Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Από τη Σικελία μέχρι το Μιλάνο και από εκεί στην Αθήνα: Tα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της πόλης για μοναδικές γευστικές εμπειρίες!

6 Οκτωβρίου 2016
Από τη Σικελία μέχρι το Μιλάνο και από εκεί στην Αθήνα: Tα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της πόλης για μοναδικές γευστικές εμπειρίες!

Λαχταριστές πίτσες και αυθεντική καρμπονάρα, αέρας Μιλάνου αλλά και του... ζόρικου νότου. Το AthensMagazine.gr βρήκε για εσάς τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της πόλης και σας τα προτείνει ανεπιφύλακτα!

Enoteca da Salvatore

Άρτι αφιχθέν στη Γλυφάδα, πάνω στην κεντρική Ζησιµοπούλου, δίπλα ακριβώς στο σινεµά, το Enoteca da Salvatore (οινοποιείο στα ιταλικά) είναι το new entry που θα συζητηθεί.

Ο γνωστός επιχειρηµατίας και chef Salvatore Andolina (Sale Bianco), έχοντας το know how της εστίασης αλλά και της ιταλικής κουζίνας και κουλτούρας, δηµιούργησε ένα wine bar διαφορετικό, που, όπως όλα δείχνουν, αναµένεται να γίνει στέκι.

Δείτε περισσότερα εδώ

Tοny Bonanno

Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno.

Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του '50-'60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες.

Δείτε περισσότερα εδώ

Sale Bianco

Αν θέλεις να γευθείς αυθεντική ιταλική κουζίνα, επιλέγεις το Sale Bianco. Στη Μάρκου Μπότσαρη, στο κέντρο της Γλυφάδας, στα 6 χρόνια παρουσίας του έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες και χαρακτηρίζεται από τα πλέον αγαπηµένα εστιατόρια των νοτίων προαστίων!

Με αρχοντικό στυλ, προσεγµένες λεπτοµέρειες και ένα µενού που υµνεί την ιταλική κουζίνα, το Sale Bianco είναι η απόδειξη ότι το κλασικό είναι διαχρονικό.

Δείτε περισσότερα εδώ

Pizzeria Dei Fratelli

Ένα... ολόφρεσκο ιταλικό εστιατόριο -με μακρόχρονη όμως παράδοση από τις προηγούμενες γενιές- συναντά κάποιος μια ανάσα από τη λεωφόρο Συγγρού. Το Pizzeria Dei Fratelli μπορεί να μετρά κάτι παραπάνω από ένα χρόνο λειτουργίας, οι άνθρωποί του όμως γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της πεντανόστιμης κουζίνας της γειτονικής χώρας: Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, τα αδέρφια Νίκος και Σάββας, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους ανοίγοντας το Pizzeria Dei Fratelli. Η οικογενειακή παράδοση ξεκίνησε από τον πατέρα τους, Αλκιβιάδη , το 1965, όπου με ελάχιστα περισσότερα από τις οικογενειακές του συνταγές, φεύγει από την Ελλάδα με προορισμό τις Η.Π.Α..Εκεί, αρχικά μοιράστηκε τις συνταγές του με τους κατοίκους της Μασαχουσέτης, ανοίγοντας το πρώτο από τα τρία εστιατόρια του.

Δείτε περισσότερα εδώ

Osteria da Claudio

Το Osteria da Claudio μετράει 8 χρόνια λειτουργίας και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις παραδοσιακές τραττορίες (ή αλλιώς ταβέρνες) στην Ιταλία, όπου κλασσικές γεύσεις κυριαρχούν με την αυθεντικότητα τους. Οι μυρωδιές των φρέσκων ζυμαρικών, η διακόσμηση και τα ραφάκια με τα gourmet προϊόντα-που μπορείς να αγοράσεις- θυμίζουν κάτι από ταξίδι στην γειτονική χώρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Da Bruno

Για πάνω από 25 χρόνια σερβίρει ιταλικά πιάτα χωρίς... παρεκκλίσεις. Στο μενού του συμπεριλαμβάνονται μόνο φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά -όπως παπαρδέλες με ολόκληρο αστακό- καρπάτσιο, τόνος καπνιστός πάνω σε ρόκα με ελαιόλαδο και λεμόνι, αβοκάντο γεμιστό με γαρίδες και για το τέλος σεμιφρέντο με λεμόνι και πικραμύγδαλο.

