Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πράκτωρ 00Λεφτά: Η νέα καλοκαιρινή παράσταση του Μάρκου Σεφερλή

Για πολύ γέλιο!

20 Ιουνίου 2022 09:28
Πράκτωρ 00Λεφτά: Η νέα καλοκαιρινή παράσταση του Μάρκου Σεφερλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μάρκος Σεφερλής, έρχεται με μία ολοκαίνουργια καλοκαιρινή παράσταση, "ΠΡΑΚΤΩΡ 00ΛΕΦΤΑ", στο θέατρο Δελφινάριο, με σκοπό να κάνει το κοινό να γελά.

Εξασφαλίστε νωρίς το εισιτήριό σας μόνο με 15,00€, αντί των 22,00€!

Παράλληλα, έρχεται στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου η παράσταση Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη.

Η προσφορά ισχύει σε όλες τις Ζώνες του θεάτρου και για όλες τις Ημέρες των παραστάσεων!

Πράκτωρ 00Λεφτά: Η νέα καλοκαιρινή παράσταση του Μάρκου Σεφερλή

Σημειώνεται ότι, αυτό που αγοράζετε, είναι σε μορφή VOUCHER. Όταν θα ανοίξει το κανονικό πλάνο του θεάτρου, θα ενημερωθείτε στο email σας για τον τρόπο με τον οποίο θα αντικαταστήσετε το Voucher με το κανονικό εισιτήριό σας - το οποίο είναι απαραίτητο για την είσοδό σας στο χώρο τού θεάτρου – επιλέγοντας Ημέρα και Θέση.

Το Voucher μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το εισιτήριό σας είτε μέσω του VIVA.gr είτε στο ταμείο του θεάτρου Δελφινάριο και ισχύει για όλο το διάστημα των παραστάσεων.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

"Ιωάννης Καποδίστριας - στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη": Θεατρικό έργο στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Στον υπέροχο αύλειο χώρο του Νομισματικού Μουσείου, το οποίο φιλοξενεί στην έκθεσή του τα τεκμήρια της νομισματοκοπίας του Ι. Καποδίστρια, παρουσιάζεται στις 19 και 20 Ιουνίου, ώρα 9.00 και 9.30 μμ. αντίστοιχα, το θεατρικό έργο "Ιωάννης Καποδίστριας - στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη".

Το έργο είναι μια παραγωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ, Γεωργίου Διδασκάλου.

Το θεατρικό έργο (που συνοδεύεται από μία έκθεση-σκηνικό της παράστασης και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία) έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και οι παραστάσεις αυτές ανοίγουν έναν καινούργιο κύκλο για το θεατρικό έργο που στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στην Κύπρο και το Παρίσι.

Το πρωτότυπο κείμενο του θεατρικού έργου γράφτηκε αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη παράσταση κατόπιν επισταμένης ιστορικής έρευνας και την προσθήκη στοιχείων μυθοπλασίας. Έτυχε λαμπρής υποδοχής στην Κέρκυρα, την Αίγινα και το Ναύπλιο όπου παρουσιάστηκε και χαιρετίστηκε με διθυραμβικές κριτικές και σχόλια.

Πρόκειται για ένα τρίπτυχο που δημιουργήθηκε µε αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μια ρηξικέλευθη προσπάθεια ανάγνωσης της ζωής του μεγάλου αυτού άνδρα.

Με σημαντικές ανέκδοτες ιστορικές πληροφορίες, η πορεία του Καποδίστρια ιδωµένη από την οπτική των γυναικών που θυσίασε προς χάριν της μοναδικής γυναίκας που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή: της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας. Ένα οδοιπορικό στη ζωή του σπουδαίου πολιτικού, µε στάσεις στα σηµαντικότερα γεγονότα και τις σημαντικότερες γυναικείες μορφές που συνάντησε στη διαδρομή του. Μια διαδρομή γεμάτη µε το ηµίφως της σκοτεινής σκακιέρας της διπλωματίας, κατασκοπεία, μυστικά, ίντριγκες αλλά και πολλή αφοσίωση και πίστη προς τον σκοπό της απελευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους.

Γενικός Συντονισμός: Γεώργιος Διδασκάλου, Γενικός Γραμματέας ΥΠΠΟΑ.

Συγγραφή κειμένων έκθεσης, θεατρικού έργου και επιλογή εποπτικού υλικού: Πολυξένη Αδάµ Βελένη, Αρχαιολόγος-Θεατρολόγος, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Αστέριος Πελτέκης, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός- Θεατρολόγος.

Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Κοντογιώργης, Τερέζα Κοζιτόρι, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικόλαος Βατικιώτης, Σπύρος Σιδέρης.

Ιστορικός σύμβουλος: Παναγιώτης Πασπαλιάρης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share