Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Από street food μέχρι υψηλή γαστρονομία: Τα 21 καλύτερα εστιατόρια που άνοιξαν στην Αθήνα το 2016

30 Δεκεμβρίου 2016
Από street food μέχρι υψηλή γαστρονομία: Τα 21 καλύτερα εστιατόρια που άνοιξαν στην Αθήνα το 2016

Από τον Μπάμπη Δούκα
([email protected])

Μετά τα ομορφότερα bar που άνοιξαν στην Αθήνα το 2016, ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια.

Η γαστρονομική σκηνή της πόλης εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνιες με φρέσκιες ιδέες και νέες κουζίνες να κάνουν -δυναμικά είναι η αλήθεια- την είσοδό τους. Από street food μέχρι nikkei και από καντίνες μέχρι ανατρεπτικά κόνσεπτ, ο AthensMagazine.gr ξεχώρισε εκείνα τα μέρη και σας τα παρουσιάζει:

Yoleni’s Flagship store - Ένας πρότυπος πολυχώρος της Ελληνικής γαστρονομίας, το Yoleni's flagship concept store, άνοιξε τις πόρτες του στον αριθμό 9 της Σόλωνος για μια μοναδική γευστική εμπειρία με ελληνικά προιόντα υψηλών προδιαγραφών σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον

Δείτε περισσότερα εδώ

Los Loros - Το νέο γευστικό χτύπημα του Marko Rossi -από το Nixon- που μαζί με την Μάρω Παρασκευούδη μας συστήνουν γεύσεις Βενεζουέλας και Κολομβίας! Και το όνομα αυτού:Los Loros!

Δείτε περισσότερα εδώ

Βασίλαινας - Ο ιστορικός «Βασίλαινας», μετά από 96 χρόνια στον Πειραιά, μετακόμισε στο νέο του σπίτι και συνεχίζει να προσφέρει δημιουργική Ελληνική κουζίνα με την ίδια πάντα έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και στην άψογη εξυπηρέτηση.

Δείτε περισσότερα εδώ

Pantera Negra - Ο Δημήτρης Κατριβέσης φέρνει τα μυστικά της περουβιανής κουζίνας στην καρδιά της Αθήνας, σε έναν ολόδικό του πια χώρο. Σε ένα περιβάλλον με χαλαρό στυλ και με το προσωπικό στίγμα του γνωστού σεφ σε κάθε σημείο του, το La pantera negra έχει τον χαρακτήρα ενός περουβιανού μπιστρό. Εδώ όπως αντιλαμβάνεστε την τιμητική τους έχουν ceviches, tiraditos κ.ά. αλλά και περουβιανά macerados και chilcanos, κοκτέιλ δηλαδή με βάση το παραδοσιακό περουβιανό απόσταγμα pisco.

Δείτε περισσότερα εδώ

Napolitivo - Tι χρειάζεται για να είναι απολαυστική μια πίτσα; Μόλις 4 υλικά. Ποια είναι αυτά; Αλεύρι, μαγιά, αλάτι και πάθος! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Pizzaiolos του Napolitivo και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να τους αμφισβητήσω! Πολύ περισσότερο όταν έχω ήδη δοκιμάσει την πίτσα που φτιάχνουν στο ολοκαίνουριο γευστικό σποτ της Μαρίνας Φλοίσβου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Telemachos Athens - Έχει στυλ meat & wine bistrot και πρόσφατα μας υποδέχεται στην ιστορική στοά στην Πανεπιστημίου. Εκεί που παλιά ήταν το «Cellier» και παλιότερα το «Απότσος», ο καινούριος «Τηλέμαχος» δίνει το στίγμα του, μεταφέροντας όλα τα... αριστουργηματικά κρέατα από τα ΒΠ στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, οποιαδήποτε επιλογή σε φαγητό μπορεί να συνδυαστεί με κάποια από τις 400-500 διαφορετικές ετικέτες κρασιού της σούπερ ενημερωμένης λίστας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Estrella

Το πιο international μαγαζί της Θεσσαλονίκης... κατέβηκε και στην Αθήνα εδώ και λίγες εβδομάδες. Το μέρος με το περίφημο μπουγατσάν που αποθέωσαν το National Geographic, το περιοδικό OLIVE και οι New York Times ήρθε πλέον και στην οδό Ρόμβης, στο κέντρο της πρωτεύουσας και μας υπόσχεται εξίσου απολαυστικές στιγμές!

