Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η γνωστή YouTuber Πηνελόπη Αναστασιάδου μιλά στο AthensMagazine: Το κορίτσι με την θετική ενέργεια και η προσωπική της ιστορία που άγγιξε βαθιά τον κόσμο

Τα βίντεο της είναι το boost ενέργειας που χρειάζεσαι στην μέρα σου!

27 Ιανουαρίου 2023 15:28
Η γνωστή YouTuber Πηνελόπη Αναστασιάδου μιλά στο AthensMagazine: Το κορίτσι με την θετική ενέργεια και η προσωπική της ιστορία που άγγιξε βαθιά τον κόσμο
Από Αγάπη Μυργιώτη

Είναι δυναμική, δημιουργική και γεμάτη θετική ενέργεια. Είναι YouTuber στο επάγγελμα και μελλοντική διατροφολόγος και τα βίντεο της είναι το boost ενέργειας που χρειάζεσαι μέσα στη μέρα σου.

Ο λόγος για την Πηνελόπη Αναστασιάδου, την γνωστή YouTuber, με τους 56,7 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες, η οποία ασχολείται κατά κύριο λόγο, με θέματα διατροφής και ευεξίας.

Η Πηνελόπη, λοιπόν, μίλησε στο AthensMagazine και την Αγάπη Μυργιώτη και μοιράστηκε την ιστορία της για το πώς έγινε YouTuber, την εμπειρία της στον κόσμο του διαδικτύου, ενώ μας μίλησε και για το Phos, την μικρή επιχείρηση, που δημιούργησε με την φίλη της, Κατερίνα Βισέρη.

«Έβλεπα ότι τους ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι της διατροφής οπότε μοιραζόμουν περισσότερα πράγματα, ιδέες, γεύματα... Στη συνέχεια άρχισα να διαβάζω και περισσότερο για τη διατροφή, γιατί ήθελα να μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα σε αυτόν που με βλέπει. Και το κανάλι έγινε πολύ γρήγορα, ένα κανάλι για υγιεινό lifestyle», αναφέρει μεταξύ άλλων, η Πηνελόπη Αναστασιάδου.

Η συνέντευξη με την Πηνελόπη Αναστασιάδου

Πώς ξεκίνησες το YouTube;

Ξεκίνησα το You Tube 18 χρονών, όταν τελείωσα τις πανελλήνιες. Τότε ήταν η εποχή που δεν υπήρχαν πολλά ελληνικά κανάλια. Παρακολουθούσα ξένο You Tube, για να μάθω να βάφομαι. Ήταν ένα ωραίο concept, που δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Μετά όταν είδα ότι υπάρχουν κάποιες κοπέλες, που κάνουν στα ελληνικά βίντεο και μπορούνε να προτείνουν προϊόντα, συνταγές κλπ ενθουσιάστηκα. Και λέω θα το κάνω και εγώ.

Τότε βέβαια δεν υπήρχε η προοπτική να το κάνεις επαγγελματικά, οπότε το ξεκινούσες από χόμπι για να επικοινωνήσεις κάτι που θέλεις. Οπότε ξεκίνησα στα 18 μου να μιλάω σε μια κάμερα για πράγματα που με ενδιέφεραν ή που ανακάλυψα και μου άρεσαν ... εντελώς ερασιτεχνικά.

Έπειτα, αφού είχα αποκτήσει και ένα μικρό κοινό μοιράστηκα την ιστορία μου για τα κιλά και τη σχέση με το σώμα μου, τη διατροφή μου και πώς κατάφερα να χάσω κιλά. Αυτό έφερε εντελώς απροσδόκητα πολύ κόσμο στο κανάλι. Έκανα ένα βίντεο πιστεύοντας ότι θα απευθυνθώ στο κοινό που είχα, αλλά τελικά πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις. Έχει σχεδόν 300.000 προβολές.

Μίλησα για κάτι που αφορά πολύ κόσμο, πολύ βαθιά, Και εγώ εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησα ότι αυτό το βίντεο θα το δουν τόσο πολλοί και θα ταυτιστούν.