Ακόμα μία σπεσιαλιτέ είναι το φιλέτο Alta Mira, το οποίο ψήνει στην πέτρα ο ιδιοκτήτης, κος Τσουκάρης, που έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης, το εστιατόριο έχει βραβευτεί το 2009 για την καλύτερη οινική λίστα (περιέχει 180 ετικέτες).

Δείτε περισσότερα εδώ

Nanninella

Αν δε σου το πουν δε θα το ανακαλύψεις εύκολα, όμως θα σε ανταμείψει με τη ζεστή του ατμόσφαιρα και τις εκπληκτικές γεύσεις του! Ο λόγος για την αυθεντική ναπολετάνικη trattoria Nanninella στην οδό Πελοποννήσου στην Αγία Παρασκευή. Ο Μarcello, o ιδιοκτήτης και chef αποτελείο χαρακτηριστικό παράδειγμα Ιταλού. Γοητευτικός, θορυβώδης, γελαστός με αυτό το σπαστό accent στα ελληνικά που μοιάζει βγαλμένο από ταινία! Μισά ιταλικά, μισά ελληνικά μας υποδέχεται στο ζεστό εσωτερικό χώρο. Καρό τραπεζομάντιλα σε γήινα χρώματα, χαμηλός φωτισμός, κάδρα ασπρόμαυρα στον τοίχο με διάσημους Ιταλούς που έγραψαν ιστορία και μουσική στο φόντο να συνοδεύει τη μυρωδιά από το φρεσκοτσιγαρισμένο σκόρδο... "A casa d'Irene si canta si ride...". Κατάλογος μικρός, απλός και τόσο ιταλικός. Τα υλικά γνωστά, οι συνδυασμοί μαγικοί... Παρμεζάνα, ρόκα, ντοματίνια, παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και προσούτο. Το antipasto misto €8 (ήτοι μια πιατέλα με ορεκτικά ανάμεικτα) ήρθε μυρωδάτο με παντσέτα σε κυβάκια που άφηνε απίστευτη γεύση στο τελείωμα, μπρουσκέτα με μελιτζάνα και σκορδάκι, προσούτο crudo, μοτσαρέλα, ελιές και κολοκυθάκια σε φέτες στο φούρνο. Delicioso...! Το καθένα από αυτά μπορείς να το πάρεις και ξεχωριστά, μιας και υπάρχει μεγάλη ευελιξία στον κατάλογο και αυτό είναι ιδέα του Marcello για να ικανοποιεί κάθε πελάτη - amico του μαγαζιού. «Αν τέλει μοτσαρέλα, πάρει μόνο μοτσαρέλα, αν τέλει μπρουσκέτα το ίντιο» λέει με το ζεστό και ταυτόχρονα πονηρό χαμόγελο και ξαναγεμίζει τα ποτήρια μας με μυρωδάτο ξηρό λευκό κρασί.

Δείτε περισσότερα εδώ

Sette Trattoria

Aυθεντικά ιταλικά πιάτα και λαχταριστές γεύσεις σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε σε μια cosy ατμόσφαιρα στο Χαλάνδρι. Στην trattoria Sette ο έμπειρος Chef μαζι με τα υπόλοιπα μέλη της κουζίνας δημιουργούνθαυμάσιες προτάσεις: Ιταλικά πιάτα ζυμαρικών, πλούσια πιάτα κρεάτων, σαλάτες, επιλογές σε ριζότο και τέλεια γλυκά που πραγματικά ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό.

