Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5 θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ξεχωρίσαμε τις καλύτερες για τις 14 Φλεβάρη!

7 Φεβρουαρίου 2023 12:21
5 θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν εσύ και το ταίρι σου αγαπάτε το θέατρο και θέλετε να περάσετε την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου παρακολουθώντας μια θεατρική παράσταση, τότε αρκεί να διαλέξετε μία από τις πολυάριθμες που παίζονται στις 14 Φλεβάρη!

Το AthensMagazine, ξεχώρισε 5 παραστάσεις για τις 14 Φλεβάρη και στις παρουσιάζει παρακάτω!

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 4 + 1 μαγαζιά για φαγητό στην Αθήνα για του Αγίου Βαλεντίνου.

Ένα μπιμπερό και μία ανθοδέσμη

Δύο επιτυχημένοι καλλιτέχνες που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές συναντιούνται και ως συμπρωταγωνιστές σε μια και μοναδική παράσταση προσεγγίζοντας επί σκηνής τη σχέση των δυο φύλων με όρους αναπάντεχης κωμωδίας. Ο καθένας μέσα από το δικό του κόσμο επιχειρηματολογεί και μας παρασύρει σ’ ένα σύμπαν γεμάτο παιγνιώδες, σαρκαστικό αλλά και ευθύβολο χιούμορ για να καταλήξουν, παρά τις διαφορές τους, στο σβήσιμο της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσά τους.

Ένα μπιμπερό και μία ανθοδέσμη

Για το έτος 2023, ο «Σύλλογος Θυάτειρα» επικεντρώνεται σε δράσεις στήριξης των ατόμων τρίτης ηλικίας. Ένας από τους βασικούς σκοπούς του Συλλόγου Θυάτειρα είναι και η προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας που η διασφάλιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους συνιστά πρωταρχική υποχρέωση κάθε σύγχρονου κράτους, αλλά και ηθικό χρέος όλων μας. Για τον λόγο αυτόν λοιπόν προσφέρει τα έσοδα της παράστασης «Ένα Μπιμπερό και μια Ανθοδέσμη» για τη στήριξη των αναγκών της Στέγης Γερόντων «Άγιοι Ανάργυροι» του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Παγκρατίου.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Στο πέμπτο σκαλοπάτι

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη παρουσιάζουν το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ «Στο πέμπτο σκαλοπάτι» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο ανακαινισμένο Θέατρο Αθηνά.

Ο Τόνυ και η Μάργκοτ ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν στη ζωή της Μάργκοτ εμφανίστηκε ο Μαξ, σύννεφα σκέπασαν το γάμο τους και το ενδεχόμενο μιας δολοφονίας έγινε πλέον ορατό.

Ο Τόνυ σχεδιάζει το τέλειο έγκλημα. Παντρεύτηκε τη Μάργκοτ για τα χρήματά της και –τώρα που εκείνη τον απατά με τον Μαξ– σκοπεύει να τη δολοφονήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τη δολοφονία προσλαμβάνει έναν παλιό γνωστό του, άνθρωπο του υποκόσμου. Όσα θ’ ακολουθήσουν θα συμπαρασύρουν όλους τους ήρωες σ’ ένα σκοτεινό μυστήριο, όπου τα φαινόμενα απατούν. Την υπόθεση θ’ αναλάβουν να εξιχνιάσουν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ και ο εραστής της Μάργκοτ.

Στο πέμπτο σκαλοπάτι

«Στο πέμπτο σκαλοπάτι» το κοινό καλείται να γίνει μάρτυρας της εκτέλεση μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, και πάνω απ’ όλα να παρακολουθήσει ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Η αριστοτεχνική κατασκευή του πλέκει έναν ισχυρό ιστό γεμάτο εκβιασμούς, ανατροπές, αποκαλύψεις, παράνομες σχέσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος.

Το έργο δεν άργησε ν’ ανακαλύψει ο μαιτρ του είδους, Άλφρεντ Χίτσκοκ, που δημιούργησε τη σαρωτικά επιτυχημένη κινηματογραφική του μεταφορά.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Ρωμαίος & Ιουλιέτα: STRAIGHT OUTTA VERONA

Τι γίνεται όταν σε ένα κλασικό σαιξπηρικό έργο εισβάλλει το graffiti, ρούχα sportswear, και φωτόσπαθα; Αυτό θα πει Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona. Η ιστορία των δύο νέων ερωτευμένων που θα την διηγηθεί το υπηρετικό προσωπικό των Καπουλέτων, ο Πέτρος και η Παραμάνα. Το έργο δυστυχώς δεν ανεβαίνει στην Βερόνα, αλλά στον Βοτανικό.

Θέατρο « Χώρος» Ορφέως και Πραβίου 6-8. Βάλτε και κανα GPS καλού κακού. Και τώρα λίγα λόγια για το έργο. Ρωμαίος και Ιουλιέτα, η γνωστή ιστορία αγάπης. Η ανεξήγητη βεντέτα των Μοντέκων και των Καπουλέτων φέρνει τον θάνατο στη Βερόνα-Βοτανικό. Ξεχωρίζει το υπερβολικό πάθος, το πεπρωμένο, η αγάπη, η ανατροπή.