Πώς είναι να μοιράζεσαι μια εμπειρία σαν αυτή με τα κιλά σου με τόσο κόσμο;

Ήμουν πάντα έτσι! Και στο γυμνάσιο είχα blog και έγραφα. Πάντα είχα την ανάγκη να μοιράζομαι ακόμα και πολύ βαθιές σκέψεις, γιατί ένιωθα ότι αυτό ήταν λυτρωτικό.

Αλλά όταν μοιράστηκα την ιστορία με τα κιλά, ένιωθα ασφάλεια, γιατί είχα μικρό κοινό τότε στο κανάλι μου. Σκεφτόμουν ότι αυτό το βίντεο θα το δουν 100 άτομα. Μετά κατάλαβα ότι πλέον έχω κοινό, οπότε αποφάσισα να το πάω λίγο πιο σοβαρά και να κάνω βίντεο πιο συχνά και πιο οργανωμένα.

Έβλεπα ότι τους ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι της διατροφής οπότε μοιραζόμουν περισσότερα πράγματα, ιδέες, γεύματα... Στη συνέχεια άρχισα να διαβάζω και περισσότερο για τη διατροφή, γιατί ήθελα να μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα σε αυτόν που με βλέπει. Και το κανάλι έγινε πολύ γρήγορα, ένα κανάλι για υγιεινό lifestyle, που μοιραζόμαστε πράγματα για όλες τις πτυχές μια ισορροπημένης ζωής. Τελικά κατέληξα να σπουδάσω και διατροφολογία, για να βοηθήσω σε βαθύτερο επίπεδο.

Έβλεπα πόσος κόσμος με παρακολουθεί γι' αυτόν τον λόγο και ένιωθα ότι μέσα από ένα βίντεο, δεν μπορώ να προσφέρω εξατομικευμένη βοήθεια. Δεν μπορούσα να κάνω τον διατροφολόγο, χωρίς να είμαι. Έκανα λοιπόν, σαν δεύτερη σχολή διατροφολογία, αφού πρώτα είχα τελειώσει media.

Τελικά είναι το You Tube επάγγελμα;

Ναι εννοείται! Είναι στην ουσία ένας είδος εκπομπής στην οποία κάνεις όλο το στήσιμο μόνος σου. Επίσης, επάγγελμα είναι αυτό από το οποίο βγάζεις χρήματα για να βιοπορίζεσαι. Πλέον είναι και από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα. Έχω ακούσει πολλά νέα παιδιά να θέλουν να το κάνουν ως επάγγελμα, γιατί σου δίνει ελευθερία, δημιουργική έκφραση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για ένα βίντεο;

Είναι ανάλογα το βίντεο. Επίσης, κάθε creator μπορεί να ακολουθεί διαφορετική διαδικασία. Για να γυρίσω ένα βίντεο μαγειρικής, πρέπει να στήσω την κάμερα εκεί που θέλω, συνηθώς προτιμώ να έχω και φυσικό φως, για να μην είναι στημένο στουντιακό, βάζω το μικρόφωνο, στήνω και ένα μικρό τρίποδο για να τραβάω και από το κινητό. Κάνω ένα βήμα της συνταγής και μετά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω θέση την κάμερα ή να σταματήσω για να καθαρίσω λίγο τον πάγκο. Για να είναι ωραίο οπτικά. Οπότε μπορεί να μου πάρει δύο ώρες για να γυρίσω ένα βίντεο και πρέπει να δίνεις την αίσθηση ότι κράτησε 20 λεπτά. Έπειτα είναι και το μοντάζ που είναι το πιο χρονοβόρο.

Εσύ δηλαδή βιοπορίζεσαι πλέον από το YouTube;

Και εγώ και πολύς άλλος κόσμος! Και μικρότερα κανάλια από το δικό μου!

Πόσο εύκολο είναι να φτάσεις στο σημείο να βιοπορίζεσαι από το YouTube;

Όταν ξεκίνησα εγώ σίγουρα δεν ήταν εύκολο, από την άποψη ότι έπρεπε να μείνεις πολύ καιρό στον χώρο, για να δημιουργηθεί το κοινό που απαιτείται... για να έχεις συνεργασίες.

