Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ»: Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα θα ανέβει σε θεατρική παράσταση σε Αθηναϊκό θέατρο

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου!

21 Νοεμβρίου 2022 10:05
«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ»: Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα θα ανέβει σε θεατρική παράσταση σε Αθηναϊκό θέατρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμια λογοτεχνίας, που κατάφερε να αποτυπώσει και να ξεπεράσει την εποχή του και να καθηλώσει χιλιάδες αναγνώστες. Το μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, που δημοσιεύθηκε το 1925 και μεταφέρθηκε με επιτυχία στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, το 2012, ανεβαίνει, στις 26 Νοεμβρίου, στο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια), σε θεατρική διασκευή του Σάιμον Λέβι, επιλογή δραματολογίου και μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 3 μιούζικαλ που δεν πρέπει να χάσεις φέτος τον Χειμώνα.

Για το έργο

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1920. Είναι η εποχή της τζαζ, μια εποχή θαυμάτων, τέχνης, υπερβολής, όπου κυριαρχεί ακόμα η πεποίθηση ότι τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. O επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ εγκαταλείπει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για την Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922. Εκεί βασιλεύει μία νέα τάξη που χαρακτηρίζεται από τον νεοπλουτισμό και τα χαλαρά ήθη. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικάνικο Όνειρο, ο Νικ Κάραγουεϊ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην εξαδέλφη του Ντέζι και τον ερωτύλο σύζυγό της Τομ.

Ο ελκυστικός κόσμος του έρωτα και της απάτης τους γίνεται πλέον ο κόσμος του Νικ, που καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα και των ονείρων των ηρώων. Ένας κόσμος απόλυτα τεχνητός, μεγαλόστομος και θρασύς, που δεν απέχει πολύ από ένα κομμάτι της δικής μας σύγχρονης εποχής. Τα όσα κρύβονται πίσω από την επιδερμίδα των ηρώων, δεν εξαντλούνται στην ομορφιά και τη λάμψη. Από κάτω κρύβεται κάτι πολύ πιο άγριο, πιο σκληρό. Η ασυγκράτητη δίψα για άνοδο, η σαρκοφάγα θλίψη της ανεκπλήρωτης επιθυμίας, η σιγανή φωτιά του συμβιβασμού ή ακόμη χειρότερα ένα ηχηρό, χαώδες κενό. Οι ήρωες είναι άνθρωποι της εποχής τους, μα τα όσα τούς ορίζουν και κυρίως όσα τούς στοιχειώνουν, μοιάζουν άχρονα, σημερινά.

Ο κόσμος του Γκάτσμπυ είναι ένα συναισθηματικό και ηθικό ναρκοπέδιο του Αμερικάνικου ονείρου, του σαρωτικού υλισμού, της απόστασης ανάμεσα στο προσωπείο και τον αληθινό εαυτό μας.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Αριστείδης Βέβης, Ευγενία Καραμπεσίνη, Γιώργος Γκιόκας, Φωτεινή Τεντολούρη, Λήδα Μανούσου Αλεξίου, Νάσος Φρίγγης και ο Αλέξιος Κοτσώρης στο ρόλο του Τζέι Γκάτσμπυ.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 18:00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share