Ζαππείου, Αθήνα, Τ. 210 3369300, www.aeglizappiou.gr[4]

Στην αυγή του 20ού αιώνα η belle époque βρήκε τον εκπρόσωπό της στο Ζυθεστιατόριον η Αίγλη. Στα τραπεζάκια της έχουν καθίσει λόγιοι, καλλιτέχνες αλλά και... κοινοί θνητοί, ενώ το 1910 ο κινηµατογράφος της (από τους πρώτους θερινούς της Αθήνας) προσέλκυσε όλο το φιλοθεάµον κοινό. Σήµερα συνεχίζει να αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, ποτό ή φαγητό µε κλασικά αλλά και πιο µοντέρνα ελληνικά πιάτα ή ένα θεσπέσιο χειροποίητο γλυκό. Από €20 (για φαγητό). Καθηµερινά 09:00-00:00 (η κουζίνα από τις 19:00, Σάβ. - Κυρ. από τις 13:00).

SINCE 1932

Δουράμπεης

Ακτή Δηλαβέρη 29, Μικρολίμανο, Πειραιάς, Τ. 210 4122092

Από το 1932 ο Δουράµπεης σερβίρει φρέσκο, σωστά µαγειρεµένο (στο τηγάνι ή στη σχάρα) ψάρι. Στους τοίχους του οι φωτογραφίες από το Φάληρο του 1950 και του 1960 µάς ταξιδεύουν σε µια µακρινή και γλυκιά εποχή, ενώ τα στρογγυλά παράθυρα παραπέµπουν σε καράβια και (νοερά) ταξίδια. Στα πιάτα του θα βρείτε ό,τι φρέσκο βγαίνει από το Αιγαίο, από συναγρίδες, λαβράκια και φαγκριά µέχρι όστρακα, αλλά και πιο σύγχρονες προτάσεις, όπως καρπάτσιο κιτρινόπτερου τόνου και καραβιδάκι shashimi. Κλασικές σπεσιαλιτέ του, η γαριδόσουπα και η καραβιδόψιχα ψητή. Από €30. Καθηµερινά 12:00-00:30.

SINCE 1879

Μπαϊρακτάρης

Πλ. Μοναστηρακίου 2, Μοναστηράκι, Τ. 210 3213036

Έχει ταυτιστεί µε το παραδοσιακό σουβλάκι στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως ταβέρνα από το 1879, ενώ το 1980 πέρασε στην ιδιοκτησία του Σπύρου Μπαϊρακτάρη. Από τότε έγινε σηµείο συνάντησης πολιτικών και καλλιτεχνών – το έχουν προτιµήσει πολλοί από το διεθνές jet set (οι σχετικές φωτογραφίες που κοσµούν τους τοίχους του είναι πειστήρια της µεγάλης ιστορίας του!) και αποτελεί ακόµα απαραίτητη στάση για κάθε τουρίστα της πρωτεύουσας. Καθηµερινά 08:00-04:00.

SINCE 1920

Σαλματάνης

Αγ. Τρύφωνος & Συγγρού 18, Κηφισιά, T. 210 8015394

Ξεκίνησε από το 1920 ως µπακαλοταβέρνα, εξελίχθηκε κατά τον Μεσοπόλεµο σε ταβέρνα κυνηγιού και συνεχίζει σερβίροντας παραδοσιακά πιάτα ποιοτικής ελληνικής και µεσογειακής κουζίνας, έχοντας µετατραπεί από το 2012 σε εστιατόριο. Εδώ χρησιµοποιούνται µόνο τοπικά προϊόντα και αυστηρώς εποχιακά λαχανικά από το µποστάνι του. Το έχουν προτιµήσει µεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Ωνάσης και ο Μάνος Χατζιδάκις. Ο ανακαινισµένος χώρος του, µε την ξύλινη οροφή και το τζάκι, αποπνέει θαλπωρή. Από €25. Τετ. - Σάβ. 20:00-01:00, Κυρ. 12:00-18:00.

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μια παριζιάνικη γωνιά στην καρδιά της Αθήνας!

Νέα άφιξη στην Τσακάλωφ: Μια κόκκινη πόρτα οδηγεί στο καινούριο hot spot του Κολωνακίου!

Ένα ελληνικό εστιατόριο στη λίστα του CNN, με τα κορυφαία του πλανήτη για το 2017!

Ένα κουτούκι βγαλμένο από την παλιά Αθήνα: Το μέρος όπου όλοι λατρεύουν στον Ταύρο!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share