Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

"Ρινόκερος": Η κοινή ανακοίνωση των ηθοποιών για τη παράσταση και η "σπόντα" για τον Σερβετάλη

Τι λένε για τη στάση του συναδέλφου τους

25 Νοεμβρίου 2021 13:29
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά το σούσουρο που προκλήθηκε με την παραίτηση του Άρη Σερβετάλη από τη παράσταση "Ρινόκερος", λόγω των νέων μέτρων, με την εξαπόλυση πυρών εναντίον του ηθοποιού από σύσσωμο το καλλιτεχνικό χώρο, ήρθε η ώρα να πάρουν το λόγο οι συνάδελφοι του ηθοποιού, που είναι και οι άμεσα ζημειωμένοι από αυτή την εξέλιξη.

Οι ηθοποιοί προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση σχολιάζοντας τη στάση του Άρη Σερβετάλη και ανακοινώνοντας τις εξελίξεις για τη πορεία της παράστασης.

Η ανακοίνωση

"Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.
Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας , ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share