Δείτε περισσότερα εδώ

Food Mafia- Sin City - Το ethnic comfort εστιατόριο του Chef Ηλία Σκουλά και της Εργίνας Βεντούρη που όρισε την συγκεκριμένη κουζίνα στην Ελλάδα και της έδωσε εστιατορική υπόσταση, το βρίσκουμε πια και στο κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή ανοίγει και δεύτερο Food Mafia; Όχι ακριβώς, τουλάχιστον όχι ακόμα. Ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Εδώ μιλάμε για ένα διαφορετικό Concept, το οποίο ο εκκεντρικός Chef βαφτίζει Food Mafia - Sin City, και υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε όλες τις γνωστές και άγνωστες γαστρονομικές αμαρτίες που έχουν κάνει τον ίδιο και το Food Mafia γνωστό.

Δείτε περισσότερα εδώ

Nolita - No ordinary Italian... Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που θα μπορούσε εύκολα να αποδοθεί στο Nolita, το νέο εστιατόριο που έκανε την εμφάνισή του στο Semiramis (φιλοξενείται εδώ), εδώ και μόλις λίγες εβδομάδες.

Δείτε περισσότερα εδώ

Μaori - Εμφανίστηκε στη γαστρονομική σκηνή της Κηφισιάς τον Οκτώβριο, συστήνοντας μια διαφορετική κουζίνα που έχει τον τρόπο να μας ταξιδέψει στους... Τροπικούς! Pacific rim, λοιπόν, στο ολοκαίνουριο Maori Pacific Ring Cuisine & Drinks Athens ανακάλυψα ότι σημαίνει συνταγές από τις χώρες που βρέχονται από τον Ειρηνικό και αποτελούν μια κομψή σύμπραξη Ανατολής και Δύσης... Μια κουζίνα που μιξάρει υλικά από όλον τον κόσμο και σύγχρονες μαγειρικές!

Δείτε περισσότερα εδώ

Überness - ο νέο project του Βασίλη Καλλίδη στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη. Στεγάζεται εκεί όπου κάποτε υπήρχαν τρία παλιά κρεοπωλεία, με αισθητική καντίνας -και την απαραίτητη λευκή πλαστική καρέκλα- , χαλαρό στυλ και γεύσεις που παιχνιδίζουν ανάμεσα στην ελληνική κουζίνα και το street food από κάθε γωνιά του πλανήτη!

Δείτε περισσότερα εδώ

Chef & the Dog - Ποιος είπε ότι το hot dog είναι αποκλειστικά street food; Ακόμα κι αν αυτό πιστεύατε μέχρι τώρα, το ολοκαίνουριο Chef and The Dog (ιδέα του Παναγιώτη Χατζηθεοδώρου), που έκανε την εμφάνισή του στις αρχές Απρίλη στη Λουκιανού, στο Κολωνάκι, ήρθε για να μας αλλάξει γνώμη. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για το κλασικό, old fashioned street food.

Δείτε περισσότερα εδώ

Izakaya - Tι συμβαίνει όταν μια γειτονιά του Τόκυο συναντά μια… ταινία του Ταραντίνο στο Κολωνάκι; Το Izakaya! Το εστιατόριο του Γιάννη Μωράκη μας συστήνεται εδώ και περίπου ένα χρόνο στην οδό Λεβέντη της πάντοτε updated γειτονιάς, στην καρδιά της Αθήνας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ancho Mexican Grill - Τα Ancho Mexican Grill είναι food spots που εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, με αρχή το Χαλάνδρι, συνδυάζoυν υπέροχα το αυθόρμητο ύφος και τη νοστιμιά του μεξικάνικου street food με την αύρα και το fun ενός burrito bar της Καλιφόρνια. Το δεύτερο, ολοκαίνουργιο spot, στην Κηφισιά ήρθε μετά, ήδη, δυνατά όπλα: burritos, tacos, nachos, quesadillas, chili con carne και frozen margaritas όπου σε συνδυασμό με τα νέα Aguas Frescas, Horchata και Hibiscus,θα κάνει τα Βόρεια Προάστια να αναφωνήσουν ένα ενθουσιώδες Viva Mexico!

