Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Μπαμπάδες με Ρούμι»: Μετά από 26 χρόνια επιστρέφει η αιχμηρή σάτιρα Ρέππα - Παπαθανασίου

Η παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις!

7 Σεπτεμβρίου 2022 14:42
«Μπαμπάδες με Ρούμι»: Μετά από 26 χρόνια επιστρέφει η αιχμηρή σάτιρα Ρέππα - Παπαθανασίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από 26 ολόκληρα χρόνια, η παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι» κάνει και πάλι πρεμιέρα με πρωταγωνιστές την Βίκυ Σταυροπούλου, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Κώστα Κόκλα, την Μαρία Λεκάκη, την Σοφία Βογιατζάκη και την Τζόυς Ευείδη.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αλίκη.

Πρόκειται για μία αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πότε θα βρίσκεται Αττική η θεατρική παράσταση "Ματωμένος Γάμος".

Οι αλλαγές στην παράσταση από το 1996

Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από το 1996. Μία νέα χιλιετία ξημέρωσε και μία νέα πραγματικότητα εγκαταστάθηκε ανάμεσά μας. Ανατροπές, ματαιώσεις σχεδίων, αμέτρητα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαναπροσδιορισμοί ζωής και πολλή αταξία.

Η αλλαγή ταξικής ταυτότητας που πολύς κόσμος επιδίωξε άρχισε να επιφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Σπίτια «έκλεισαν», αλυσίδες μαγαζιών έπνιξαν τους ιδιοκτήτες τους. Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος «κρίση συνείδησης». Έμεινε σκέτη η «κρίση».

Κι έτσι η ιστορία των 5 ανάπηρων, ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της ιστορίας κατάφερε να εισχωρήσει σε μία μπανάλ καθημερινότητα.

Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά, χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Μπαμπάδες με Ρούμι»: Μετά από 26 χρόνια επιστρέφει η αιχμηρή σάτιρα Ρέππα - Παπαθανασίου

Τι θα δούμε;

Σερβίρουν «Μπαμπάδες με ρούμι» και δηλητήριο και όποιον πάρει ο χάρος. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο, αναζητούν τον κληρονόμο τους.

Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης.

Συγγραφείς: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Φωτισμοί : Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός Σκηνογράφος: Ελίνα Δράκου

Φωτογραφίες : Γιώργος Καλφαμανώλης

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Σοφία Βογιατζάκη και η Τζόυς Ευείδη.

Πληροφορίες

Θέατρο Αλίκη

Αμερικής 4, Αθήνα

Τ. 210 3210021

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00

Πέμπτη-Παρασκευή: 21:00

Κυριακή απογ:17:30

Κυριακή βραδ:20:30

Τιμές εισιτηρίων
Τετάρτη έως Παρασκευή: VIP:30€,Α’ Ζώνη:25€,Β΄Ζώνη:20€

Κυριακή απογ:VIP:30€,Γενική Είσοδος:22€

Κυριακή βραδ:VIP:40€,Α’ Ζώνη:25€,Β’ Ζώνη:20€

Φοιτητικό-Ανέργων-Παιδικό:14€

Διάρκεια παράστασης: 120’ (με διάλειμμα)

Aγορά εισιτηρίων: Viva.gr, στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211 1000 365 και στο ταμείο του θεάτρου Αλίκη: 2103210021.

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share