Αν σου αρέσει δεν είναι δύσκολο όμως. Εγώ δεν ένιωσα να πιέζομαι, απλά είχα την ανάγκη να εκφράζομαι έτσι κι' αλλιώς και όταν είδα ότι πάει να γίνει επάγγελμα, δεν είχα λόγο να το σταματήσω. Είχα κίνητρο να το συνεχίσω, να το κάνω πιο σωστά και επαγγελματικά.

Τώρα, είναι τελείως διαφορετικό, γιατί τα παιδιά ξεκινάνε με τη λογική ότι αυτό θα γίνει επάγγελμα, οπότε απογοητεύονται πολύ εύκολα, όταν βλέπουν ότι δουλεύουν κάποιους μήνες χωρίς να έχουν βγάλει χρήματα.

Σου δίνει επαγγελματική ασφάλεια;

Όχι, σου δίνει την ασφάλεια που σου δίνει κάθε ελεύθερο επάγγελμα. Είναι ρευστά τα πράγματα. Αλλά σου δίνει την ασφάλεια ότι περνάνε κάποια πράγματα από το χέρι σου.

Υπάρχει κόσμος στον δρόμο που σε σταματάει και αν ναι τι σου λέει;

Συμβαίνει συχνά και είναι πολύ ωραίο. Όσες φορές μου έχει συμβεί είναι ευγενικά άτομα, μου λένε πολύ όμορφα πράγματα. Τότε είναι που καταλαβαίνεις ότι αυτό το βίντεο που κάνεις από το δωμάτιο σου, μπορεί να αγγίζει τελικά πολλές ψυχές. Με βοηθάει πάρα πολύ να βλέπω τους ανθρώπους που με παρακολουθούν από κοντά, γιατί εκεί καταλαβαίνω ότι όντως έχουμε επίδραση.

Οπότε καταλαβαίνεις και αναλαμβάνεις περισσότερο την ευθύνη που έχεις σαν παρουσία στο διαδίκτυο, ενώ σου δίνει και το κίνητρο να συνεχίσεις. Πολύ μεγαλύτερο από το οικονομικό, γιατί το οικονομικό δεν είναι πάντα σταθερό.

Στα σχόλια που λαμβάνεις έχει τύχει ποτέ να λάβεις κάποιο σχόλιο που να σε ενοχλήσει;

Άπειρες φορές.

Πώς το διαχειρίζεσαι αυτό το κομμάτι;

Άμα καταλάβω ότι ένα άτομο μου σχολιάζει συνεχόμενα κακά πράγματα τότε τον κάνω blog και η λογική μου σε αυτά τα πράγματα είναι η εξής: Είναι σαν να έρχεσαι σπίτι μου, όπου εγώ κάνω μια παρουσίαση στην οποία σε προσκαλώ, με ελεύθερη είσοδο, αλλά επειδή σε βάζω στο σπίτι μου και σε βάζω όντως στο σπίτι μου μέσα από την κάμερά μου, αν λες άσχημα πράγματα, έχω κάθε λόγο να μη σε θέλω εκεί.

Οπότε λέω μέσα μου ότι αν με παραβιάζεις με την αρνητική σου ενέργεια συνεχόμενα, δεν θα το ανεχτώ γιατί «My House - My Rules», κάπως έτσι. Πλέον σε προστατεύει και το You Tube, με τη λογική ότι ο creator όντως μπορεί να υποστεί σοβαρή επίθεση. Οπότε σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις εσύ ποιος θα σχολιάζει στο προφίλ σου και ποιος όχι.

Αλλά αν κάποιος απλά άφησε ένα αρνητικό σχόλιο, το οποίο με έχει ενοχλήσει, μπορεί είτε να απαντήσω είτε να το αγνοήσω τελείως και να μη σκεφτώ ότι είχε να κάνει με εμένα αλλά με τον άλλο ο οποίος είχε ανάγκη να βγάλει από μέσα του αυτό το συναίσθημα του θυμού.

Και καταλαβαίνεις ότι ότι και να πεις ακόμα και να μιλάς για κάτι όμορφο όπως τα λουλούδια, θα υπάρχουν κάποιοι που θα σχολιάσουν αρνητικά. Οπότε ή θα σταματήσεις να μιλάς τελείως ή θα πρέπει να αποδεχτείς ότι υπάρχουν και τα αρνητικά σχόλια και άνθρωποι που σκέφτονται με τόσο διαφορετικό τρόπο από εσένα και απλά το αφήνεις να υπάρχει γιατί διαφορετικές απόψεις υπάρχουν εκεί έξω.

