Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Άνθρωποι και Ποντίκια»: Η παράσταση του Βασίλη Μπισμπίκη στο διαδίκτυο

Που και πότε μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση

4 Ιουνίου 2021 15:09
«Άνθρωποι και Ποντίκια»: Η παράσταση του Βασίλη Μπισμπίκη στο διαδίκτυο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία από τις πλέον επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, η πρωτοποριακή παραγωγή του Βασίλη Μπισμπίκη και της ομάδας Cartel «Άνθρωποι και Ποντίκια», παρουσιάζεται σε online streaming προβολή την Κυριακή 6 Ιουνίου, από τις 7 το απόγευμα.

Πιστή στη φιλοσοφία της για τη διαρκή αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης, η Ομάδα Cartel με συμπαραγωγό το Onassis Culture έρχεται να προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση στην έννοια της μαγνητοσκοπημένης εκδοχής μιας θεατρικής παράστασης.

Με αφετηρία τον απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη του θεατή να βιώσει έστω και έμμεσα τη θεατρική εμπειρία, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που γέννησε η πανδημία, το ακραία ρεαλιστικό θέατρο του Βασίλη Μπισμπίκη και της Ομάδας Cartel συναντά τους κώδικες του κινηματογράφου.

Η κάμερα στο χέρι του διευθυντή φωτογραφίας Δημήτρη Κατσαΐτη γίνεται το μάτι του θεατή που παρακολουθεί από κοντά τους ήρωες της ιστορίας, δημιουργώντας την ίδια αίσθηση που επικρατούσε στη σκηνή του Τεχνοχώρου Cartel. Παράλληλα δείτε και ολόκληρο το πρόγραμμα από το Βεάκειο θέατρο.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία του Λένου και του Βασίλη, των ηρώων του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ «Άνθρωποι και ποντίκια», όπως παρουσιάστηκε στη διασκευή της Ομάδας Cartel, ζωντανεύει ξανά, διαδικτυακά αυτή τη φορά μέσα από την πλατφόρμα της Viva.gr και υπόσχεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, προσαρμοσμένη στη γλώσσα και την αισθητική του κινηματογράφου.

Περισσότεροι από 25.000 θεατές παρακολούθησαν από το φθινόπωρο του 2018 την παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια», το διασκευασμένο από την ομάδα CARTEL έργο του Τζον Στάινμπεκ και σκηνοθετημένο από τον Βασίλη Μπισμπίκη. Η παράσταση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και πυροδότησε συζητήσεις για το σημερινό ρόλο του θεάτρου και τη μετεξέλιξη του σε κοινωνικό εργαλείο και τρόπο δράσης.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος,Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγέλα Πατσέλη, Μάρα Ζαλώνη, Ερατώ Αγγουράκη, Δημήτρης Γαλάνης και Διονύσης Κοκκοτάκης.

Τα εισιτήρια – κωδικοί κοστίζουν 14 ευρώ και μπορείτε να τα κλείσετε ΕΔΩ

«Άνθρωποι και Ποντίκια»: Η παράσταση του Βασίλη Μπισμπίκη στο διαδίκτυο

Λίγα λόγια για τον Τεχνοχώρο CARTEL

Σε ένα παλιό μηχανουργείο στο Βοτανικό ανάμεσα σε αποθήκες και μάντρες υλικών ανακύκλωσης δημιουργήσαμε «CARTEL» διακίνησης καλλιτεχνικών ιδεών. Τρείς ηθοποιοί, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Παναγιώτης Σούλης και η Φαίη Τζήμα αισθανθήκαμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε κοινωνικοπολιτικά απέναντι σε όλη αυτή την συγκεχυμένη πραγματικότητα που ζούμε προσδοκώντας στη δημιουργία ενός πυρήνα με κοινό καλλιτεχνικό κώδικα την Ομάδα CARTEL.

Η Ομάδα CARTEL φιλοδοξούμε να συμμετέχει σε φεστιβάλ θεάτρου που γίνονται στα πλαίσια διαπολιτισμικού διαλόγου και κινητικότητας των καλλιτεχνών και της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε όλη την Ευρώπη. O CARTEL Τεχνοχώρος δημιούργημα της Ομάδας CARTEL στεγάζει τις καλλιτεχνικές επιλογές μας και δίνει βήμα σε θεατρικές ομάδες και ομάδες οποιασδήποτε μορφής τέχνης. Ο χώρος όπως και τα σκηνικά της κάθε παράστασης είναι φτιαγμένα από υλικά ανακύκλωσης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι πάντα προσιτή και μια φορά την εβδομάδα έχουμε δωρεάν παράσταση για ανέργους.

Η πρώτη μας δραστηριότητα ήταν το Φεβρουάριο του 2013 με ένα street art party σε συνδυασμό με την ανάγκη να μεταμορφώσουμε του γκρίζο τοίχο του κτιρίου μας σε ένα πολύχρωμο Graffiti των καλλιτεχνών SONKE, ATAK, KLARK, CMK-UCS, NAIP, SMART.Το Μάρτιο του 2013 ακολούθησε η πρώτη μας παραγωγή με το θεατρικό έργο του Γ.Σκούρτη «ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ» μια ιστορία βίας και αναρχίας σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

Οι συντελεστές της παράστασης ήταν ο Κώστα Παππάς που μας έφτιαξε τα σκηνικά από βιομηχανικά ανακυκλώσιμα υλικά, τα κοστούμια της Μαρίας Κοντοδήμα, φωτισμοί από την Κατερίνα Μαραγκουδάκη, κινησιολογία σκηνικής πάλης ο Chris Radanof και μουσική επένδυση του έργου έγινε με μουσική Γ. Αγγελάκα (με Ν. Βελιώτη, Γ. Καρρά - Επισκέπτες –Τρύπες). Στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί Σήφης Πολυζωίδης, Βασίλης Μπισμπίκης, Παναγιώτης Σούλης.

Τον Ιούνιο φιλοξενήσαμε τη θεατρική παράσταση «ΜΙΣΟ» ένα θεατρικό έργο που γράφτηκε από τους ερμηνευτές της παράστασης Χριστέλα Γκιζέλη και Βασίλη Λιάκο με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Θανάση Ακοκκαλίδη.

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2013 ξεκίνησε η παράσταση «STRIPTEASE» του Slawomir Mrozek από την Ομάδα CARTEL.. Για 4 παραστάσεις 14-15 και 21-22 Δεκεμβρίου 2013 ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης παρουσιάσε την παράσταση δρώμενο "γεννήτρια". Αρχές Φεβρουαρίου του 2014 το επιτυχημένο έργο του M.Ravenhill «Shopping and Fucking» ανέβηκε στον CARTEL Τεχνοχώρο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη..

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share