Η Ιουλιέτα Καπουλέτου ερωτεύεται και είμαστε μάρτυρες του μυστικού της. Οι ατυχείς συγκυρίες θα οδηγήσουν σε ένα τραγικό τέλος της αγνής αγάπης. Η ιστορία τους μάλιστα με τη συνοδεία του βιολιού και της λύρας μας εντάσσει στο ποιητικό τους σύμπαν. Η Ιουλιέτα μας έχει για γονείς μια μητέρα βάρκα γιαλό και έναν πατέρα υπόδειγμα ωμής πατριαρχίας. Θέλουν, λοιπόν, να την παντρέψουν με τον Πάρη, ο οποίος είναι ένα χαϊβάνι
και μισό, ενώ αυτή θέλει τον Ρωμαίο. Ωραίο παιδί σαν τα κρύα τα νερά.

Ρωμαίος & Ιουλιέτα: STRAIGHT OUTTA VERONA

Στο πλάι του Ρωμαίου, ο πάτερ Λαυρέντιος ασχολείται με κάτι χορτάρια, ο Τυβάλδος πουλάει μαγκιά, ο Μερκούτης σίγουρα κάτι έχει πάρει, ο Μπεμβόλιο είναι ψυχούλα. Το τέλειο κάστινγκ: Η Δήμητρα, ο Γιάννης, ο Στέργιος και ο Πέτρος χορεύουν, παλεύουν, ιδρώνουν και συνθλίβουν το εσωτερικό εγώ του ηθοποιού για να γίνει χαμός στην σκηνή αλλα τζάμπα κόπος. Spoiler alert: Δεν ήταν της μοίρας τους γραφτό να σμίξουν.

Ο Δημήτρης και η Χριστίνα «πεθαίνουν» κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 19 Δεκεμβρίου μόνο για εσάς. Rest in peace και τα λοιπά. Ο Ουίλλιαμ μας εμπιστεύτηκε προσωπικά για την πιο πιστή απόδοση του έργου του. Όλα τα υπόλοιπα από κοντά.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Μαύρη Σαμπούκα

Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ!

Όλα ξεκινούν από μια… λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε).

Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ «Μαύρη Σαμπούκα» δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Μαύρη Σαμπούκα

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν με την ιστορία το hashtag #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Tweety και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η «Μαύρη Σαμπούκα» είναι μια κωμωδία-ωδή στη φιλία που καλεί τους δύο βασικούς της χαρακτήρες να ζήσουν-και κυρίως να μοιραστούν- την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους!

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Δόξα κοινή

Η Δόξα Κοινή, η παράσταση που διέκοψε βίαια τη διαδρομή της λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας, επιστρέφει στο θέατρο Πορεία. Στις ελάχιστες παραστάσεις που πρόλαβε να δώσει το 2020, κατάφερε να συγκεντρώσει ενθουσιώδεις κριτικές και συγκινητικά σχόλια από το κοινό. Ένα εξαιρετικό και εν μέρει ανανεωμένο ensemble ηθοποιών και μουσικών, συνομιλεί με τον λόγο των μεγάλων ποιητών μας, που θέτουν στο κέντρο του έργου τους τον έρωτα σε όλες του τις μορφές.

Ο Δημήτρης Τάρλοου εμπνέεται από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου Εις την Οδό των Φιλελλήνων και προτείνει μια παράσταση, στην οποία η ποίηση μετατρέπεται σε δράση, ο θάνατος σε ηδονή και το σκοτάδι διαλύεται κάτω από το υπέρλαμπρο ελληνικό φως.

Ο Στρατής Πασχάλης, που υπογράφει τη σύνθεση του κειμένου, ενώνει με μοναδικό τρόπο την ποίηση με το θέατρο.

Δόξα κοινή

Εις την Οδό των Φιλελλήνων γεννιέται ξαφνικά μια αντιφατική εικόνα: Ιούλιος, μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και την κίνηση του δρόμου διακόπτει μια επικήδεια πομπή. Οι επιβάτες ενός αστικού λεωφορείου, που περιμένουν την πομπή να περάσει, νιώθουν τις αισθήσεις τους να λιώνουν από τον συνωστισμό της σάρκας και τον ανελέητο καύσωνα. Ο ποιητής ταυτίζοντας τις δύο εικόνες, συνειδητοποιεί τη σχέση έρωτα και θανάτου. Αίφνης η ζωή αποκτά άλλο νόημα, αφού ο έρωτας –σε όλες τις εκφάνσεις του– συμβαίνει διαρκώς στα παρασκήνια της καθημερινότητας...

Το κείμενο της παράστασης αποτελείται από διαφορετικά ποιήματα, που καλύπτουν το σύνολο της λυρικής μας παράδοσης από τη Σαπφώ μέχρι τον Σολωμό, από τον Καβάφη μέχρι τον Ελύτη. Διαφορετικές μεταξύ τους ποιητικές διάλεκτοι, καθημερινές εικόνες, πανάρχαιες τελετουργίες, το γλωσσικό και το πολιτιστικό παρελθόν μας συναιρούνται για να υμνήσουν τον έρωτα, την απόλυτη αξία του ελληνικού πνεύματος, που καθιστά τα πάντα κ ο ι ν ά. Όπως και τη Δόξα. Κοινή.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share