Κάποιο θετικό σχόλιο που να σου έχει μείνει;

Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα συγκεκριμένο αλλά γενικά αποθηκεύω κάποια που μου κάνουν εντύπωση, γιατί τα περισσότερα αφορούν τη σχέση με το σώμα τους, ότι π.χ. τους βοήθησα να τρώνε πιο ελεύθερα, χωρίς τύψεις, να τρώνε αβίαστα πιο υγιεινά. Και επειδή έχω ζήσει το πώς είναι να τρως καλά επειδή το θέλεις και όχι για να χάσεις κιλά, ξέρω τι ελευθερία είναι αυτό, οπότε ότι τους έχω βοηθήσει έστω και ελάχιστα, με τιμάει πάρα πολύ, χαίρομαι απίστευτα, γιατί αυτός ήταν και ο λόγος που το ξεκίνησα, και να δώσω και σε άλλα άτομα να καταλάβουν ότι μπορούν να βγουν από αυτό.

Πες μου για το Phos και πώς προέκυψε η συνεργασία με την Κατερίνα;

Την Κατερίνα την ήξερα περίπου έναν χρόνο πριν ξεκινήσουμε μαζί της εταιρεία. Έβλεπα ότι το περιεχόμενό μας είναι αρκετά κοινό σε κάποια σημεία, γιατί και οι δύο ενδιαφερόμαστε πολύ για συνταγές και διατροφή και επειδή και η Κατερίνα είχε μια δυνατή προσωπική ιστορία, σχετικά με διατροφικές διαταραχές. Ενώσαμε τις ιστορίες μας, την αγάπη μας προς την κουζίνα και την ανάγκη μας να βοηθήσουμε τον κόσμο να ακολουθεί έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Κάποια στιγμή είπαμε να κάνουμε κάτι μαζί, εφόσον έχουμε τόσο πολλά κοινά ενδιαφέροντα και σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να είναι σίγουρα κάτι σχετικό με την κουζίνα.

Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι θα ήταν πολύ ωραία ιδέα να κάνουμε κάτι σχετικό με είδη για την κουζίνα, γιατί και οι δύο είμαστε τρελαμένες με τα όμορφα πιάτα, κουτάλια. Παράλληλα, επειδή ασχολούμαστε και με το instagram θέλαμε να έχουμε ωραία σκεύη για να φωτογραφίζουμε αυτά που φτιάχνουμε. Πάντα ήμασταν σε μια αναζήτηση ωραίων πιάτων και έτσι λέμε «Γιατί να μην φέρουμε εμείς τα πιάτα που έχουμε ονειρευτεί;», στις κουζίνες των άλλων.

Να είναι πιάτα που σου δημιουργούν έμπνευση για την κουζίνα, να θέλεις να μαγειρέψεις, να βγάλεις φωτογραφίες... ενώ πάνω στα σκεύη υπάρχουν και στιχάκια που σε ενθαρρύνουν και σε κάνουν να βλέπεις τη διατροφή και τη μαγειρική, με όσο γίνεται πιο χαρούμενη ματιά. Γι' αυτό άλλωστε το ονομάσαμε και Phos, γιατί θέλαμε να φέρνει φως στις κουζίνες και τις καρδιές των ανθρώπων.

Μπορείς να μας πεις 3 πράγματα που χρειάζεται να έχει κάποιος για να γίνει You Tuber;

Σίγουρα, συνέπεια, γιατί και το καλύτερο κανάλι στον κόσμο να είσαι, αν ανεβάζεις μία φορά στο τόσο, δεν θα μπορείς να γίνεις γνωστός.

Πρέπει να δίνεις αξία με το περιεχόμενο που παράγεις, πρέπει ο άλλος που σε βλέπει να έχει έναν λόγο να σε παρακολουθήσει.

Και επίσης, να μη φοβάσαι να δοκιμάσεις πράγματα.

 

Συνεντεύξεις

Ροή ειδήσεων

Share