Δείτε περισσότερα εδώ

Cosa Nostra

Εάν θες να νιώσεις για λίγο πως... βρίσκεσαι στη δεκαετία του '50 στη νεοϋρκέζικη Little Italy, ή σε κάποιο σκοτεινό στενό της Νάπολης, όπου μπορεί να γίνει... φόνος στο διπλανό τραπέζι που παίρνεις το δείπνο σου... σαν να αναβιώνεις σκηνικό βγαλμένο μέσα από ταινία (αλά "Νονός"), τότε το Cosa Nostra, θα σου προσφέρει αυτή τη μυστηριακή ατμόσφαιρα...

Στημένο... κινηματογραφικά, παίρνει επάξια τον τίτλο του αυθεντικού ιταλικού μαφιόζικου εστιατορίου. Το ασπρόμαυρο δάπεδο, τα αυθεντικά vintage αντικείμενα, τα τραπέζια με τα καρό υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, οι κόκκινες κουρτίνες που σε "κρύβουν" από τον έξω κόσμο, αλλά και η old time classic μουσική σε ήχους... Frank Sinatra ή Dean Martin, είναι κάτι παραπάνω από... επιβλητικά.

Δείτε περισσότερα εδώ

Il Postino

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από την ημέρα που το Il Postino άνοιξε την πόρτα του στο Κολωνάκι. Μια πόρτα που με τα χρόνια δημιούργησε μια πελατεία με πάθος για την αυθεντική ιταλική μαγειρική.

Σήμερα το Il Postino εξακολουθεί να προσελκύει τους παλιούς πελάτες αλλά και να δημιουργεί νέους φίλους γιατί είναι σε διαρκή αναζήτηση γεύσεων και προτάσεων που αρέσουν, γιατί τροφοδοτούν το ενδιαφέρον αυτών που δεν κάνουν συμβιβασμούς στις επιλογές τους.

Η επιτυχία του Il Postino προέρχεται από την ποιότητα παραγωγής, χωρίς εκπτώσεις. Παρά την οικονομική κρίση, συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις αρχές της σωστής ιταλικής σπιτικής μαγειρικής: φρέσκες πρώτες ύλες καθημερινά από τους πιο αξιόπιστους προμηθευτές - ορεκτικά και σάλτσες μου ετοιμάζονται και ζυμαρικά που βράζονται al dente εκείνη την στιγμή. Τα νιόκι, η focaccia και τα γλυκά που θα δοκιμάσεις φτιάχνονται στην κουζίνα του Il Postino! Υπάρχουν συνταγές που έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς που,παρά τα χρόνια, συνεχίζουν και βρίσκονται στις επάλξεις: Vitello tonnato, pasta agli scampi, penne, prosciutto e gorgonzola (PPG), χειροποίητα gnocchi di patate, carbonara ιταλική (και όχι αμερικάνικη!), tagliata di manzo.

Δείτε περισσότερα εδώ

Pizzoteca

Ένα απολαυστικό concept στο χώρο του γρήγορου γνήσιου Ιταλικού φαγητού και καφέ κάνει τη διαφορά στην πλατεία Κοραή της Νέας Σμύρνης!

Το Pizzoteca στους έξοχα διαμορφωμένους χώρους του σας μυεί στα μυστικά της γνήσιας Ιταλικής πίτσας - Eδώ θα βρείτε πραγματικά την αυθεντική σε μέγεθος 40 εκατοστών με λεπτή ζύμη!

Το γευστικό εγχείρημα στο Pizzoteca έχει επιμεληθεί με επιτυχία ο executive chef Χρήστος Τζιέρας, ο οποίος μετεκπαιδεύτηκε επί 2 μήνες στην Ιταλία πλάι σε γνωστούς chef πίτσας (pizzaiolo) παρακολουθώντας όλα τα στάδια παρασκευής της γνήσιας Ιταλικής πίτσας! Επιλέξτε ότι σας... ταιριάζει από τις minimal προτάσεις του menu, μέσα από μια ευρεία γκάμα σε πίτσα αλλά και καλτσόνε, Panini, ζυμαρικά και αρκετά άλλα σε πάρα πολύ προσιτές τιμές!

