Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4 + 1 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Αξίζει να τις δείτε!

7 Ιανουαρίου 2022 10:55
4 + 1 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το θέατρο είναι κομμάτι της κουλτούρας μας από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτελεί μέρος του πολιτισμού μας. Μάλιστα, το θέατρο είναι θεραπεία για την ψυχή και αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη και ποιοτική μορφή ψυχαγωγίας της σύγχρονης εποχής. Στην Αθήνα υπάρχουν δεκάδες επιλογές παραστάσεων για να επιλέξεις αυτές που σου ταιριάζουν.

Το athensmagazine.gr σου προτείνει 5 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις, ενώ μετά μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου σε ένα bar στο Κουκάκι.

Άθικτοι, στον ΝΕΟ Ακάδημο

Η Happy Productions παρουσιάζει στον ΝΕΟ Ακάδημο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, το βραβευμένο αριστούργημα “ΟΙ ΑΘΙΚΤΟΙ” (The Intouchables) των Olivier Nakache & Ιric Toledano.

Μια αληθινή, συγκινητική ιστορία, γεμάτη ελπίδα και δικαίωμα στο όνειρο, που περιγράφει την σχέση δύο διαφορετικών ανθρώπων που συναντήθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και δέθηκαν τόσο δυνατά, δημιουργώντας μια αξεπέραστη φιλία.

Ο Αντώνης Καρυστινός, 3 χρόνια μετά το «Νo man’s land» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Κ. Φιλίππογλου, επιστρέφει στο θέατρο, με τον ρόλο του Φιλίπ, ενός παραπληγικού δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, που επιλέγει για βοηθό του τον Αμπντέλ, που ερμηνεύει ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μετανάστη. Η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.

4 + 1 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και, παρά τις διαφορές τους, οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, γεμάτη χιούμορ, αστείες στιγμές αλλά και γνήσια συγκίνηση!

Η θεατρική διασκευή των Αντώνη Γαλέου και Φελίς Τόπη βασίζεται στο κινηματογραφικό σενάριο των Olivier Nakache και Eric Toledano καθώς και στις αυτοβιογραφίες των δύο πραγματικών προσώπων. Οι θεατές δηλαδή, θα έχουν την ευκαιρία να δουν επί σκηνής αρκετά στιγμιότυπα από την ζωή του Φιλίπ και του Αμπντέλ που δεν υπάρχουν στην ταινία, η οποία σημείωσε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία τόσο στην Γαλλία όσο και παγκοσμίως. Οι “ΑΘΙΚΤΟΙ” είχαν εννέα υποψηφιότητες στα γαλλικά Βραβεία Σεζάρ και απέσπασαν δεκάδες βραβεία και διακρίσεις σε όλο τον κόσμο.

Παραστάσεις: Τετάρτη 20:30, Πέμπτη 19:00, Παρασκευή 20:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή: 18:00

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΝΕΟΣ Ακάδημος: Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο

Τιμή: Από 15 έως 22 ευρώ

Ο απρόσκλητος επισκέπτης, στο θέατρο ELIART

Μια συγκλονιστική ιστορία αστυνομικού σασπένς, νουάρ ατμόσφαιρας και εξιχνίασης φόνων.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον πλανήτη, την ελληνική κοινωνία, τους Αθηναίους θεατρόφιλους και φυσικά τη φετινή θεατρική σεζόν, εμείς στο ELIART, εξακολουθούμε να κάνουμε όνειρα.

Εργαζόμαστε στις πρόβες μας εντατικά για να ξεκινήσουμε στις 16 του Οκτώβρη (αρχική ημερομηνία έναρξης παραστάσεων) και ανοίξαμε και την προπώληση των εισιτηρίων.

Και φέτος το θέατρο ELIART απαντάει στον ζόφο των ημερών με το έργο που πέρυσι αγκαλιάστηκε με θέρμη από το αθηναϊκό κοινό.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, «Ο Απρόσκλητος επισκέπτης» της Άγκαθα Κρίστι σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη, ένα κλασικό αστυνομικό έργο με πολλές ανατροπές, είναι η δική μας πρόταση, για 90 λεπτά απόδρασης και αληθινής ψυχαγωγίας.

4 + 1 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Στην πυκνή ομίχλη της Νότιας Ουαλίας, ο Μάικλ Σταρκβέντερ χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και πέφτει σ’ ένα χαντάκι. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά και στην προσπάθειά του να βρει βοήθεια, μπαίνει σε μια απομονωμένη έπαυλη. Στην ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα, τον περιμένει μια έκπληξη: Ένας άντρας είναι νεκρός.

