Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γεύση από... South Coast! ή αλλιώς.... να γιατί η Άνοιξη θα είναι νόστιμη στα Νότια Προάστια!

11 Απριλίου 2012
Γεύση από... South Coast! ή αλλιώς.... να γιατί η Άνοιξη θα είναι νόστιμη στα Νότια Προάστια!

Στη σχάρα ή στην κατσαρόλα, με σολομό ή Angus Beef, αχνιστό ή παγωμένο, τραγανό ή και αφράτο... Για ένα από αυτά ή όλα τα παραπάνω, η Νότια πλευρά της πόλης γίνεται και πάλι η απόλυτη πρωταγωνίστρια! Πάρε μια πρώτη γεύση από τις πιο νόστιμες στάσεις που κάθε χρόνο, τέτοια εποχή αναπολείς!

Ελένη Νικολούλια ([email protected])

Καλαμάκια με πατάτες - Πιάτσα Καλαμάκι
Το επιλέγεις για μια νόστιμη, γρήγορη στάση σε Γλυφάδα και Βουλιαγμένη, το ξεχωρίζεις για την εντυπωσιακή παρουσίαση στη σέσουλα με τις φρέσκες πατάτες και τις πίτες από καλαμποκάλευρο ή ολικής άλεσης, το λατρεύεις για το τέλειο location και στις δύο περιοχές. Ώρα να το ξαναθυμηθείς! (Φοίβης 15, Γλυφάδα, τηλ. 213 0413159/ Λεωφ. Ποειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8961237)

Λιγκουίνι με σολομό - Mezzaluna
Δεν είναι μόνο οι ξακουστές του μακαρονάδες που το κάνουν καθημερινά κατάμεστο! Δεν είναι καν τα αχνιστά λιγκουίνι με σολομό αυτά που σε κάνουν να το αναζητάς ξανά και ξανά! Το Mezzaluna, πάνω στην Αγ. Παντελεήμονος, αποτελεί από μόνο του λόγο για να επισκεφθείς τη Βουλιαγμένη και να γίνεις και εσύ μέλος του ατέλειωτου fan club ενός εστιατορίου που κατάφερε, παρά την εξαιρετική του ποιότητα και το μοναδικό του location -με θέα στη θάλασσα-, να μην είναι στυλιζαρισμένο, αλλά να παραμένει τόσο cozy που να έχει αποκτήσει τους δικούς του φανατικούς θαμώνες! (Ορφέως 2, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9671046)

Cheese burger - Burger Joint
Το... burgerάδικο που ήρθε να φέρει τα πάνω κάτω με τις εξαιρετικές, υγιεινές, πεντανόστιμες και προσεγμένες προτάσεις του, συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλες τις ώρες της ημέρας! Φυσικά, κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στο Cheese Burger του με Angus Beef, σερβιρισμένo σε αφράτο ψωμάκι με μαγιονέζα, πίκλες, ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι. Όλο αυτό σε ένα καλαθάκι μαζί με τηγανητές πατάτες. (Φοίβης 17, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940260)

Μερίδα γύρος κοτόπουλου - Ζάχος
Καλοψημένο κρέας χωρίς λίπος, πίτες αλάδωτες για να μην μπουχτίζεις, γενναίες μερίδες που σε χορταίνουν, σος «μυστικές» που το κάνουν ακόμα πιο ακαταμάχητο και φυσικά τηγανητές πατάτες! Ήρθε η άνοιξη... ήρθε η ώρα για Ζάχο! (Κονδύλη 7, Γλυφάδα, τηλ. 210 8942343/ Βασ. Κωνσταντίνου 94, Βάρκιζα, τηλ. 210 8975652)

Rib Eye on a Rock - Silver Star
Περισσότερα από 300 γρ. σπαλομπριζόλα χωρίς κόκαλο, σερβιρισμένη πάνω σε ηφαιστειογενή πέτρα. Το κρέας μάλιστα έχει έρθει απευθείας από Ν. Ζηλανδία, Κεντρική Αμερική ή Αυστραλία. Σοβαρά τώρα, εσύ μπορείς να αντισταθείς; (Απόλλωνος 18 & Λητούς, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9671164)

Φιλέτο τσιπούρας - Moorings
Το εστιατόριο που πάντα θα επιλέγεις για να νιώθεις σαν... να επιπλέεις, σε περιμένει και φέτος για καφέ, ποτό και φαγητό σε ένα σημείο από τα ομορφότερα της πόλης. Παράγγειλε φιλέτο τσιπούρας με ντομάτα, κάππαρη και ελιές, που συνοδεύεται από κρητικό ντάκο με μπαλάκια μυζήθρας διατηρημένα σε λάδι λιαστής ντομάτας. (Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ. 210 9670659)

Pizza - Liberty
Εξαιρετικά ελαφριές προτάσεις που μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές (εμείς δοκιμάσαμε με μαργαρίτα και προσούτο), με highlight την πολύ λεπτή ζύμη που θυμίζει αραβική πίτα! Μπορείς να σκεφτείς κάτι ιδανικότερο από το αγαπημένο σου μπαράκι στην περιοχή; (Φοίβης 17, Πλ. Νυμφών, τηλ. 210 8943856)

Μοσχαρίσιο φιλέτο - Pere Ubu
Ένα από τα καλύτερα cocktail bars της πόλης και με πάντοτε κεφάτο crowd, αλλά στο Pere Ubu μπορείς να έρθεις επίσης για φαγητό και μάλιστα να απολαύσεις εξαιρετικά πιάτα. Δοκίμασε μοσχαρίσιο φιλέτο με ψητό κόκκαλο με μεδούλι, σπιτικό πουρέ πατάτας με ροκφόρ και σέλερι. (Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941450)

Κρητικές λιχουδιές - Ρακάδικον
Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις απάκι, τραγανούς κεφτέδες, ντάκο και άφθονο ρακόμελο, μια μέρα με ήλιο και θέα θάλασσα; Ραντεβού στο Ρακάδικον! (Λεωφ. Ποσειδώνος 17, τηλ. 210 9671530)

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share