Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο Stand up comedy festival

20 Σεπτεμβρίου 2011
Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο Stand up comedy festival

Το 1ου Φεστιβάλ stand up comedy οργανώνει το Πολύτροπο Τέχνης στην Αθήνα και παραστάσεις γεμάτες γέλιο και σάτιρα !! Όλοι γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και… το ρίχνουμε λίγο έξω…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ STAND UP COMEDY

Το stand up comedy δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη στη χώρα μας και είναι ένα είδος ψυχαγωγίας άγνωστο σε πολλούς.

Πολλοί το μπερδεύουν με το θέατρο (παρ ότι έχει πολλά θεατρικά στοιχεία) δεν είναι θέατρο.

Είναι βέβαια μια καλή πρόκληση για τους ηθοποιούς που κάνουν κωμωδία.

Για να κάνεις παράσταση stand up comedy πρέπει να έχεις ετοιμάσει κείμενο και να έχεις κάνει πάρα πολλές πρόβες , το αυτοσχεδιαστικό κομμάτι δεν πρέπει να έχει τον πρώτο ρόλο άλλα …να το προκαλεί …η εκμετάλλευση του τυχαίου , αυτό δηλαδή που δεν μπορείς να προβλέψεις.

Δεν ξέρεις αν θα υπάρχει ερέθισμα από το κοινό, αρά στηρίζεσαι στις λεπτομέρειες του κειμένου και της παρουσίασης καθώς και στην αμεσότητα των ανθρώπων που απευθύνεσαι.

Αρκετοί νομίζουν ότι αρκεί να ανέβουν στη σκηνή, να αυτοσχεδιάσουν και όλα γίνονται μαγικά.

Δεν είναι αυτό το stand up comedy , μπορεί να έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού και μίμησης άλλα δεν μπορεί να βασίζεται σε αυτά.

Η επικοινωνία με το κοινό και το «πείραγμα» είναι ένα Ελληνικό στοιχείο που βασίζεται στη ευθυμία και το χιούμορ που έχουμε σαν λαός

Αρκεί να ξέρει αυτός που είναι στη σκηνή ότι οι άνθρωποι που έρχονται να περάσουν καλά δεν είναι όλοι έτοιμοι να γίνουν αντικείμενο σχολιασμού γιαυτο εκμεταλλευόμαστε το τυχαίο (αυτόν δηλαδή που θα μας δώσει αφορμή) ο διασυρμός και η ενόχληση δεν είναι κωμωδία.

Το stand up comedy είναι έξυπνο κείμενο, ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένα μικρόφωνο, τέχνη με κανόνες - εξαιρέσεις και πολύ μα πολύ γέλιο!!!!!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ STAND UP COMEDY

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ από 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ έως 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Αν έχεις όνειρο να ανέβεις στη σκηνή, αν έχεις όμορφη τρέλα και σου αρέσει η επικοινωνία με τους ανθρώπους γράψε ένα κείμενο και έλα να μας το παρουσιάσεις με τον δικό σου τρόπο.

Όσοι επιλεγούν (περάσουν την πρώτη φάση της ακρόασης), θα πάρουν μέρος στο Φεστιβαλ που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Αθήνα. Από τους συμμετέχοντες που θα μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά σε κοινό και σε κριτική επιτροπή θα επιλεγούν 4 άτομα.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ανθρώπους που έχουν σχέση με την κωμωδία.

Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει ο Γιώργος Χατζηπαύλου

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΡΑ!!!!!!!

Για να ξεχωρίσετε και να πάρετε μέρος στο Φεστιβαλ, που θα γίνει στην μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή για ακρόαση και να ακολουθήσετε το όνειρο σας...

Οι νικητές θα έχουν αμέσως διαφημιστική προβολή και θα πάρουν μέρος στις παραστάσεις STAND UP COMEDY που θα γίνουν στην Αθήνα και στην Ελληνική περιφέρεια σε επιλεγμένους χώρους.

ΠΛΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΡΑΝΤΕΥΟΥ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ:
"Πολύτροπο Τέχνης"
Λένορμαν 172, 104 44 Αθήνα

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share