Δείτε περισσότερα εδώ

Bella Vespa

Bella Vespa, η πιο όμορφη βέσπα που θα κόβει βόλτες στη Γλυφάδα με σταθερό όμως σημείο την οδό Κύπρου και τον αριθμό 11. Εκεί, στον χώρο του "Pepe Nero", όπως μάθαμε να τον λέμε, η επιτυχημένη ομάδα του Αλέξη Βλαβιανού έστησε ένα Italian Comfort Bar Restaurant και έρχεται με φόρα για μια γευστική, γεμάτο cocktails και all day και night διάθεση σεζόν.

Δείτε περισσότερα εδώ

Dal Professore

Ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας και με σπουδές μαγειρικής τέχνης στο Μιλάνο, ιδιοκτήτης Νίκος Δημητροκάλης -που ζούσε χρόνια στη Ρώμη και στη Ματσεράτα- μετέφερε και εφάρμοσε τη γευστική εμπειρία και τη γνώση του στην τρατορία του DAL PROFESSORE.

To DAL PROFESSORE με ατμόσφαιρα Roustico Elegante είναι μια παραδοσιακή τρατορία με αυθεντικές ιταλικές συνταγές, διακριτικό σέρβις και καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Στεγάζεται σε μια μονοκατοικία στο Μαρούσι, η οποία διατηρεί υπέροχη δροσερή αυλή τους καλοκαιρινούς μήνες. Ξεκινήστε πίνοντας ένα prosseco στοwine bar και συνεχίστε δοκιμάζοντας αυθεντικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά από μικροπαραγωγους της Ιταλίας. Όσο για το κρασί σας, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 120 ετικέτες. Δοκιμάστε το ριζότο με λεμόνι και ρικότα, τα χειροποίητα ζυμαρικά, την αυθεντική μπιστέκα αλα φιορεντίνα αλλά και τα γεμιστα τορτελόνι με ζωμό κρέατος. Στο τέλος, ένα σεμιφρέντο αλά μάντορλε θα σας απογειώσει.

Δείτε περισσότερα εδώ

Margherita Pizza Artigianale

Τι συμβαίνει όταν η ναπολιτάνικη κουζίνα συναντά την ελληνική παράδοση; Η απάντηση έρχεται με τον πιο απολαυστικό τρόπο στο νέο concept «Margherita Pizza Artigianale» του Χρήστου Σοκόλη (Fresh, Food Concepts) στη Νέα Ερυθραία.

Δείτε περισσότερα εδώ

Napolitivo

Tι χρειάζεται για να είναι απολαυστική μια πίτσα; Μόλις 4 υλικά. Ποια είναι αυτά; Αλεύρι, μαγιά, αλάτι και πάθος! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Pizzaiolos του Napolitivo και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να τους αμφισβητήσω! Πολύ περισσότερο όταν έχω ήδη δοκιμάσει την πίτσα που φτιάχνουν στο ολοκαίνουριο γευστικό σποτ της Μαρίνας Φλοίσβου.

Το Napolitivo λοιπόν μπήκε στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης το καλοκαίρι, δίνοντας την απάντηση σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για όσους αρέσκονται να κάνουν τη βόλτα τους στο Φάληρο: Πού θα φάω καλά στην Μαρίνα Φλοίσβου;

Δείτε περισσότερα εδώ

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης, καθώς και υπέροχες νέες συνταγές; Τότε κάντε like στη σελίδα μας αποκλειστικά για θέματα γεύσης, στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό της Αθήνας: Ο μικρός πεζόδρομος μια ανάσα από το Σύνταγμα, με τα μαγαζάκια- θησαυρούς!

Για εξωτικές γεύσεις στην Αθήνα: Σε αυτά τα 8 εστιατόρια θα απολαύσετε το φαγητό και θα "ταξιδέψετε" σε μοναδικούς προορισμούς!

Μεταξουργείο - Κεραμεικός: Σου βρήκαμε 8 καταπληκτικούς λόγους για να ανακαλύψεις ξανά τις πιο εναλλακτικές γειτονιές της Αθήνας!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share