Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Εθνικό Θέατρο: Κάλεσμα σε ακρόαση για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών

Όλες οι πληροφορίες!

6 Ιουνίου 2022 14:02
Εθνικό Θέατρο: Κάλεσμα σε ακρόαση για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Εθνικό Θέατρο απευθύνει κάλεσμα σε επαγγελματίες ηθοποιούς, ανεξαρτήτως φύλου, με ερμηνευτική ηλικία 20 έως 35 ετών για τις ανάγκες των δράσεων και των παραγωγών της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών για τη θεατρική περίοδο 2022-23.

Παράλληλα, το Release Athens 2022, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του καλοκαιριού ξεκινά.

Η ακρόαση θα γίνει από τις/τους σκηνοθέτριες/-ες: Μπρικένα Γκίστο, Μαριλένα Κατρανίδου, Μάριο Μπανούσι, Σωτήρη Ρουμελιώτη, Ορέστη Σταυρόπουλο και από τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών, για τη θεατρική περίοδο 2022-23, Γιώργο Κουτλή.

Στην α' φάση τα ζητούμενα είναι τα εξής:

  • Ερμηνεία ενός σύγχρονου κειμένου επιλογής των υποψηφίων. Το κείμενο μπορεί να είναι απόσπασμα από θεατρικό ή λογοτεχνικό έργο.
  • Ενδέχεται να ζητηθεί και η ερμηνεία ενός τραγουδιού, επίσης επιλογής των υποψηφίων από το ελληνικό ή το διεθνές ρεπερτόριο.

Στη β' φάση θα ζητηθεί η συμμετοχή σε αυτοσχεδιασμούς που θα δοθούν από τις/τους σκηνοθέτριες/-ες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών.

Εθνικό Θέατρο: Κάλεσμα σε ακρόαση για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών

Κατάθεση βιογραφικών

Τα βιογραφικά, τα οποία θα πρέπει να συνοδεύονται και από δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) κατατίθενται ηλεκτρονικά από την Παρασκευή 3 Ιουνίου έως την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στο email [email protected] σημειώνοντας στο θέμα του email «ΑΚΡΟΑΣΗ- Πειραματική Σκηνή».

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά. Στην ακρόαση θα κληθούν οι ηθοποιοί, των οποίων το βιογραφικό θα γίνει δεκτό κατόπιν αξιολόγησης από τους σκηνοθέτες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών. Οι ειδοποιήσεις σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι στην ακρόαση και οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής της θα σταλούν από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου 2022 από το Γραφείο Σκηνής. Σημειώνεται ότι η α' και β' φάση της ακρόασης θα γίνει από τις 27 Ιουνίου 2022 έως τις 10 Ιουλίου 2022.

Η συλλογή και η επεξεργασία των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share