Λίγο πιο πέρα, μ’ ένα περίστροφο στο χέρι, μια όμορφη γυναίκα. Η Λόρα Γουόρικ. Η γυναίκα που παραδέχεται πως δολοφόνησε το σύζυγό της. Ο Μάικλ γοητευμένος από τη νεαρή χήρα, αποφασίζει να τη βοηθήσει, επιχειρώντας να κατασκευάσουν από κοινού ένα ακλόνητο άλλοθι.

Μήπως όμως δεν είναι αυτή τελικά η δολοφόνος; Και αν όχι, γιατί καλύπτει τα ίχνη του ενόχου; Ένα σπίτι γεμάτο πιθανούς υπόπτους. Θα καταφέρει, άραγε, ο απρόσκλητος επισκέπτης να βρει τον δολοφόνο προτού να είναι πολύ αργά;

Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο 18:15 και 21:00, Κυριακή στις 18:15

Διάρκεια Παράστασης: 90 '

θέατρο ELIART: Κωνσταντινουπόλεως 127, Αθήνα

Τιμή: Από 10 έως 15 ευρώ

Η γυναίκα με τα μαύρα, Θέατρο Πειραιώς 131

Το κορυφαίο θεατρικό θρίλερ όλων των εποχών επιστρέφει!

Οι καλλιτεχνικές εταιρείες People και Μυθωδία, σε συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζουν το μεταφυσικό ψυχολογικό θρίλερ «Η Γυναίκα με τα Μαύρα».

Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Susan Hill, "The Woman In Black" σε θεατρική προσαρμογή Stephen Mallatratt και παρουσιάζεται εδώ και 31 συνεχόμενα χρόνια στο West End του Λονδίνου. Στον κινηματογράφο έγινε μεγάλη επιτυχία το 2012 με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Η στοιχειωμένη ατμόσφαιρα, οι κραυγές, οι υπόκωφοι ήχοι, η ομίχλη και οι σκιερές γωνιές εξάπτουν τη φαντασία.

4 + 1 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Ο συμβολαιογράφος Άρθουρ Κιπς ταξιδεύει από το βικτωριανό Λονδίνο, σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει απροσδόκητα, όταν το σπίτι αρχίζει να του αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του και την μυστηριώδη παρουσία μιας γυναικείας φιγούρας, ντυμένης στα μαύρα, της οποίας η κάθε εμφάνιση σημαίνει θάνατο...

Παραστάσεις: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 19:00, Κυριακή 20:15

Διάρκεια Παράστασης: 100 '

Θέατρο Πειραιώς: Πειραιώς 131, Αθήνα

Τιμή: Από 12 έως 20 ευρώ

Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω, Θέατρο Άλμα

Η κωμωδία που αγαπήθηκε όσο λίγες και απέκτησε φανατικό κοινό, η παράσταση που δεν χρειάζεται συστάσεις. Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, συνεχίζει στο θέατρο ΑΛΜΑ, για όσους ξέρουν ...και για όσους θέλουν να μάθουν .

Ένας κουφός. Ένας τυφλός. Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο…

Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξαφνικά. Την διεκδικούν και οι τρεις. Ποιος και με τι τρόπο θα την κερδίσει;

4 + 1 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Το «Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω» εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

Παρατάσεις: Τετάρτη: 19:00, Πέμπτη: 21:15, Παρασκευή: 21:15, Σάββατο: 18:30 & 21:15, Κυριακή: 19 :00

Διάρκεια Παράστασης: 90’

Θέατρο Άλμα: Αγίου Κωνταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17 , Αθήνα

Τιμή: Από 10 έως 17 ευρώ

Κάποτε στον Βόσπορο, Θέατρο Βεάκη

Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.

Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας που, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε.

«Κάποτε στο Βόσπορο», μια μουσικοθεατρική παράσταση για τις ανοιχτές πληγές εκείνης της Πόλης και των ανθρώπων της.

4 + 1 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, η οποία ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου τα περίφημα γλέντια της Πόλης, εναλλάσσονται με την ποίηση και το δράμα του τόπου και του χρόνου.

Παραστάσεις: Τετάρτη στις 7:00, Πέμπτη 8:00, Παρασκευή 9:00, Σάββατο 5:30 και 9.00 και Κυριακή 6:30

Διάρκεια Παράστασης: 120'

Θέατρο Βεάκη: Στουρνάρη 32, Αθήνα

Τιμή: Από 13 έως 25 ευρώ

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share