Δείτε περισσότερα εδώ

Zambri - Οι πύλες ενός από τα πιο εντυπωσιακά αρχοντικά της Κηφισιάς άνοιξαν πέρσι τον Μάιο για να φέρουν έναν exotic αέρα στα βόρεια προάστια. Τα εκκεντρικά σκίαστρα –εµπνευσµένα από τα Baobab δέντρα της Μαδαγασκάρης– προδιαθέτουν ότι αυτό που θα αντικρίσουµε εντός θα µας µεταφέρει νοερά σε κάποιο παραδεισένιο µέρος… Και πράγµατι τόσο η αυλή του όσο και το εσωτερικό του, στο οποίο φτάνουµε µέσα από έναν βοτσαλωτό προθάλαµο, εντυπωσιάζουν µε το ασυνήθιστο σκηνικό τους.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ζάχαρη & Αλάτι - Το αγαπημένο αθηναϊκό bistrot bar και στέκι του καλλιτεχνικού κόσμου αφού έγραψε ιστορία για 5 χρόνια σε με μια αυλή σήμα κατατεθέν των Εξαρχείων πλέον έρχεται να παίξει τη δεύτερη πράξη του....σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό- μια μονοκατοικία του 1928 στο Κολωνάκι, στις παρυφές του λόφου του Λυκαβηττού, πλέον ως wine bar-restaurant

Δείτε περισσότερα εδώ

Ανθός Γεύσεων - To γνωρίσαμε στην Καλλιθέα, όταν πριν περίπου 3 χρόνια ο Γιώργος Γεράρδος μας υποδέχτηκε στον Ανθό Γεύσεων και μας σέρβιρε σπεσιαλιτέ της γιαγιαδίστικης κουζίνας που συναντούσαν την gourmet αισθητική, σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο. Πλέον το εστιατόριο άλλαξε γειτονιά και το συναντάμε στην πάντοτε απαιτητική Κηφισιά και στον χώρο που βρίσκονταν μέχρι πρότινος η «Σκάντζα».

Δείτε περισσότερα εδώ

A little Taste of Home - Ένα ταξίδι στις κουζίνες του κόσμου με ολόφρεσκα υλικά και φιλική εξυπηρέτηση μας υπόσχεται το A little Taste of Home, το νέο εστιατόριο στο Γκάζι. Ένα ταξίδι γεμάτο νοσταλγία για αγαπημένες γεύσεις, με πιάτα φτιαγμένα με γνώση και μεράκι. O επιχειρηματίας Ahmad Alssaleh και ο έμπειρος σεφ Zouhir Khaled, Βεδουίνοι από την Παλμύρα της Συρίας με τις Ελληνίδες συζύγους τους δημιούργησαν το Α little Taste of Home που έχει μέσα του την αγάπη τους για το ταξίδι αλλά και την θαλπωρή και ζεστασιά της επιστροφής, την νοσταλγία και την οικειότητα που δημιουργεί το καλό σπιτικό φαγητό, όσο και να διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

id 24.7.365 - Στην καρδιά του Θησείου και με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το id 24.7.365 ξεκινάει το ταξίδι του μέσα στο χρόνο, ανοίγει τις πόρτες του και συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό.

Δείτε περισσότερα εδώ

Kong

Ο εμπνευστής του θρυλικού bar «Soul» στην Ευριπίδου, Παύλος Πότσιος, συνεργάζεται με μια φρέσκια ομάδα (Κίμων Καραγεώργης, Γιώργος Καλτσής) και μαζί δημιουργούν μια από τις πιο δυνατές αφίξεις στον χάρτη της πόλης και την πιάτσα του Χαλανδρίου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Nolan

Το NOLAN είναι ένα πιάτο που έγινε εστιατόριο. Ένα πιάτο με σταμναγκάθι, dashi και σουτζούκι. Σκέψεις, γεύσεις, και συνδυασμοί, εμπνευσμένοι από τα ταξίδια της ομάδας του NOLAN ανά τον κόσμο, τις εμπειρίες που ‘κουβάλησαν’ πίσω μαζί τους και την επιθυμία να τις μοιραστούν με τους φίλους τους. Η ιστορία του NOLAN ξεκινά με κινητήριο δύναμη την αγάπη του εμπνευστή και ιδιοκτήτη, Κώστα Πισσιώτη, για το καλό φαγητό σε αστικό περιβάλλον και τη συνεχή αναζήτηση τέτοιων χώρων, όπου και αν βρίσκεται. Αγάπη που φανερώνεται άλλωστε και από τα προηγούμενα του project, όπως το ΠBOX, και υλοποιείται γαστρονομικά από την δημιουργική ματιά του σεφ, Σωτήρη Κοντιζά, και της ομάδας του.

Βουλής 31-33, Σύνταγμα

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης; Κάντε like στην σελίδα της κατηγορίας ΓΕΥΣΗ στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μια γωνιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας σου σερβίρει το καλύτερο street food της πόλης!

Βγαλμένες από παλιά ελληνική ταινία: 5 ιστορικές και ρετρό ταβέρνες της Αθήνας που σε ταξιδεύουν σε ένα... νόστιμο παρελθόν!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share